Platform voor Freelance Musici boos op ‘gierig’ RTL 4

Het Platform voor Freelance Musici, dat opkomt voor de rechten van freelance muzikanten, ergert zich suf aan opdrachtgevers die muzikanten willen belonen met ‘exposure’ in plaats van geld. Tv-zender RTL 4 is daar één van. Dat laat het platform geërgerd weten. Muzikanten die bij het platform zijn aangesloten kregen een uitnodiging van RTL 4 om mee te werken aan een zaterdagshow van Humberto Tan, waarschijnlijk The Big Music Quiz, maar er werd geen vergoeding geboden.

RTL 4 maakt de muzikanten in een mail duidelijk dat ze niet op euro’s hoeven te rekenen, maar wel de hele dag beschikbaar moeten zijn. “Mocht u worden uitgekozen, dan zullen wij de reiskosten, lunch en diner vergoeden“, klinkt het.

In ruil voor die reiskosten, lunch en diner wil RTL 4 wel een hoop terug. “Het is van belang dat u de gehele dag beschikbaar bent op één van onderstaande dagen. In de ochtend zal onder andere de soundcheck plaatsvinden.”

De muzikanten moeten zich volgens de zender tevreden stellen met ‘exposure’. “Humberto zal voorafgaand aan het optreden natuurlijk uw naam noemen. Leuke en goede exposure dus op de zaterdagavond van RTL 4 om 21.30 uur!

Belachelijk, vindt de muzikantenvereniging. “Ook RTL 4 denkt dat musici hun huur betalen met ‘exposures’. Bij deze willen we Humberto Tan ook wat leuke en goede exposure geven op de woensdagochtend van het Platform voor Freelance Musici om 09:45!

Het platform plaatst de volgende cynisch cartoon bij het beklag:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen