Open up: NPO wil GeenStijl niet bij Songfestival hebben

De NPO wil opiniesite GeenStijl niet bij het Songfestival in Rotterdam hebben. De redactie vroeg een persaccreditatie aan, maar heeft die niet gekregen. Dat laat Terrible Kid, de Songfestival-reporter van GeenStijl, weten. GeenStijl kreeg het nieuws vorige week te horen, dus nog voordat het weblog vandaag besloot om het uitgelekte Songfestival-liedje van Jeangu Macrooy te publiceren. “De Open Up is dus niet voor iedereen bedoeld, je moet wel de juiste klankkleur hebben, kennelijk.

Hoewel GeenStijl veel bezoekers heeft en dus zelfs een toegewijde Songfestival-verslaggever, heeft de NPO geen zin in het kritische ‘roze’ geluid van de opiniesite. “Wij zijn dan ook een onafhankelijk blog dat zonder subsidies de broek ophoudt.”

Dat is mogelijk iets te gevaarlijk, mochten we een lied kut vinden“, vervolgt de redactie. “Er valt dan weinig te straffen met stopzetten van gelden, als de vrijheid van meningsuiting hen niet aanstaat. Benieuwd hoe divers de pers zal zijn.”

Vermoedelijk heeft de NPO niet zo veel zin in negativiteit. Eerder was GeenStijl nog kritisch over de miljoenen euro’s aan belastinggeld die naar het liedjesfestijn gaan. “Da’s bijna een ziekenhuis. Een stuk of wat starterswoningen. Een paar honderd daklozen die het warm hebben“, klaagde het weblog in november.

Die TWAALF MILJOEN wordt trouwens niet uitgegeven aan het enorme leger aan vrijwilligers gay bottom slaven in Rotterdam. Maar kennelijk aan presentatieduo Doutzen Kroes en Michiel Huisman.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen