Tour de France blijft een publieke-omroepfeestje

De NPO heeft er geen enkele moeite mee om de Tour de France in huis te houden. Er lag al een contract tot 2023, maar dat is nu, samen met de European Broadcasting Union, verlengd tot en met 2025. Dat heeft een woordvoerder van de NOS laten weten. Niet alleen de Tour de France, maar ook de Ronde van Spanje zal in elk geval tot en met dat jaar, dus de komende zes jaar, te zien zijn bij de publieke tv. Een eventuele verhuizing naar de commerciëlen is dus nog lang niet aan de orde.

Het is geen geheim dat de RTL’s en Talpa’s van deze wereld sowieso niet zo heel erg zitten te springen om het wielrennen. Deze sport wordt overdag uitgezonden en trekt weliswaar veel kijkers, maar zij kijken wel tijdens werktijd. En of dat nou de meest interessante doelgroep is…

Voorlopig blijft de Tour de France dus een publieke-omroepfeestje. “De NOS heeft ook de uitzendrechten van de grote wielerkoersen voor vrouwen bemachtigd. Het gaat om La Course, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Madrid Challenge en Clásica San Sebastián.”

Ook een groot aantal wielerklassiekers bij de mannen maakt onderdeel uit van deze nieuwe verbintenis. “De wielerliefhebber zit de komende jaren sowieso goed bij de NOS. Onder meer de mannen- en vrouwenkoersen van de wereldkampioenschappen, de Amstel Gold Race en de Olympische Spelen in Tokio zijn live te zien bij de NOS.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen