Tijs van den Brink gaat politiek in, houdt partij geheim

Tijs van den Brink is nu nog een van de prominente presentatoren van de NPO, maar stapt op een gegeven moment over van Hilversum naar politiek Den Haag. Dat onthult de EO-ster in gesprek met het AD. Van den Brink heeft al geruime tijd de ambitie om de politiek in te gaan, maar is geadviseerd om daar niet te veel over te praten, aangezien hij nu nog de objectieve journalist uit moet hangen. Hij ziet zichzelf over een aantal jaar wel aankondigen naar de Tweede Kamer te verkassen.

Als hij gevraagd wordt naar zijn ambities ná zijn tv-jaren, antwoordt Van den Brink: “Daar mag ik eigenlijk niet over praten van mijn hoofdredacteur. Maar ik wil ooit nog eens de politiek in, daar ga ik niet over liegen.”

Voorlopig blijft Van den Brink boven de partijen staan. “Ik ontvang nu als journalist alle partijen, dus het is niet verstandig daar al te veel over te roepen. Zeker niet voor welke partij ik dan actief zou willen zijn.”

Áls ze me al willen hebben, natuurlijk. Maar wees niet verbaasd als ik over tien jaar politicus ben.”

Het zal de kijker niet verbazen als Van den Brink uiteindelijk voor de slag gaat voor een partij als de SGP, de ChristenUnie of het CDA.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen