Jeangu Macrooy hoopt dat Songfestival doorgaat

Jeangu Macrooy zou het prettig vinden als het Eurovisie Songfestival in mei gewoon doorgaan. Hij zou het jammer vinden als het coronavirus roet in het eten gooit. Dat heeft de Nederlandse inzending van dit jaar donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Juist nu het liedjesfestijn voor het eerst in vele jaren in Nederland georganiseerd wordt, dreigt het tv-programma te worden afgelast om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het zou voor velen een doemscenario zijn.

Verslaggever Aran Bade confronteerde Macrooy met deze mogelijkheid. “Het coronavirus zou ook het Songfestival in gevaar kunnen brengen. Ben je daarmee bezig?

Macrooy wil het niet negatief bekijken, vertelde hij. “Het is een dreiging, hè? Ik probeer vooral te kijken naar de positieve dingen en ik probeer er vooral een beetje positief in te staan. Ik hoop het natuurlijk niet. Ik hoop sowieso dat het zich niet verder verspreidt en het binnenkort snel onder controle is, maar ja: we zullen het zien. Laten we gewoon hopen met z’n allen dat het gewoon lekker doorgaat. Ook voor mij.”

Vivienne van den Assem: “Het zou een drama zijn voor alle betrokken partijen en organisatoren.”

Carlo Boszhard vreest vooral dat zijn dure Songfestival-kaartjes verdampen: “Ik heb wel kaartjes, dus ik sta wel tussen alle mensen. Ze waren geloof ik duizend euro per stuk.”

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen