Ophef over pedofiel bij NPO: ‘Alles voor de kijkcijfers’

Er is flink wat ophef over een interview met een pedofiel dat gisterenavond is uitgezonden in het NPO 2-programma Danny op Straat. Deze ‘pedoactivist’, Nelson, zegt tegen presentator Danny Ghosen dat hij vindt dat een kind van 2 of 3 jaar best kan beslissen of het seks wil met een volwassene. Hij vergelijkt het met aan kinderen vragen of ze een ijsje willen of naar het park willen. Zelf wil hij graag seks met jongens van 4 tot 14 jaar en hij wil een politieke partij oprichten om dat legaal te maken.

Er is op social media woest gereageerd, maar ook bij collega’s uit het vak. Shownieuws-deskundigen Eddy Keur en Ronald Molendijk vinden dat de uitzendende omroep NTR veel te ver is gegaan.

Keur vindt het afschuwelijk. “Ik vind een podium geven sowieso al gek. Ik vind het heel erg bijzonder van de NTR. Ik had dit persoonlijk niet zo gedaan. Wat ik lelijk vind is dat ze ook spotjes hebben uitgezonden om aandacht te trekken voor dit programma. Dat doe je dan dus met dit soort teksten. Het irriteert me mateloos. Alleen maar om te zorgen dat je heel veel kijkers krijgt in dat tijdslot.”

‘Niet alles voor de kijkcijfers’

Molendijk is al helemaal boos. “Ik vind het echt volstrekt belachelijk en ik ben ook van mening dat Danny, de presentator, tijdens de redactievergadering had moeten zeggen: ‘Guys, dit gaan we niet doen, en anders ga ik het zeker niet doen.’

Het is een kapitale blunder, vindt hij. “Hier heeft op een gegeven moment iemand gezegd: ‘Guys, luister, we scoren niet meer heel erg goed met de kijkcijfers. Laten we iets doen waar heel veel reuring uit voorkomt. Weet je wat? Iets met seks met kinderen! Dat scoort namelijk altijd. Vooral veel ophef.’”

Vervolgens zijn ze daar vol op in gegaan, aldus Molendijk. “En er is niemand die heeft gezegd: ‘Guys, dit is al heel vaak gedaan, moeten wij dit als NTR dit wel doen en moet de NPO dit uitzenden?’”

Het meest gênante is dat ze een heel kort filmpje met de heftigste uitspraak neerzetten als clickbait. Ik vind het fucking schaamteloos en als een commerciële omroep dit zou doen, dan zou de wereld te klein zijn.”

De programmamakers hadden gewoon moeten zeggen: ‘Guys, dit gewoon niet.’ Niet alles voor kijkcijfers.”

Eén van de gewraakte teasers:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen