Peter de Vries tegen Jinek: ‘Matthijs talentvoller dan jij’

Misdaadjournalist Peter R. de Vries plaagde Eva Jinek gisteren met zijn persoonlijke talkshowhost top drie. Hij maakte haar duidelijk dat zij op de laatste plek staat in die top drie. Dat was te zien in haar talkshow op RTL 4. De Vries stond stil bij het einde van De Wereld Draait Door, waar hij 77 keer te gast is geweest. Hij vindt het jammer dat Matthijs van Nieuwkerk stopt met zijn talkshow. “Het was een programma waar ik ontzettend graag zat. Het was echt heel leuk altijd“, zei hij.

Daarna begon De Vries over zijn talkshowhost top drie. “Als ik nou de grote drie is tegen elkaar af zou moeten zetten, dan zeg ik: Eva Jinek is een aardige talkshowhost, Jeroen Pauw was misschien journalistiek wel de beste – zijn vraagstelling, zijn manier van interviewen, dat vond ik buitengewoon goed – maar Matthijs heeft het meest unieke, bijzondere talent. Van allemaal.”

Het was zichtbaar dat Jinek even niet wist wat ze moest zeggen, maar ze herpakte zich snel. “Dat mag er zijn. Ik denk dat ik het met je eens ben. Als je vijftien jaar lang op deze manier de gastheer van de tafel bent en iedereen je enthousiasme laat voelen… Je wil altijd kijken.”

De Vries denkt dat DWDD puur en alleen stopt omdat er zo is beknibbeld op zijn salaris. “Hij was gewoon the king en ik vind het erg dat er zo gegriept werd over zijn salaris. Dat is eigenlijk heel misplaats en onterecht. Iemand die zo goed is en elke dag een miljoenenpubliek weet te boeien: dan moet je niet zeuren over zijn salaris.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen