Positief nieuws over corona: Jaïr eindelijk op afstand

Het coronavirus teistert ons land en kent vele slachtoffers, maar voor politici kleeft er aan de huidige situatie in elk geval één groot voordeel: ze worden niet meer geconfronteerd met Jaïr Ferwerda die hijgend in hun nek hangt. Hoewel hij nog tot diep in de coronacrisis zijn consumptie over politiek Den Haag heen spuugde, komt hij er nu eindelijk achter wat de comfortzone eigenlijk is. Tegenwoordig ondervraagt hij politici door een microfoon neer te zetten en vervolgens een stap naar achteren te doen.

Een goede zaak, vindt Story-baas Guido den Aantrekker. Hij ergert zich al langer aan de ‘viezige’ manier waarop Ferwerda zijn slachtoffers ondervraagd. “Je laten stalken door zo’n Jaïr, die zichzelf altijd met open mond in je comfort zone drukt, is natuurlijk vragen om problemen“, zei hij aan het begin van de week.

Veel kijkers waren het daarmee eens. “Je verbazen over mensen die geen anderhalve meter afstand bewaren tot elkaar. Dat kan natuurlijk. Maar eh verslaggever Jaïr Ferwerda van Jinek doet dat ook niet als hij in Den Haag politici voor deze talkshow interviewt“, merkte Hans op.

En Boudewijn: “Laten we ons aan de afspraken houden… foei Jaïr Ferwerda.

Als corona straks is uitgeroeid, doet minister-president Mark Rutte er misschien beter aan om Ferwerda niet uit te nodigen op de persconferentie. Om hem maar zo lang mogelijk in de waan te laten.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen