Shownieuws eist bekendmaking Songfestival-liedje op

Ronald Molendijk vindt dat het team achter het Eurovisie Songfestival de bekendmaking van het liedje van Jeangu Macrooy aan SBS Shownieuws moet gunnen. Dat heeft de muziekdeskundige van het programma gezegd in de uitzending op SBS 6. Molendijk vindt het walgelijk dat het Songfestival-team alle nieuwtjes naar buiten brengt via de publieke omroep en dan met name via De Wereld Draait Door. Het team moet inclusiever werken en ook Shownieuws erbij betrekken, zegt hij.

Het is een blamage, vindt Molendijk. “Wat ik wel echt jammer vind is dat ze bij de NPO en het Songfestival roepen dat het van iedereen is, maar laten we dan ook hier straks bij Shownieuws het liedje in zijn definitieve vorm bekendmaken. Dan zijn we ook met z’n allen, als alle Nederlandse zenders, bij elkaar.”

Collega Dyantha Brooks: “Dat lijkt me een puik plan en niet dat alles bij De Wereld Draait Dor gebeurt.”

Molendijk: “Voorlopig is alles bij DWDD, ja. Ik vind dat het ook hier thuishoort.”

Brooks: “Absoluut, het Songfestival is van iedereen. Van ons allemaal.”

Shownieuws trok gisteren 337.000 kijkers. DWDD had er 1,2 miljoen. En door.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen