‘Verslavend om bij DWDD-eliteclubje te horen’

Geplaatst op vr 27 mrt 2020 om 8:46

De Wereld Draait Door kent vele fans, maar is voor velen ook jarenlang een bron van ergernis geweest. Zij vinden dat de figuren die optreden in de talkshow zichzelf wel héél belangrijk vinden. En stiekem klopt dat wel een beetje, geeft Antoinnette Scheulderman. Zij vond het gevoel om bij een ‘eliteclubje’ te horen heerlijk. Verslavend zelfs. “Het is toch plezierig als je weer gebeld wordt, omdat je dan bij het eliteclubje blijft horen. Het heeft iets verslavends, dat moet ik erkennen.

Soms blijf je erbij, soms lig je er ineens uit. Waar dat aan ligt, weet Scheulderman niet, geeft ze toe in de Volkskrant. “We zijn allemaal nieuwsgierige mensen, maar niemand vraagt Matthijs waarom we tafeldame of -heer zijn geworden. We hebben toch ontzag voor die man.

Het is not done om daarnaar te vragen, bekent Hanneke Groenteman in hetzelfde artikel. Zij voelde zich op een gegeven moment afgeserveerd. “Dat geeft een machteloos gevoel. Je fantasie maakt overuren. Heb ik iets verkeerd gezegd? Ben ik gestruikeld?

Wat zegt de redactie daar dan op? “Ik heb er nooit naar gevraagd, daar ben ik beslist te verlegen voor. Maar het is ook een ongeschreven regel dat je de redactie niet in verlegenheid brengt.”

‘Succes hangt ook van mij af’

Er werd altijd veel van de tafelheren en -dames verwacht, vult Scheulderman aan. “Net voordat we live gaan roept Matthijs: ‘Veel plezier, Antoinnette!’ Het succes hangt ook van mij af, denk je dan.

En af en toe gaat het mis. “Het is me vaker overkomen dat ik een relevante vraag had bedacht en zat te zoeken naar het juiste moment om ertussen te komen. Voor je het weet, is het item afgelopen en denk je: verdomme, te laat.

Het Volkskrant-artikel ‘Vanaf de flank’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
43 Reacties op “‘Verslavend om bij DWDD-eliteclubje te horen’”


 1. Henk

  Ik keek dus nooit,ik vond het een grote kliek, het trok me nou helemaal niet,Om die tijd kijk ik NPO 2. Echte mensen met een verhaal.

 2. Albert Verlinken

  Heel wat ego’s zullen op zoek moeten naar een nieuw clubhuis in ieder geval.

 3. Robin

  De DWDD-sekte. Gelukkig is het na vanavond over.

 4. Willie

  Inkomsten zijn vaak verslavend .Verder voegde deze vrouw waarschijnlijk nog meer dingen toe in het elite groepje buiten het zicht. Weg met dat brallende zooitje.

 5. Pof

  Jezelf verloochenen.

 6. Jantien Visser

  Ik realiseerde me dat ik nu een hoop gezichten niet of nauwelijks meer op tv zal zien langskomen van dit DWDD-eliteclubje. En dat maakt me blij en opgelucht.
  Het zal in de toekomst wel blijken welke figuren overeind blijven en soms aanschuiven in andere programma’s. De meesten zullen blijven zoeken naar een nieuw clubhuis @ Albert Verlinken. Ik hoop dat ze moeten blijven zoeken.

 7. Dixon Stitch Jones

  Denken dat je bij de Elite hoort maar functioneert als goedkope vulling omdat niemand wil komen als decor artikel. Wat een verbeelding. Grachtengordel denkwijze.

 8. Zomaar

  Je zag inderdaad veel vaste gasten regelmatig terug, maar gelukkig waren er altijd genoeg onderwerpen, zodat we wel elke dag mensen zagen die nog nooit aan tafel hadden gezeten.

 9. ome H

  Hoop die Romana noooooit meer te zien

 10. Derhal Flynn

  Eerlijk gezegd bevestigd Antoinette hetgeen ik al eerder vermoedde.
  Namelijk dat de figuren die optraden in DWDD zichzelf wel héél belangrijk gingen vinden en zomaar het idee kregen dat ze ertoe deden. Met als kwalijke abberatie het optreden van Sylvana S. die so gek werd dat ze een politieke partij ging oprichten. Hoewel het optreden van Peter R. ook stuitend was. En piepkuiken was xó overtuigd geraakt van zijn eigen relevantie dat ie een complete oudejaarsconference verkleautte. Net als Claudia daar groots straalde met haar inclusieve geleuter. Ik hoop dat na 15 jaar het inclusieve tijdperk afgesloten kan worden.

 11. Dixon Stitch Jones

  Grachtengordel & volkskrant, bang voor vieze handjes, subsidie arbeiders, dienstweigeraars, milieufreaks zonder persoonlijke inbreng, geridderd tot bakfiets of stint piloot zonder ballen. Als hun wijf in elkaar geramd wordt op straat, wegrennen en mailen naar de politie

 12. Piet

  @Derhal Flynn: je maakt talloze spelfouten, maar ‘bevestigd’ toch wel de meest domme.

 13. Pieterke

  Gelukkig, deze (extreem) links elitaire en indoctrinerende ‘talkshow’ is voorbij.

  Een zegen voor het land.

 14. Xavier

  @Derhal Flynn
  Gelukkig heeft Piet van de taalpolitie de inhoud van uw uiting niet tot zich genomen.

 15. Derhal Flynn

  Hoi Piet.
  Zat er nog een stukje in of zo dat je zo zit te meesmuilen, jij zure izegrim. Edoch, tussen het woud van spelfouten spel ik irritatie, laat dat dan toch de boodschap zijn. Ben blij met de finale en klaar met moeilijke woorden die ik niet begrijp. Inclusiviteit. Heb er moeite mee.

 16. lvll

  OMG…blij dat deze grachtenkots voorbij is..wat een belegen programma was dit al tien jaar lang..

 17. darius

  Nou dat is geen nieuws het is een grote incestueus groepsgebeuren en helaas zie je dat ook terug bij Op1 en Jinek. Nauwelijks meer verschillen, steeds dezelfde pool “deskundigen”. Zeer selectief. Waarom zie je als het om gezondheidszorg gaat bijvoorbeeld zeer zelden Fleur Agema die ontzettend deskundig is op dat gebied?.
  Wel van die leeghoofdige figuren als Romana de Vreede of Simone Weimans, alleen geselecteerd om het clubje divers te houden. Simone die woorden met -en uitspreekt als uh. Let er niet op want wordt bijna obsessie.

 18. Annoniemus

  Benieuwd wanneer we horen dat de eerste leden uit de DWDD sekte psychische hulp nodig hebben om te ontwennen na alle hersenspoelingen van de afgelopen jaren .
  (Bekend Nederland) , op naar de psychiater en andere hulpverleners !

 19. Maarte

  Willie blijft een haatprediker en leert niets. Ga je schamen.

 20. snoezigkleinhertje

  Het programma gaar gewoon door alleen nu met een schreeuwende oberstormfuhrer en het heeft een andere naam , nu heet het M.

 21. Sandertje

  Ja zo werd nog even snel Splinter Chabot er aan toegevoegd. En die zagen we dan ook gewoon meteen nog even vijf keer voorbij komen.

 22. teuntje

  Heerlijk weg met dat zooitje Halina Reijn….. Romana die zit te brallen en nog meer van die Idioten

 23. arie

  Eh, wie is Antoinette Scheudeman eigenlijk ?

  Nooit van gehoord.

 24. Peter

  Wie zijn hun dan? Waarom zou je bij zo’n clubje willen horen? Geld? Ego?

 25. Theo

  Het MeToo gevoel van de DWDD sekte.

 26. Warmoes

  t blijft een sterk staaltje dat Van Nieuwkerk er mee stopt, hij heeft die dwepers dus niet zo hard nodig als zij hem

 27. Cees

  @arie: Antoinnette Scheulderman (Hoogeveen, 20 april 1975) is een Nederlandse schrijfster en journaliste uit Rotterdam. Getrouwd met Michel van Egmond.

 28. romeo164

  wat een negatief geleuter hier zo. We gaan hem missen, iig een heleboel mensen gaan hem missen

 29. Marko

  Derhal Flyn

  Je wilt slim over komen met je commentaar je vergeet
  alleen een ding je hoeft niet te kijken “t mag!!!!!!

 30. Derhal Flynn

  O o o, wat zijn we weer stoer door op de man te spelen.
  Er staat hier verdraaid nog aan toe een complete lijst met namen en rugnummers van mensen die het linkse gespuis de rug toekeren en wie pikken ze er uitgerekend uit? Juist ja. Ondergetekende.
  Nou laat ik je dit vertellen, ik zit ook niet voor m’n lol de hele dag op zolder, dat gaat ook vervelen, dus daarna is het commentaar van de andere tvkijkers een welkome afwisseling. Waarvan akte.

 31. Herman

  Ik vind dat ze gelijk heeft. Die kleine club DWDD tafelzitters heeft te lang in zichzelf gedacht dat ze op de één of andere manier belangrijk waren. En Ik ben bang dat ze best veel op het policor-orgel gespeeld hebben terwijl Nederland naar rechts zwaaide. Daarom is het goed dat het stopt.

 32. chris?

  Het verdwijnen van DWDD zal door velen erg gemist worden.

 33. Anne

  Na 15 jaar eindelijk verlost worden van het dichtgetimmerde meningencircuit van de Amsterdamse grachtengordel voelt als een bevrijding. Kan het publieke debat eindelijk eens een stapje verder zetten.

 34. Dooper Johan

  dacht er ook bij te horen, maar bleek dat je een grachtengordel pand in bezit moest hebben.
  Moest ook openstaan voor groeps*x.
  iedereen doet het …..

 35. Mr. John Reid

  Net gehoord op de radio, geniaal.
  https://youtu.be/AcUwS90IZ4A

 36. Johanneke van Es

  De beangrijkste reden voor steeds weer dezelfde koppen in DWDD is vrij simpel te verklaren: een luie redactie, die altijd dezelfde personen benadert omdat van hen toch al bekend is dat ze graag op komen draven om hun nutteloze zegje te kunnen doen.

 37. Don

  Sneu volk!

 38. Abraham Sarah

  En ik ben blij dat ons nationale linkse geweten Peter R. de Vries eindelijk van de publieke is verwijdert. Oeverloos gezwets.

 39. Dirk

  Scheulderman, iemand die zich geweldig vindt omdat ze bij DWDD heeft kunnen komen. Wat een zelfverheerlijking door een miss. nobody.

 40. snoezigkleinhertje

  Die Splinter (wat een achterlijke naam) Chabot kan gelijk door naar M want als je daar van de verkeerde kant bent krijg je een voorkeurs behandeling .
  Die deugzeug (M) zal ook wel weer dat kalifaatwijf uitnodigen want als je zo politiek correct bent doe je het goed in de grachtengordel.
  Voor Barend ,Olongren of De Breij staat natuurlijk ook een stoel klaar.

 41. Klaas

  Whaha, lijkt wel op die computerdeskundige, maar dan geblondeerd. Tsss.

 42. dirk

  Ja, ik zag gisteravond bij Jinek wéér die mevr. Scheulderman aanwezig, na eerder bij NPO1.
  Wat een onzin kraamt die mevrouw uit.
  Een nietszeggend oninteressante mevrouw. Komt die nu weer in het kliekje van talkshows terecht?

 43. Paulus

  😷Elite clubje van de geile overjarige 👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳blonde dames met een onsmakelijk geel gebit. Dat bedoeld ze. Alleen voor de liefhebbers 😁😁

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.