Frans Bauers eigen tv-idee van start: top of flop?

Zestien jaar geleden rende RTL 4 letterlijk met een blanco cheque achter Frans Bauer aan. Na het enorme succes van zijn reallifesoap De Bauers had de zender er alles voor over om hem vast te leggen. Nu, al die jaren later, is het de zender gelukt, al zijn de tv-tijden natuurlijk wel veranderd. Bauer is niet meer het kijkcijferkanon van toen en dat gaat ook niet meer gebeuren. Na De Bauers in Argentinië begint vanavond het eerste door hem gepresentéérde RTL-format: Goed Voor Elkaar.

In Goed Voor Elkaar ontmoet Frans Bauer zulke mensen, die iets goeds doen voor anderen en onze samenleving. Hij loopt een dagje met hen mee. Klinkt niet bepaald als spectaculaire televisie, maar Bauer raadt men toch aan om te kijken.

Het is weer eens wat anders dan een muziek- of reisprogramma, aldus Bauer in De Telegraaf. “Dat kun je wel zeggen. Dit programma was mijn eigen idee. Ik wilde ook een serieuze kant van mezelf laten zien. Dat kan ook niet anders als je meeloopt in het brandwondencentrum of met de verkeerspolitie.”

Wordt het af en toe nog een beetje spannend? Ja, zegt Bauer. “Ik zat ook achterin toen de politie naar een aanrijding moest met een kind. Het was een heftig programma. Ik heb er slapeloze nachten gehad.”

Goed Voor Elkaar vormt een uitzendavond met Five Days Inside. Bauer heeft het niet makkelijk, want hij staat tegenover publiekslieveling Martien Meiland op SBS 6. Hij begint aan een nieuwe Cash or Trash.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen