Italië-correspondent RTL vlucht hierheen: ‘Geen corona’

Italië-correspondent Eveline Rethmeier van RTL Nieuws heeft vanochtend het vliegtuig van Rome naar Amsterdam gepakt. Het was één van de weinige vluchten die niet geannuleerd was. Dat vertelt de journaliste op Twitter. RTL Nieuws twitterde gisteren een vacature rond voor freelance correspondent in Italië en nu vliegt Rethmeier ineens terug naar huis. Het leverde op sociale media enige consternatie op: heeft zij het coronavirus opgelopen? Zelf zegt de journaliste van niet.

Er is volgens Rethmeier niets aan de hand. “Ter verduidelijking. Ik leef, ben gezond, niet geveld door Corona, niet in quarantaine, en dit vertrek is al langer aanstaande. Vacature stond er ook al een maand op. Onhandig moment om dit nu net te tweeten misschien, maar ook/juist in tijden van Corona een prachtbaan!

De journaliste stopt na vijf jaar op een wel heel opvallend moment met haar correspondentschap. Juist nu Italië een keer nieuwswaardig is, knijpt ze er tussenuit.

Moet ze in Nederland in quarantaine? “Volgens richtlijnen RIVM niet. Want al twee weken uit Noord-Italië weg. Heb ook geen symptomen. Ga wel drukke plekken waar mogelijk mijden en veel thuis zitten. Denk dat iedereen dat moet gaan doen.

Thuisquarantaine helpt, aldus Rethmeier. “Codogno, de eerste coronabrandhaard in Italië, zit al 18 dagen op slot. Gisteren voor het eerst 0 (nul) besmettingen erbij voor het eerst. Quarantaine/thuis blijven helpt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen