Op1-Willemijn beledigt Dijkhoff: ‘Je huis lijkt op steeg’

Willemijn Veenhoven heeft het huis van Klaas Dijkhoff afgekraakt tijdens hun Skype-interview in haar talkshow Op1. Ze gaf de VVD-politicus aan dat ze zijn huis op een steeg vindt lijken. Dat was maandagavond te zien op NPO 1. Dijkhoff zit thuis omdat hij in Brabant woont en een kuchje heeft. Hij volgt het advies op om in die situatie niet aan het werk te gaan, ondanks dat hij denkt geen corona te hebben. Op1 wilde weten hoe de politicus zich voelt en besloot met hem te skypen.

Op een gegeven moment vroeg Veenhoven hem: “Zit u trouwens thuis meneer Dijkhoff? Want het ziet eruit alsof u ergens buiten in een steegje zit.”

Dijkhoff verbaasd: “In een steegje? Nou, ja, nee, dit is gewoon mijn huis, bedankt voor het compliment en interieuradvies. Je bent lekker op dreef.”

Tafelgast Alexander Pechtold: “Het is een beetje zo’n rustiek jaren 70-muurtje hè?

Dijkhoff: “Ja, dat is wel waar. Er hangen ook lp’s en er staat een mooie muziekinstallatie, maar ik zal hem maar niet laten zien, want dan maak ik reclame.”

De politicus gaf aan dat hij vlak voor de uitzending van Op1 nog een hoestbui had. Hij komt pas 24 uur na de laatste hoestbui weer uit huis.

Ik zou het raar vinden als ik in Den Haag rond ga lopen en iedereen ga adviseren om thuis te blijven, terwijl ik zelf hoestend in beeld kom. Zonder dat advies was ik vandaag gewoon naar Den Haag gekomen.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen