Horecazaken Gordon leeg door corona: ‘Heel bezorgd’

De coronacrisis raakt ook SBS 6-ster Gordon. Zijn horecazaken in Amsterdam, namelijk Blushing en The Burger Room, worden steeds stiller nu de paniek om zich heen grijpt. Dat heeft de presentator dinsdagavond gezegd in Shownieuws. Het is een bittere pil voor Gordon. “Ik maak me wel heel erg zorgen, omdat we in mijn horecazaken hier in Amsterdam een behoorlijke kentering zien van de omzet. Er zijn weinig Aziaten, geen Italianen en dat is toch een groot deel van onze gasten.

De horeca in Nederland krijgt buitengewoon harde klappen te verwerken. “Ik denk sowieso dat het voor de economie een klap gaat zijn.

Gordon wijst erop dat het coronarisico in Blusing niet heel hoog is. “Er is desinfectie in de keukens, noem maar op. Wij zijn een uiterst schoon en gezond bedrijf, dus we hopen dat het maar zo blijft.”

Het is voor Gordon gek dat we opeens geen handen meer mogen schudden. “Het zit zó in je systeem. Ik denk dat iedereen daar wel heel voorzichtig mee moet zijn, ja.”

Ik ben niet heel gauw bang, maar ik maak me wel zorgen. Ik denk dat iedereen dat moet doen. Als ik zie wat er op dit moment met Italië gebeurt… Dat is maar een uur vliegen hier vandaan. Ik hou mijn hart vast.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen