Ali B heeft spijt van corona-optreden bij DWDD

Ali B betreurt dat zijn optreden in de De Wereld Draait Door van donderdagavond tot onrust heeft geleid. Het was totaal niet zijn bedoeling. Dat heeft de rapper en Voice-coach laten weten op Instagram. Veel mensen schrokken toen Ali B aangaf een faillissement door het coronavirus niet uit te sluiten. “Ik lees net een artikel op Telegraaf met als kop: ‘Ali B sluit faillissement niet uit’. Oké, ik dacht: oké, prima, maar daarna werd het gevolgd met berichten als: ‘Sterkte, Ali.Daar wil ik iets over zeggen.

Daar is de rapper niet zo blij mee. “Het was een apocalyptische uitzending zonder publiek. Ik ben daar gaan zitten. Niets om te promoten, want niets gaat door, dus ik kan niets promoten. Waarom ben ik er gaan zitten? Ik dacht: ik kan misschien rust brengen. Een klein beetje rust brengen.”

Wat was zijn boodschap? “Dat was: stel je voor dat we allemaal down the drain gaan en ik failliet ga en alles failliet gaat, dan was mijn boodschap dat ik nog steeds mensen zou proberen te laten lachen en inspireren. Daar heb ik geen geld voor nodig.

Het brengen van rust is niet gelukt. “Ik probeerde een mooie boodschap uit te leggen, maar ik zie nu al dat dat optreden leidt tot nog meer bangmakerij dan geruststellerij. Daarom even dit bericht.”

Mensen die ‘sterkte’ zeggen: dankjewel, heel lief, maar jullie doen de rest van Nederland tekort. Ik ben Ali B en de ‘b’ staat voor buffer. Ik heb een buffer, wat er ook gebeurt. Ik vind het jammer dat wat moest leiden tot mensen geruststellen, alleen maar heeft geleid tot nog meer paniek.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen