‘Verslavend om bij DWDD-eliteclubje te horen’

De Wereld Draait Door kent vele fans, maar is voor velen ook jarenlang een bron van ergernis geweest. Zij vinden dat de figuren die optreden in de talkshow zichzelf wel héél belangrijk vinden. En stiekem klopt dat wel een beetje, geeft Antoinnette Scheulderman. Zij vond het gevoel om bij een ‘eliteclubje’ te horen heerlijk. Verslavend zelfs. “Het is toch plezierig als je weer gebeld wordt, omdat je dan bij het eliteclubje blijft horen. Het heeft iets verslavends, dat moet ik erkennen.

Soms blijf je erbij, soms lig je er ineens uit. Waar dat aan ligt, weet Scheulderman niet, geeft ze toe in de Volkskrant. “We zijn allemaal nieuwsgierige mensen, maar niemand vraagt Matthijs waarom we tafeldame of -heer zijn geworden. We hebben toch ontzag voor die man.

Het is not done om daarnaar te vragen, bekent Hanneke Groenteman in hetzelfde artikel. Zij voelde zich op een gegeven moment afgeserveerd. “Dat geeft een machteloos gevoel. Je fantasie maakt overuren. Heb ik iets verkeerd gezegd? Ben ik gestruikeld?

Wat zegt de redactie daar dan op? “Ik heb er nooit naar gevraagd, daar ben ik beslist te verlegen voor. Maar het is ook een ongeschreven regel dat je de redactie niet in verlegenheid brengt.”

‘Succes hangt ook van mij af’

Er werd altijd veel van de tafelheren en -dames verwacht, vult Scheulderman aan. “Net voordat we live gaan roept Matthijs: ‘Veel plezier, Antoinnette!’ Het succes hangt ook van mij af, denk je dan.

En af en toe gaat het mis. “Het is me vaker overkomen dat ik een relevante vraag had bedacht en zat te zoeken naar het juiste moment om ertussen te komen. Voor je het weet, is het item afgelopen en denk je: verdomme, te laat.

Het Volkskrant-artikel ‘Vanaf de flank’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen