SBS 6 staakt Shownieuws, komt met coronajournaal

SBS 6 stopt voorlopig met zowel de vroege als de late editie van Shownieuws. In plaats daarvan brengt de zender een soort dagelijks coronajournaal onder de titel In Het Hart van Nederland. Dat heeft de zender laten weten. Het programma zal al vanaf vanavond elke dag te zien zijn na Hart van Nederland en vanuit dezelfde studio komen. De presentatie is in handen van Merel Westrik, Leonie ter Braak en Maarten Steendam, die elke dag met experts en gasten uit het land spreken.

Hart van Nederland blijft gewoon elke avond om 22.30 uur op het menu staan en zal het laatste nieuws van de dag brengen. Hieraan gekoppeld gaat In het Hart van Nederland om 22.50 uur verder in op alle corona-actualiteiten.

Er is volgens SBS 6 veel behoefte aan zo’n coronajournaal. “In het Hart van Nederland brengt daarbij ook de achtergrondinformatie en de duiding over de coronacrisis waar op dit moment veel behoefte aan is.”

Hoe lang blijft het programma op de buis? “In het Hart van Nederland is een gezamenlijke productie van de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws en is te zien zolang de actualiteit hier aanleiding toe geeft.”

Vanaf heden zien de voor- en late avond van SBS 6 er voorlopig als volgt uit:

17.30 uur: Hart van Nederland
17.50 uur: In het Hart van Nederland
22.30 uur: Hart van Nederland
22.50 uur: In het Hart van Nederland

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen