Forse klap Voice Kids: veruit minst bekeken start ooit

Het lijkt erop dat de Voice-franchine nu echt op zijn retour is. Na de minst bekeken Voice-aflevering aller tijden van twee weken geleden en de minst bekeken Voice-finale van vorige week, noteerde The Voice Kids vrijdagavond zijn minst bekeken première aller tijden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Voice Kids kwam niet verder dan 1,2 miljoen kijkers (22 procent) en dat is echt veel lager dan in voorgaande jaren en niet te verklaren door een afname van lineair kijken alleen.

De eerste acht seizoenen van The Voice Kids openden met 2,8 miljoen (35 procent), 2,5 miljoen (36 procent), 2,3 miljoen (31 procent), 1,5 miljoen (23 procent), 2 miljoen (28 procent), ruim 1,7 miljoen (27 procent), ruim 1,7 miljoen kijkers (26 procent) en bijna 1,7 miljoen kijkers (29 procent).

De klap die The Voice Kids nu te verwerken krijgt is aanzienlijk. Het zal ook te maken hebben met de toegenomen concurrentie van SBS 6, waar uitgerekend oud-Voice-presentatrice Wendy van Dijk gisterenavond goede zaken deed.

Vorig jaar toen The Voice Kids van start ging keken er 185.000 kijkers naar Wegmisbruikers op SBS 6, terwijl Van Dijk met haar nieuwe show Wie Het Laatst Lacht nu 691.000 kijkers neerzette.

John de Mol zal gemengde gevoelens hebben bij dit nieuwe kijkcijferbeeld. The Voice is zijn kindje, maar sinds de verhuizing van het format naar SBS mislukte, schijnt hij er wel zijn handen van af te hebben getrokken. Tegelijkertijd zit de vrijdagavond van zijn eigen SBS 6 nu enorm in de lift.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen