Promenade gaat mensen met kijkcijferkastje verrassen

Geplaatst op do 06 feb 2020 om 8:15

De satirische talkshow Promenade heeft zondagavond een verrassing in petto voor mensen met een kijkcijferkastje. Presentator Diederik Ebbinge adviseert hen daarom vooral af te stemmen op de seizoensfinale op NPO 3. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in De Wereld Draait Door. Ebbinge: “We hebben echt een leuke verrassing voor mensen met een kijkcijferkastje. Er zijn 1.240 kastjes in het hele land, dus als zij Heel Holland Bakt later terugkijken of even op een ander tv’tje…”

De presentator hoopt dat de kijkcijferkastjes massaal overstag gaan. “Dat kastje moet even op ons, want we hebben echt een leuke verrassing. Ze moeten echt gaan kijken. Vooral de kastjes, de rest hoeft wat mij betreft eigenlijk helemaal niet te kijken. Als de kastjes maar kijken.”

De tv-ster denkt dat de kijkcijfers van Promenade zo laag zijn, omdat hij mensen met een kijkcijferkastje heeft gekrenkt. “De druk was heel groot, ik was bloednerveus en toen heb ik mij bij aflevering drie heel lelijk uitgelaten over de mensen die kijkcijferkastjes hebben. Ik denk dat ik daar zó veel kijkcijferkastjes mee tegen me in het harnas heb gejaagd.

Wat heeft hij dan gezegd? “Ik heb gezegd dat het freaks waren, omdat ze zichzelf moesten opgeven, maar ik heb daar nu ontzettende spijt van dat ik dat gezegd heb en daarom hebben we aankomende zondag ook een speciale uitzending voor mensen met een kijkcijferkastje.”

Foto: BNNVARA
34 Reacties op “Promenade gaat mensen met kijkcijferkastje verrassen”


 1. Als je nou niet springt

  Als er 2,5 miljoen mensen naar Heel Holland Bakt kijken dan zijn dus 500 mensen vergeten om hun kijkcijferkastje van NPO1 af te halen.

  Belachelijk systeem en dat partijen als Talpa en RTL hier in mee gaan is schokkend

 2. Paul Grijpstra

  En niet te vergeten de adembenemende verschijning van Eva Crutzen…..
  Ik zit zondagavond voor de buis en ik heb géén Kijkcijferkastje

 3. Curryworst

  Diederik, hou nou toch eens op met je flauwe gedoe rondom dat flutprogrammaatje.
  Leuk voor de Hilversummer incrowd en tv-recensenten maar de rest van het land zal het worst wezen.

 4. Alex

  Had hem deze week op NPO3 gezet, maar de kijkcijfers werden enkel lager..

 5. Joost

  “Ik heb gezegd dat het freaks waren, omdat ze zichzelf moesten opgeven”

  Feitelijk onjuist, ik ken iemand die benaderd is om mee te doen.

 6. Diederik E.

  Waarvan akte.

 7. Thanos

  Stond hier laatst een artikel dat bij een poll Tan’s liefje Stax de nr 1 was die mensen in de playboy willen zien maar ik zou zeggen doe deze Eva maar. Kende haar niet maar die heeft het uiterlijk en de humor, precies het tegenovergestelde van mijn vrouw.

 8. Robert Jensen

  SKO heeft jaren terug voorgesteld om het digitaal te doen, maar daar was geen omroep het mee eens + commerciële omroep.

 9. marc

  Wat een hilarische actie! Zonder kastje ga ik ook weer kijken.

 10. Timo

  Nog steeds een ENORM VEROUDERD SYSTEEM. Waarom veranderen ze het niet? Macht van Hilversum. Als ze écht zouden meten, zouden tientallen gezinnen op straat staan, omdat hun programma opeens geen kijkers meer heeft. Adverteerders weg, geld weg, programma weg. Het is gewoon zielig.

 11. Suzanne

  Wat een onzin dat ze zichzelf zouden hebben aangemeld. Dan ben je toch echt slecht op de hoogte van hoe dit onderzoek werkt.
  Mensen worden benaderd vanuit het onderzoeksbureau om deel te nemen en hebben daar zelf geen enkele invloed op, behalve dan of ze wel of niet besluiten in het panel te gaan.

 12. L. Koopmans

  Mijn gedachten gaan nav dit bericht even terug naar tv-genie Bart de Graaff, die met zijn programma B.O.O.S. een vergelijkbare actie had. In zijn jeugdprogramma vroeg hij de kijkende kinderen/pubers die een kastje thuis hadden bij het item ‘waardering’ op het cijfer 10 te drukken. Met deze actie scoorde Bart het hoogst gewaardeerde tv-programma ooit.

 13. Robert Jensen

  Bart de Graaff oprichter van BNN zat op twee/drie maar niet op 10, mensen die een kastje thuis hebben drukken op de zender waar ze naar kijken.

 14. Sjors van Kempen

  Dat kijkcijfers nattevingerwerk zijn is absoluut waar, maar Hilversum houdt z’n mond…

 15. Ikke

  Kijk op Robert Jensen
  Thu 06 Feb 2020 om 9:39

 16. critikast

  Goed bezig Diederik ! Mooi optreden in DWDD ! Hilversum pronkt met cijfers, die geen dag de realiteit laten zien. En die realiteit is: steeds minder mensen kijken televisie via de traditionele zenders, maar Netflix , Videoland en de regionalen slokken samen miljoenen kijkers op die niet worden meegeteld. Als dat wel zou gebeuren zouden ze in Hilversum e.o. heel erg dun poepen ! MC , kom tot bezinnen en laat reeële kijkcijfers zien en niet die dagelijkse onzin van SKO.

 17. Harry

  NPO is partner van SKO

  SKO is 2500 kastjes

  Nederland is 17,5 miljoen inwoners

  SKO rammelt aan alle kanten

 18. E!

  De mensen met kastjes worden ook regelmatig omgekocht een soort van matcfixing eigenlijk.

 19. Ikke

  Harry neem dan contact op SKO hier zeuren zal niks veranderen.

 20. Ikke

  E! COMPLOTTER???

 21. E!

  Ik weet eigenlijk helemaal niet of zoiets gebeurt maar de kans lijkt me reëel.

 22. Ron

  Geweldig gesprek gisteren ook doorspekt met ironie, zelfs Matthijs werd er een beetje ongemakkelijk van kon ik merken, en een beetje kriegel. Top TV. En het idee van die kijkcijferkastjes is natuurlijk briljant. Seizoen 2 is in de pocket, dat moge duidelijk zijn. En terecht.

 23. Ginella

  @Suzanne

  Goed zo. Serieus ingaan op iets wat duidelijk niet serieus bedoeld is.

 24. Carolina Reaper

  Mooi om zelfs hier de slimmerikken te zien die het niet begrijpen. Diederik’s optreden in DWDD was top, het leek PROMENADE wel. Kom maar op met dat 2e seizoen, kan niet wachten! En Harry Mens is echt een heel aardige man hoor.

 25. Timo

  E! Welja, gewoon even je complotjes als waarheid de lucht in slingeren. Jij produceert nepnieuws, een strafbaar feit mag ik hopen.

 26. aldus

  Diederik moet zit er gewoon bij neerleggen dat dat programma nauwelijks 300.000 kijker strekt, zelfs met uitgesteld kijken. Men vindt het niet leuk. Misschien moet Diederik de bedenker van Luizenmoeder erbij halen om het programma wel goed te krijgen.

 27. Roy Donderz

  Ik heb jarenlang zo’n kastje gehad maar ben ermee gestopt toen ik voornamelijk tv keek op m’n iPhone/iPad en PC. Dat kon (toen in ieder geval) niet gemeten worden. Terwijl de tv aanstond zat ik ook op m’n tablet. Ben er toen maar mee gestopt.

 28. Boris

  Unheimisch en doodeng.

 29. L. Koopmans

  @Robert Jensen: met ’10’ bedoelde ik niet de zender, maar het waarderingscijfer (dat had je vroeger nog). Net als het rapportcijfer liep dit van 1 tot 10.

 30. Zat

  @L. Koopmans
  Ja duuuh! Laat die idioot toch.

 31. Mark

  Dit is manipulatie / fraude! Mag dat wel van het kabinet?

 32. Mick

  Mijn oma heeft ook zo’n kastje. Ze zapt nooit verder dan NPO1 volgens mij weet ze niet eens dat er nog meer zenders bestaan……

 33. .

  De oproep heeft geholpen: 450.000 kijkers méér dan vorige week!

 34. .

  De oproep heeft geholpen: 450.000 kijkers méér dan vorige week!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.