Tour de France blijft een publieke-omroepfeestje

Geplaatst op ma 17 feb 2020 om 13:00

De NPO heeft er geen enkele moeite mee om de Tour de France in huis te houden. Er lag al een contract tot 2023, maar dat is nu, samen met de European Broadcasting Union, verlengd tot en met 2025. Dat heeft een woordvoerder van de NOS laten weten. Niet alleen de Tour de France, maar ook de Ronde van Spanje zal in elk geval tot en met dat jaar, dus de komende zes jaar, te zien zijn bij de publieke tv. Een eventuele verhuizing naar de commerciëlen is dus nog lang niet aan de orde.

Het is geen geheim dat de RTL’s en Talpa’s van deze wereld sowieso niet zo heel erg zitten te springen om het wielrennen. Deze sport wordt overdag uitgezonden en trekt weliswaar veel kijkers, maar zij kijken wel tijdens werktijd. En of dat nou de meest interessante doelgroep is…

Voorlopig blijft de Tour de France dus een publieke-omroepfeestje. “De NOS heeft ook de uitzendrechten van de grote wielerkoersen voor vrouwen bemachtigd. Het gaat om La Course, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Madrid Challenge en Clásica San Sebastián.”

Ook een groot aantal wielerklassiekers bij de mannen maakt onderdeel uit van deze nieuwe verbintenis. “De wielerliefhebber zit de komende jaren sowieso goed bij de NOS. Onder meer de mannen- en vrouwenkoersen van de wereldkampioenschappen, de Amstel Gold Race en de Olympische Spelen in Tokio zijn live te zien bij de NOS.”

Foto: NOS
32 Reacties op “Tour de France blijft een publieke-omroepfeestje”


 1. pieter

  Maar we hebben toch nog tour du jour op RTL 7?:-)

 2. Keta Minek

  De Tour de France hoort bij de NPO.

 3. Keta Minek

  RTL 7? bestaat die ook?

 4. Michiel

  Belachelijk eigenlijk. Dat soort rechtse hobbies horen achter een betaalmuur, niet op de publieke omroep.

 5. vanonzebelastingcenten

  Tis toch gvdmme een schande of niet dan

 6. Ron

  Uitstekend. Hoort bij de NPO, net als de Giro, maar jammer genoeg zit dat voor een groot deel bij Eurosport met daarbij de onvolkomenheden van de commentatoren al daar. Dan mis je toch de gedegen kennis van de NPO commentatoren.

 7. ome H

  En nu de Giro nog, de mooiste koers

 8. Kuis

  Hoeveel kost de NPO dit contract per jaar? licentie/live coverage/mediarechten etc…

 9. NPO de enige echte!

  Lekker hoor! Lekker de Tour kijken bij NPO, alhoewel ik de expertise van Mart wel mis!!

 10. Bert

  Is er geen tour met slanke vrouwen op een racefiets?

 11. re-cycle

  tja dat inclusief de eeuwige oneliner van Herbert.

 12. johan

  Niet van mijn belastingcenten.

 13. Rien van der Gun

  Fantastische om tour en vuelta op het krijgen dit geeft Gepensioeneerd een fijn sportief kijk genot.

 14. Fritske

  Gelukkig. Wielrennen met elke 10 minuten reclame is ruk.

 15. Realist

  Gelukkig hebben we nog een Belgische zender waar ze inhoudelijk beter commentaar geven en niet zo’n irritante schaatscommentaor en een wielren’professor’ op de buis gooien. Leuk is ook dat die Belgen echt nog de koers volgen zodat men weet waar de renners zich bevinden :)

 16. tonio

  Inderdaad doe mij maar de VRT of EUROSPORT

 17. Bart M.

  De avondetappe zonder Mart Smeets is totaal niet meer interessant, in de huidige uitvoering kan de NOS er beter mee stoppen. Dionne is niet geschikt voor dit goed betaalde baantje.

 18. tonio

  En altijd weer de zelfde vragen en commentaren,het draaiboek ligt al klaar en de kastelentocht kan weer beginnen……………………

 19. NPO de enige echte!

  Johan, wat moeten ze dan uitzenden van jouw belastingcenten?

 20. dirk

  Zonde van ons ( TV ) belasting geld.
  Er is voorzover ik weet geen Nederlandse winnaar te verwachten en al die urenlange uitzendingen van uitgeputte mensen zijn voor mij oer vervelend.

  Geef een korte samenvatting in nos sport en daar mee basta.
  Hou je geld over mevr. Rijxman !

 21. ano@niem.nl

  Nu nog in UHD op het speciale UHD-kanaal!

 22. NPO de enige echte!

  Dirk, ik zou als ik jou was, hierover de NPO berichten, misschien als ze veel van dit soort reacties krijgen, dat ze je goede raad wel opvolgen? Ik ga ervan uit dat ze niet op deze site kijken!!

 23. 1-2-tjuh

  Kijk wielrennen ook liefst naar de Belg, José De Cauwer altijd +++. NOS cheerleaderr Herbert Dijkstra altijd -/-/-. Avondetappe met Dionne is helemaal tenenkrommend, ze is niet n staat om een relevante vraag te stellen. Dom lachend de autocue aflezen met als dieptepunt haar klaarkomen als zij het woordje rebus mag uitspreken. En toch alle wielersport bij NOS beter dan dat verschrikkelijke vrouwenvoetbal.

 24. 1-2-tjuh

  By the way wat is er nu aan de hand met Alien Kajsa Ollongren. Weet dat zij aan het vervellen is, maar bij serpenten duurt dat maximaal een dag. Duurt dat dan een jaar bij een alien?

 25. NPO de enige echte!

  Tja, blijft jammer van Mart Smeets, dat was ’n hele goeie, maar ”t is niet anders!!

 26. Marko

  18.46

  Hatelijk persoon hoop maar dat je ’t zelf niet krijgt!!

 27. 1-2-tjuh

  @Marko,ach jochie ben je ook zo aan het vervellen, nog ff volhouden. Neem als troost nog een paar vette vliegen tot je.

 28. ano@niem.nl

  De Mart zit weer De Mart-show te doen bij Matthijs. Mag ik dat zeggen… Ja dat mag ik zeggen.

 29. jan

  Ik kijk lekker EUROSPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik gorgel liever warme diarree dan dat ik naar die NOS kijk. Die Dione de Graaf is ook zo’n kapsalon. Komt alleen maar dom gekakel uit.

 30. B

  Mooi nieuws . Wielrennen zonder onderbrekingen .Eurosport valt niet te bekijken met de reclame die door je strot geduwd word.

 31. Bertje Veer

  Dit artikel rammelt nogal. Vrijwel al het wielrennen is ook te zien op de commerciële zender Eurosport. Dit artikel suggereert dat het alleen bij de publieke omroep is te zien.

 32. Nils Holgersson

  Goed dat vrouwenwielrennen meer op tv gaat komen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.