NOS-ster Mustafa halsoverkop uit Milaan: ‘Zelfisolatie’

Mustafa Marghadi, die voor de NOS verslag doet van de coronacrisis in Italië, is vanochtend halsoverkop uit Milaan vertrokken om terug te keren naar zijn standplaats Rome. Dat heeft de journalist laten weten op Twitter. Italië overweegt nóg strengere maatregelen in te voeren in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus en Marghadi vreesde vast te komen te zitten in Milaan. “Terug naar Rome en een paar dagen in zelfisolatie“, laat de Italië-correspondent van de NOS weten.

Marghadi deelt op Twitter een foto van de strenge beveiliging bij het treinstation in Milaan. Bijna kwam hij niet door de controle heen. “Nog nooit zo stressvol een trein gepakt terwijl ik nog een uur de tijd had. Omdat ik al in Noord-Italië was voor het decreet had ik niet een document mee dat bewees dat ik in Rome moet zijn. Dus bij een geduldige soldaat op mn telefoon zitten zoeken naar bewijs.

Hij moest flink speuren in zijn smartphone. “Godzijdank een huurcontract gevonden dat ik in 2017 voor de zekerheid naar mezelf gemaild had. Soldaat had een mondkapje op, maar op rest van z’n gezicht zag ik een duidelijke glimlach. ‘Goede reis.’ Pfffff….

Marghadi had gisteren geen prettige laatste dag in Milaan. De laptop van zijn cameraman werd gestolen in hun uitgestorven hotel. “De manager was enorm geschrokken, maar legde ons uit dat hotels in een situatie als deze heel goed diefstalterritorium is. Hotels zetten minder personeel in. Er zijn minder gasten. Dus iemand kon ongemerkt rondsneaken.

In dit geval zou het volgens de videobeelden zelfs iemand zijn die ingecheckt was in het hotel, en ons als prooi had uitgezocht. Of specifiek, mijn cameraman. Hij ontdekte zijn kamernummer en liep linea recta naar zijn kamer.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen