Ophef over pedofiel bij NPO: ‘Alles voor de kijkcijfers’

Geplaatst op vr 14 feb 2020 om 8:15

Er is flink wat ophef over een interview met een pedofiel dat gisterenavond is uitgezonden in het NPO 2-programma Danny op Straat. Deze ‘pedoactivist’, Nelson, zegt tegen presentator Danny Ghosen dat hij vindt dat een kind van 2 of 3 jaar best kan beslissen of het seks wil met een volwassene. Hij vergelijkt het met aan kinderen vragen of ze een ijsje willen of naar het park willen. Zelf wil hij graag seks met jongens van 4 tot 14 jaar en hij wil een politieke partij oprichten om dat legaal te maken.

Er is op social media woest gereageerd, maar ook bij collega’s uit het vak. Shownieuws-deskundigen Eddy Keur en Ronald Molendijk vinden dat de uitzendende omroep NTR veel te ver is gegaan.

Keur vindt het afschuwelijk. “Ik vind een podium geven sowieso al gek. Ik vind het heel erg bijzonder van de NTR. Ik had dit persoonlijk niet zo gedaan. Wat ik lelijk vind is dat ze ook spotjes hebben uitgezonden om aandacht te trekken voor dit programma. Dat doe je dan dus met dit soort teksten. Het irriteert me mateloos. Alleen maar om te zorgen dat je heel veel kijkers krijgt in dat tijdslot.”

‘Niet alles voor de kijkcijfers’

Molendijk is al helemaal boos. “Ik vind het echt volstrekt belachelijk en ik ben ook van mening dat Danny, de presentator, tijdens de redactievergadering had moeten zeggen: ‘Guys, dit gaan we niet doen, en anders ga ik het zeker niet doen.’

Het is een kapitale blunder, vindt hij. “Hier heeft op een gegeven moment iemand gezegd: ‘Guys, luister, we scoren niet meer heel erg goed met de kijkcijfers. Laten we iets doen waar heel veel reuring uit voorkomt. Weet je wat? Iets met seks met kinderen! Dat scoort namelijk altijd. Vooral veel ophef.’”

Vervolgens zijn ze daar vol op in gegaan, aldus Molendijk. “En er is niemand die heeft gezegd: ‘Guys, dit is al heel vaak gedaan, moeten wij dit als NTR dit wel doen en moet de NPO dit uitzenden?’”

Het meest gênante is dat ze een heel kort filmpje met de heftigste uitspraak neerzetten als clickbait. Ik vind het fucking schaamteloos en als een commerciële omroep dit zou doen, dan zou de wereld te klein zijn.”

De programmamakers hadden gewoon moeten zeggen: ‘Guys, dit gewoon niet.’ Niet alles voor kijkcijfers.”

Eén van de gewraakte teasers:

Foto: NPO
63 Reacties op “Ophef over pedofiel bij NPO: ‘Alles voor de kijkcijfers’”


 1. Minder of Mirjam

  Tsja, typisch NPO weer. Moord en brand schreeuwen als RTL/Talpa zoiets zouden uitzenden, maar als zij het zelf uitzenden is het in het kader van “educatieve achtergrond” en “NPO is een platform voor alle nederlanders”.

  Vanaf nu is het dus gewoon: NPedO 2

 2. Smit

  Guys?

 3. Layka

  Ik denk niet dat ze op een redactievergadering bij de NTR iedere zin beginnen met ‘guys’.

 4. Rik

  Keur is anders zelf ook niet vies van jonge jongetjes. Dat weet heel Amsterdam.

 5. Teo Hiddepa

  Krijg Haye van der H. toch nog zijn zin om met belastinggeld een podium te bieden aan pedo’s.

 6. Jimmy Aquarius

  “Guys, luister, we scoren niet meer heel erg goed met de kijkcijfers. Laten we iets doen waar heel veel reuring uit voorkomt. Weet je wat? Iets met seks met kinderen! Dat scoort namelijk altijd. Vooral veel ophef.’”

  Even Overgeven!!!!

 7. Jean Paul

  Hou toch op. Danny laat randzaken objectief en onbevooroordeeld zien. Zonder sensationeel sausje. Dat maakt hem zo goed. Moet je dan maar wegkijken omdat het het onderwerp je niet aanstaat? Brengt het maar in de openbaarheid en laat maar zien hoe mensen denken en doen. Dat lijkt me ook beter voor de maatschappij.

 8. Manon Spermakanon

  Na het kalifaatmeisje en het torenhoge salaris van Matthijs van Nieuwemoskee is dit weer eens een van de vele NPO-snotroggels in het gezicht van de normale man/vrouw.

  Die ophef vinden ze alleen maar leuk daar bij de NPO! Lekker het “burgertje” pesten vanuit hun toren; want wie “maakt” hun nou iets??? Toch?

 9. Wanny

  Het is juist belangrijk om dit soort dingen te laten zien. Beter dan wegkijken en achteraf ophef omdat er vreselijke dingen gebeuren.

 10. Berend

  Wanny heeft het bij het rechte eind. Nu weet je van de rand en de hoed.

 11. Willie

  Hij hoeft zo partij niet op te richten, die is er al Groen Links

 12. Cartman

  Screw you guys! I`m going home..

 13. X

  Danny doet dit uitstekend

 14. anonymous

  Dit moet idd gewoon op tv, zodat we weten dat dit soort vieze mensen rondlopen en wie ze zijn.

 15. anymousin

  BRON: Algemeen Dagblad:

  Woeste tv-kijkers zoeken pedofiel op na NPO-uitzending, politie grijpt in!!

 16. Heet

  Was er ophef over de spelling “die seх wilt hebben”?

 17. Grace

  Gatver

 18. Arc

  Kan die man niet normaal praten met zijn ‘guys’ steeds? Wat een kneus!

 19. Sender

  Vorige week kwam ik er terecht ( bij het programma) meteen ( zonder commercials) na Zembla. Danny laat in weinig tijd de excessen in deze samenleving zien. Dat is iedere keer weer confronterend. Mijn god in wat voor wereld, lees land leven we? Triest. Het lijkt ver van je bed allemaal, maar forget it.
  Maar natuurlijk zit in alles op tv wel een soort sensatie want de makers willen toch dat er naar wordt gekeken en een later nog veel besproken zal worden. Beide doelen zijn in ieder geval bereikt.

 20. Bert

  Jaarlijks komen er tusen de 150 en 200 getrouwde stellen binnen waarvan de man beduidend ouder is en de vrouw nog een kind van onder de 16 jaar. Dit noemen wij cultuur en is heel normaal binnen de islam.

  Wordt volledig geaccepteerd door Kamer nummer twee en zijn bevolking. Dus om nu ophef te maken over deze pedofiel zou wat hypocriet zijn wat mij betreft….

 21. Hans

  Hij zou bij mijn kinderen niet in de buurt moeten komen dit misselijke mannetje! Wat een land

 22. Curryworst

  Dat uitgerekend medewerkers van SBS6 beginnen over sensatiezucht op tv.
  SBS de campingzender bij uitstek.
  Kees van der Spek of Alberto Stegeman hijgerig met een verborgen camera ped0’s benaderen. Nee, dat is integere televisie.

 23. Channel 777

  @Bert
  Fri 14 Feb 2020 om 9:39

  Een bron die deze bewering staaft graag! Dat er elk jaar 150-200 echtgenotes van onder de 16 binnenkomen.

 24. Wim

  Al die primaire reacties…vooral van die gutmensch Molendijk.. (beleg) . Het is zoals Karin Bloemen zei (zelf slachtoffer) ‘ Verschrikkelijk, er is niets erger dan dit, maar we moeten dit laten zien, pas dan kunnen we er wat aan doen. Nu weten we wie en waar, en anders is het onzichtbaar.’

 25. Padvinder

  Eddy Keur
  Kaj van der Ree
  Karl Nooten
  Deze man

  Hilversum is gek op pedo’s

 26. Arie Boomsma

  Kijk niet naar mij.
  Ik heb niks gedaan.

 27. Sender

  Overigens een avondje NPO1 en 2 was schotelde een behoorlijke dosis leed voor.
  Triest om te zien hoe ouderen wachten op een plek in het verpleeghuis omdat het kabinet ooit heeft beslist verzorgingshuizen te sluiten waardoor mensen langer thuis wonen, vaak alleen , in onmogelijke situaties.
  Het kabinet moest bezuinigen toen maar heeft een ramp op zichzelf ( en ons) afgeroepen door het grote probleem te creëren waar nu bijna geen weg terug is. Kijk het terug zou ik zeggen.
  Daarna Danny dus….en de laatste aflevering van Overmijnlijk waar jonge mensen vol plannen afscheid moesten nemen van dit leven.
  Daarna nog Op1 waarin de ophef rondom de geleense moskee Al Houda nog eens wordt besproken. Een angstig beeld. Nou het avondje compleet zou ik zeggen.

 28. Daaristieweer

  Snap de verbazing niet zo. Logisch dat deze ped0-s0domieten steeds openlijker aan de bel gaan trekken. Als aan de andere kant h0m0 & lesb0-seudomieten de laatste 10 jaar gepromoot worden. Dan denken zij, wij willen dat ook.
  Blijf het zeggen, s0domie is een psychische ziekte. En tot dik in de jaren 70 zagen we dat wereldwijd zo voor eeuwen.

  Whats next? Seks met dieren promoten?

 29. Manon Spermakanon

  Daaristieweer, in de jaren 70 was ped0sexualiteit een minder taboe als nu, er waren zelfs blaadjes te koop in de winkels voor deze mensen met vieze foto’s van minderjarigen. Later greep de overheid in en werdt dit terecht verboden. Is allemaal na te lezen op wikipedia.

  Filmpjes downloaden en verspreiden waarin seks met dieren voorkomt zijn verboden in Nederland, en die kindbruidjes die iemand anders aanhaalden hier in de reacties daar is ook een wet voor aangenomen dat dit niet door de beugel kan in NL.

  Wellicht is het een goed idee om eerst eens wat “onderzoek” te doen voordat je gaat lopen roepen als een halve gare, je kan veel zeggen over Nederland en de regering, maar gelukkig worden kinderen (en dieren) hier goed beschermd!

 30. Sjaak

  Heb je zin in een ijsje of wil je neuken?

 31. Ron

  Kreeg hij geld voor het interview?

 32. Le Pepoir

  Verbaast me totaal niet. De hele nationale televisie is al overstag gegaan om Zwarte Piet te vervangen terwijl 95 procent van Nederland gewoon Zwarte Piet wil.

  De NTR heeft echt niet alles te zeggen in de wereld. Dit soort acties gaat ooit invloed hebben op de kijkcijfers.

  @ NTR: 4 is wel heel erg jong, hoor…

 33. Juliana

  Schandalig…. ik heb er geen woorden voor!

 34. Geronimo

  Gelukkig slaat MK-Ultra op dit punt nog niet erg aan.

 35. Zee

  De prijs voor meest stuitende en krankzinnige opmerking bij dit artikel gaat naaaar ….. Willie.. gefeliciteerd!

 36. Have a moment for me

  Den pimmel afhacken bij dat stuck verdriet

 37. Britt Scholte Lover

  Kaj van der r ?

 38. Daaristieweer

  @Manon Jij werkt zeker op de afdeling “Selectief Lezen”. Man man man….

 39. Toetsenbordridder

  Was er ook ophef na de uitzending van afgelopen week waarin een 14 jarig kind met een zwaard over straat liep? Of vindt meneer Molendijk dat normaal?

 40. IloveLouboutin

  Woonde ik naast Ronald Molendijk, zou ik m’n kinderen meer dan eens waarschuwen!

 41. Marcel

  Maarten Nelson is ook activist bij KOZP en Bij1 . Een pedo die een kinderfeest wil aanpassen , hoe gekker wil je het hebben .

 42. snoezigkleinhertje

  Die Partij BIJ1 heeft als spreekbuis ene Gloria Wekker die vind het ook normaal om het met kleine meisjes te doen ,wat is dat voor een zooitje daar bij die partij.???

 43. snoezigkleinhertje

  Die Gloria Wekker heeft nog eens de Joke Smid prijs gekregen met in de jury ene Eva Jinek .
  Dan hoor je die Jinek niet over deze vuilspuiterij .

 44. RaymondVL

  Ed Nijpels was in 1978 namens de VVD een fervent voorstander om seksueel contact met minderjarigen niet langer meer strafbaar te stellen. (Bron: Dagblad Trouw 22 mei 1978) En kijk waar hij nu is terecht gekomen. Hij strijkt tonnen op om warmtepompen bij mensen de strotten in te duwen. Een pedofiel heeft dus zeker bij de VVD een gouden toekomst.

 45. Het is niet Albert maar AlbertOOOOOOOOOOO

  Guys, als je je ogen ergens voor sluit, dan is het niet opeens verdwenen. Zo’n oogkleppen-houding werkt naar mijn mening averechts. Molendijk heeft zelf voor de meeste sensatie gezorgd, want anders had ik nooit van dit programma geweten. Guys, Danny bedreef goede journalistiek, hij stelde de juiste vragen en probeerde deze persoon te doorgronden, verre van sensatiezoekerij.

 46. Mick

  Prima programma. Ze geven de problemen in de samenleving voor de naïeve NPO kijker eindelijk eens een gezicht. Deze week de pedofielen binnen Kick Out Zwarte Piet en vorige week de Marokkaanse jongeren die met messen (net waarden) over de Nederlandse straten lopen om mensen neer te steken.

  Ga zo door Danny en open die ogen van dat naïeve geitenwollensokkenvolk.

 47. Mark

  Favoriete nummer van die pédo: https://www.youtube.com/watch?v=f2JTvId8xso

 48. Mark

  Favoriete nummer van die pédo: Ben je geil of wil je een koekje.

 49. Daaristieweer

  RaymondVL
  +100 voor jouw gedegen analyse.
  Kan MC-redactie jou niet inhuren?

  Misschien weer eens onze “kindervriend’ Joris Demmink schrijven….

 50. Wilslet Geilnee

  Hij lijkt op Ben van Ben & Ruurd.

 51. Dr. Bibber

  ‘Het moet op tv omdat het bestaat’. Tja zo lust ik er ook nog wel een paar. Verheffend is het allemaal niet. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er niet minstens één redactielid denkend aan kijkcijfers met een strak plassertje dit onderwerp heeft ingediend. Vorige week ook al zo’n vrolijk makend onderwerp over minderjarigen die met kapmessen op zak lopen. Ik vraag me af of je als programmamaker daar nou gelukkig van wordt om dit op TV te laten zien. Wat wil je er precies mee zeggen?

 52. Jimmy

  Is dit een ex-collega van Kaj van der Ree?

 53. Donald Dumb

  Dit figuur moet direct tegen de muur…

 54. Lies

  @Donald Dumb: ik help mee….

 55. anoniem

  Volgende keer een kannibaal een podium geven? Dat trekt vast ook kijkers..

 56. Ab Normaal

  Wat is de relevantie van dit onderwerp voor de Nederlanders om dit soort zieke geesten een podium te moeten bieden?
  Kijk, of deze man is niet toerekeningsvatbaar en moet dan door de NTR tegen zichzelf in bescherming worden genomen of het is iemand die zo slecht is dat hij eigen belang boven dat van weerloze kinderen stelt en er in het geheel geen probleem mee heeft dat die kinderen voor de rest van hun leven beschadigd zijn.

  NTR: gooi die redactie er uit en ga je leven beteren!

 57. anoniem

  Als seks vergelijkbaar zou zijn met een ijsje eten, zou de wereld heel wat gemakkelijker in elkaar steken. Ik vrees echter van niet.. :-)

 58. Apfelflapf

  Danny Ghosen is volslagen achterlijk , en de hele NTR ook .

 59. Joost mag het weten

  Danny is top. Had van mij Op1 mogen doen. Wel lelijk kapsel heeft die knul!

 60. Nils Holgersson

  Keur en Molendijk zeggen het afschuwelijk te vinden dat een pedofiel zo’n podium krijgt.

  Echter maken zij er ook zendtijd voor vrij en geven deze man opnieuw aandacht.

  De deugpedo is de gevaarlijkste pedo.

 61. West*

  Bizar 1,8 miljoen voor Linda! Geweldig

 62. Rob

  Daarom is er nu storing Bij sko 1.8 miljoen voor Linda

 63. Hans

  Dan is t John eindelijk gelukt de kastjes te hacken

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.