Na gekoketteer met vliegschaamte: Jennifer in 3 Op Reis

Geplaatst op za 22 feb 2020 om 11:00

Jennifer Hoffman zat gisteren in de talkshow Op1 om haar nieuwe baantje als presentatrice van 3 Op Reis goed te praten. Ze gaat de hele wereld over vliegen voor het programma en dat is wel een beetje schijnheilig: ze is de afgelopen tijd immers druk geweest met gekoketteer over haar vliegschaamte. Die schaamte verdwijnt kennelijk als sneeuw voor de zon als je op kosten van de belastingbetaler leuke reisjes kan maken voor de NPO. Dat rijmt toch absoluut niet met elkaar?

De laatste keer dat Hoffman koketteerde met haar vliegschaamte was in november tijdens een interview met Shownieuws: “Ik heb last van vliegschaamte, dus daar worstel ik een beetje mee. Vanwege het milieu? Ja, ik probeer er wel bewust mee bezig te zijn. We hebben een iets fijnere auto nu, zodat we in elk geval wat meer Europa in kunnen en wat minder ver weg.

Nu laat Hoffman de KLM lekker wat kerosine verbranden, zodat ze allerlei mooie plekjes op aarde kan ontdekken. Haar eerste reisje in de aflevering van morgen? Porto. Je kunt sinds kort ‘rechtstreeks op de stad vliegen’, klinkt het.

Tja, hoe zit dit nou? Hoffman werd er gisteren naar gevraagd in Op1. “Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en ik heb echt getwijfeld om nee te zeggen. Ik vind het heel moeilijk, want ik ben juist heel erg bezig met mijn ecologische voetprint. Zeker na Genaaid & Gefileerd kan ik niet anders dan daar over nadenken, dus hier denk ik ook over na.”

Samen met de makers van Op1 begon Hoffman de zoektocht naar een geloofwaardig excuus. “Toen zei ik: ‘Jongens, ik weet het niet zo goed, maar ik zit een beetje in de duurzaamheidshoek enzo.’ Toen zei de eindredactrice: ‘Dat komt heel goed uit, want daar zijn we met 3 Op Reis ook al een tijd mee bezig en dit seizoen waarvoor je we vragen zijn we volledig is volledig CO2-gecompenseerd.’”

Hoe werkt die CO2-compensatie voor NPO-sterren en hun snoepreisjes? “Er worden twee projecten gesteund. Eén daarvan heb ik bezocht in Kenya en daar heb ik een special over gemaakt. Dat is een project waardoor het land wordt vergroend.”

Foto: Op1
68 Reacties op “Na gekoketteer met vliegschaamte: Jennifer in 3 Op Reis”


 1. Sirene

  Zei ze serieus Kenya? Of gewoon Kenia?

 2. Bert

  Hard gelachen gisteravond om dit interview.

 3. Bert

  Erg hoor, eerst last van baarschaamte nu ook al vliegschaamte onder de bekende nederlandse vrouw….

 4. pepe

  zal ze al weten dat die CO2 compensatie frauduleus geneuzel is (en vliegen veel meer schadelijke stoffen hoog in de atmosfeer blaast dan alleen Co2

 5. Geox

  Die CO2compensatie is een wassen neus om het geweten te sussen.
  Google maar eens op CO2 compensatie en je zal lezen dat het één grote scam is.
  En als het wel functioneert zoals het zou moeten dan levert het pas over 30 jaar een beetje compensatie op. Maar die CO2 zit na zo’n vliegreis gewoon in de lucht.
  Egoïsten met een smoesje dus.

 6. Paul Grijpstra

  Kenia.
  Dat zal de Nederlandse boeren helpen hun CO2 uitstoot te verkleinen.
  Verder exporteren we jaarlijks een shipload aan oude auto’s met vervuilende dieselmotoren en zulks naar Kenia, die rijden daar nog
  tientallen jaren rond, en dat compenseert helemaal niemand.
  Ook de chinezen niet die een autostrada vanuit Kenia naar Peking hebben aangelegd om de waardevolle grondstoffen uit de Keniase mijnbouw veilig te stellen. Verder weet ik er niks van, ik roep maar wat.

 7. Antonio

  Krachtige uitzending

  Top Op1

 8. Bert

  Over CO2 gesproken. Meer dan 1 miljard dieren zijn er omgekomen tijdens de branden in Australie. Dus dat scheelt weer CO2 uitstoot voor vandaag. Zo meteen maar een extra houtblok op de kachel gooien….

 9. Doe

  Dus die gast van jong dwdd gaat niet door, dacht die ook 3 reis op zou gaan doen.

 10. 1-2-tjuh

  Hypocriet zooitje die hele BNN VARA, maar dat wisten we al. Ondersteuning van project in Kenia. Lekker betrouwbaar, wie controleert dat. En als er toch boompjes aangeplant moeten worden, doe dat dan in Nederland. Zijn onze belastingcenten en dan kan er ook toegezien worden. Maar a dan zitten er geen snoepreisjes naar Kenia meer in. Toch al een overschat gebeuren boompjes tegen CO2. In komend jaar met crew van minimaal 3 de wereld rondvliegen en tienduizenden liters kerosine opstoken Hoe lang duurt het voordat de CO2 gecompenseerd is door die boompjes. 10 – 20 -30 jaar. Hebben we weinig aan als we over 10 jaar allemaal verzuipen. In ieder geval heeft Hofman de eerste plaats op de klimaat hypocriet ladder overgenomen van VARA collega Dolf Jansen. Overigens is meer CO2 geen bedreiging voor de aarde, planten hebben CO2 nodig en NASA heeft aangegeven dat de aarde groenere en groener wordt, en dat komt niet door die projectjes in Kenia.

 11. Pauline

  Wat een schijnheilige vertoning…. links lullen en rechts vullen heet dat volgens mij. Zum kotzen.

 12. M

  reizen?

  what about eating meat?

 13. Ben

  Zo zit link(s) in elkaar. Het barst van het hypocriete tuig!!
  Snotneus jetten en vooral kleuter klaver vliegen de hele wereld over.
  En dan komt het vingertje naar anderen :” jij deugd niet jij vliegt”.
  En jennifer en principes dat is hetzelfde als pinoccio en principes.
  Geen hond meer die erin trapt!!!

 14. Ikke

  Haar ogen waren gisteravond als van een bang konijn dat wordt opgeschrikt door de koplampen van een benzine slurpende SUV. Hoe praat je iets krom dat krom is? Zo dus.

 15. shrink

  Laten we toch ophouden met het deugvingertje naar elkaar te wijzen. Het verpest de sfeer totaal! Het enige wat werkt, is beprijzen. Als we vinden dat vliegen te goedkoop is vanwege alle schade die het aanricht, moet de overheid vliegen veel duurder maken, net als alcohol en autobenzine veel duurder zijn dan de kostprijs van het product. Zijn we eindelijk van al dat hopeloze schaamtegezeik af.

 16. Henk

  …….’heel erg bezig met mijn ecologische voetprint. ‘

  Sjongejongejonge…

  Wat een achterlijk mokkel.

 17. Herman Hoogsteder

  Dat is er weer zo een,links lullen,rechts vullen.Totaal onbetrouwbaar.Ik zeg niet kijken.

 18. 1-2-tjuh

  Ook in CETA discussie maar weer eens gebleken hoe hypocriet D66 is. CETA er door rammen met als een van de kul argumenten dat het zo goed is voor de export van kaas, Als het D66 zo uitkomt is zuivel een belangrijk export product terwijl als het om stikstof gaat de veestapel ineens gehalveerd moet worden. Knettergek die lizards van D66.

 19. Gaaaaaap

  Graag ander onderwerp MC.

  Te uitgekauwd.

 20. 1-2-tjuh

  Kijk kijk GAAP is ook onder zijn steen gekropen, het reptiel is genoeg opgewarmd voor gelul. Ja laten we het hebben over Maasland, Angela of Anouk, das pas interessant (voor de hersenlozen dan wel).

 21. Robson

  Het is en blijft ziek volk die bn’ers

 22. Bart

  Vliegschaamte ja dat wel, maar het betaalt goed en natuurlijk weer bij de Vara de milieuaanbidders dan wel drammers bij uitstek. (Voor de bühne natuurlijk)

 23. Johannes van Urk

  Milieu is geen onderwerp meer, het gaat om de centen.
  Vliegtuigen zijn zuiniger per kilometer dan een auto, ze stoten een beetje meer uit omdat ze 200 mensen of meer vervoeren. Niemand gaat vrijwillig extra betalen. Deze regeringspartijen verzinnen en probleem om een betaalde oplossing te krijgen. CO2, NO2, warmtepomp, E10 … iedereen wordt in de maling genomen en we laten het gebeuren als makke lammetjes die nar de slachtbank geleid worden.
  Of moet ik zeggen, als dikke domme spaarvarkentjes worden we steeds verder belast op ons inkomen?

 24. Johannes van Urk

  Milieu is geen onderwerp meer, het gaat om de centen.
  Vliegtuigen zijn zuiniger per kilometer dan een auto, ze stoten een beetje meer uit omdat ze 200 mensen of meer vervoeren. Niemand gaat vrijwillig extra betalen. Deze regeringspartijen verzinnen een probleem om een betaalde oplossing te krijgen. CO2, NO2, warmtepomp, E10 … iedereen wordt in de maling genomen en we laten het gebeuren als makke lammetjes die nar de slachtbank geleid worden.
  Of moet ik zeggen, als dikke domme spaarvarkentjes worden we steeds verder belast op ons inkomen?

 25. Jan

  De compensatie het verplanten van bomen is niet milieuvriendelijk. Het proces is vervuilender. Maar dit typische D66- meisje heeft principes tot zij gaan knellen. Ook weer een vervuilende reportage maken om je zogenaamde gelijk aan te tonen. Metropolis van VPRO had de basis voor 3 Op Reis moeten zijn. Lokale gidsen, die zij nu ook gebruiken, met lokale crew ipv een hipster of millenial met NLse crew.

 26. nightcrawler

  Die schaamte verdwijnt kennelijk als sneeuw voor de zon als je op kosten van de belastingbetaler leuke reisjes kan maken, MC?

 27. Uuuh

  Waarom zou één enkele pruts-presentatrice door het stof moeten terwijl we inmiddels met 7 miljard zielen rondlopen. Dat één persoon het vliegtuig wil nemen is niet het probleem. Het probleem is dat 7 miljard dat willen….

 28. Frans

  Is er naast zoveel andere verkiezing ook een een voor de grootste huichelaar, mijn stem heb je Jennifer

 29. Gwendolyn

  Is dat de nieuwe Geraldine? Wat een theehuis!

 30. Leo knots

  Links lullen rechts vullen. Welkom bij de NPO

 31. 1-2-tjuh

  Broertje van Pechtold, Roland Pechtold, is CEO van ontwikkelaar GroenLeven Wil jaarlijks voor miljoenen zonnepanelen plaatsen Uitspraak in interview van die Pechtold “De LTO (belangenbehartiger van agrarische ondernemers, red.) wil de vruchtbare grond behouden voor de landbouw. En wij willen zonne-energie opschalen om de energietransitie te versnellen” Groene Gestapo : Bauern raus !!

 32. Insider Mediapark

  Bovendien: je kunt al een jaar of 30 rechtstreeks naar Porto vliegen. Wat een dom gelul.

 33. Webcrawler

  Links lullen rechts vullen. Welkom bij de VVD.

 34. Peter

  Waarom moeten we toch zoveel bners op reis sturen….

 35. ome H

  Zo jammer van haar, mooiste ogen van Nederland

 36. Henny

  Jennifer is zo’n type dat migranten ook hartelijk welkom heet, tot ze bij haar in de straat komen wonen of bij naar kinderen in de klas zitten.

 37. Trumpo

  Luizenmoeder met vliegschaamte gaat voor de centjes. Links lullen, rechts vullen heet dat zo mooi!

 38. Marcel Hoekstra

  Vliegschaamte is aangepraat.
  Niemand heeft echte vliegschaamte.
  Als vliegen zo erg is dan zouden ze wereldwijd de kerosine moeten gaan belasten met accijns. Dat zou pas zoden aan de dijk zetten. Wij als kleinste welvarend landje moeten niet proberen het slimste jongetje in de klas te worden.
  En dieselaccijns is al helemaal een wassen neus.
  Onze regering prutst maar een beetje aan.

 39. Valentina

  Per direct alle reisprogramma’s afschaffen! Nu ook weer die vreselijke Floortje die alle reizen nog eens dunnetjes over doet. Terechte geldverspilling.

 40. Cees

  Net als die drie Volendammers die op reis gaan om Simon en Garfunkel na te gaan doen.

 41. Sender

  @Geox,

  Ik onderschrijf je comment volledig. Het is allemaal gelul voor de buhne omdat het beter overkomt voor…ja voor wat eigenlijk???
  En het ergste is, iedereen ( ‘de gewone man’) wordt hier in meegezogen en voelt zich beschaamd als hij of zij iets per auto-trein of vliegtuig onderneemt. Het Greta Thunberg zinnetje: ” You destroyed my future” kruipt nog meer onder ieders huid.

 42. Jantje

  Beetje flauw om haar zo aan te vallen. De vluchten die zij maakt zijn echt nodig die andere 100 miljoen reizigers zijn allemaal pretvliegers en bovendien gingen die vluchten toch al ook al zat zij er niet bij. Dus het maakt eigenlijk niks uit.

 43. aammehoela

  Allemaal trollen hier die weer de NPO aanvallen. Word daar zo moe van. Vandaag bv. werd bekend dat Shell en andere grote bedrijven tien jaar geleden heel veel geld hebben gestoken om twijfel te zaaien over het veranderde klimaat. Met publicaties die veel twijfels zaaien of het klimaat wel echt veranderd. Het zoveelste bewijs dat de grote industrie net doet alsof men bezig is met het klimaat maar ondertussen. En dan hebben we het dus over rechts………

 44. Bejaarde kijker

  1-2-tjuh, jij wordt zeker ook stiekem betaald door het bedrijfsleven

 45. Webcrawler

  Bejaarde kijker beetje de baas hier.

 46. 1-2-tjuh

  @Bejaarde kijker Klopt helemaal, zou jij ook eens moeten proberen : werken in plaats van een uitkering te ontvangen als afgekeurde of ambteleugenaar.

 47. Habekuk

  Slechte actrice/presentator

 48. Bedorven Aambeienspleet

  Waarom gaat het belastinggeld van de NPO naar CO2-compensatie? Minister grijp in!

 49. Bejaarde kijker

  Ja he 1-2-tjuh. Zelf de boel willen belazeren voor veel geld, daar heb je geen moeten mee. Maar mensen met een uitkering verwijten maken. Dat is die rechtse tokkie mentaliteit van je.

 50. Bart M.

  Mevrouw predikt klimaatschaamte alleen als het beter uit komt.

 51. @Bejaarde kijker

  Leer Nederlands, ouwe lul.

 52. Sjaak

  Waarom moet ik meebetalen aan de hypocriete staatsomroep? Ze proberen het volk schaamte en berouw aan te praten zodat Rutte de belasting kan verhogen.

 53. Suzy Wang

  meid. Je heb gelijk. Lekker gaan.

 54. 1-2-tjuh

  @ Seniele kijker. Dacht wel sat je een profiyeur was, je voelt je aangesproken , touche hahahaha.

 55. 1-2-tjuh

  Hoe is het trouwens met die D66 lizard Katja O-long-gone. Zit met een burn-out thuis, kan het ambt niet aan. Maar dat mag niet gezegd wurden, want slecht voor vrouwen imago. Vrouwen kunnen de verantwoordelijkheid niet aan en ze maken er een zooitje van. Zie je trouwens goed bij al die linkse bewindsliegers. Die “vrouwen” zien eruit alsof ze net door de wringer zijn gehaald. Die Kaag, Engelshoven,van Veldhoven en Schouten . Miezerig zooitje kreupelhout en treurwilgen.

 56. Huismaker

  Allen het gepeupel mag niet vliegen. Die gaan toch alleen maar naar Spanje of Turkije. Nee, vliegen is uitsluitend toegestaan voor de bovengestelden, zoals Dessing, deze mevrouw en Robot Jetten. Die zijn ontheven van de stikstof crisis. Met toestemming van de NPO.

 57. Lies

  Oooh ik krijg berichtje van gene zijde, stop met trollen en tig-tal aliassen anders wordt je vernietigd. We will chase you to the Gates of Hell.

 58. Erwin

  Jeniffer is wel een leuke meid.

 59. Doris

  Mooi programma, 3 op reis. Ik begrijp prima dat ze dat geweldig vindt om te doen. En Jennifer heeft geen kinderen. Dat compenseert meer dan genoeg want de overbevolking is het echte probleem. Maar daar mag het nooit over gaan.

 60. 1-2-tjuh

  @Doris, “ëat the babies”. Er is geen probleem met overbevolking in het Westen. Afrika daar werpen ze als konijnen, maar DAAR mag het niet over gaan. Dat is het probleem met die white horse-faced lesbians zoals jij.

 61. Erwin

  @ 1-2-tjuh 16:14, bedankt voor de info, we doen er niks mis mee.

 62. 1-2-tjuh

  @Erwin, ah we gaan in de wij vorm spreken, had al vermoeden dat je non-binair was. Geeft niet hoor een stoornis die meerdere reptielen treft, ik wens jullie alle geluk met zijn tweeen.

 63. Bejaarde kijker

  Laten lullen die 1-2-tjuh. Dat kreatuur spoort niet. Dat zie je toch aan die reacties van hem.

 64. Arie Schoenlepel

  Jennifer blijft een lekker ding. Wil d’r lid maken van de Mile High club.

 65. Simon

  @ Seniele kijker, ik zie aan jouw reactie dat het corona virus bij jou al heeft toegeslagen, tast ook de hersenen aan. Schijnt vooral bij reptielen boven de 70 dodelijk te zijn. Dus ik zou zeggen Rest In Pieces.

 66. david

  Kletswijf. Projecten?? gewoon om jezelf te promoten . Zodat we haar weer aardig vinden

 67. critikast

  Ik zou haar doen .

 68. iemand

  Ik heb geen last van vliegschaamte of wat voor een schaamte dan ook. Ga maar eens op luchthavens kijken hoeveel mensen er iedere dag vliegen. Altijd stampvol daar. Niemand interesseert het alleen de mensen die het zeggen en het toch doen die zijn het ergste. Ik ga dit jaar weer 3 x voor mijn lol vliegen. Heerlijk toch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.