Na gekoketteer met vliegschaamte: Jennifer in 3 Op Reis

Jennifer Hoffman zat gisteren in de talkshow Op1 om haar nieuwe baantje als presentatrice van 3 Op Reis goed te praten. Ze gaat de hele wereld over vliegen voor het programma en dat is wel een beetje schijnheilig: ze is de afgelopen tijd immers druk geweest met gekoketteer over haar vliegschaamte. Die schaamte verdwijnt kennelijk als sneeuw voor de zon als je op kosten van de belastingbetaler leuke reisjes kan maken voor de NPO. Dat rijmt toch absoluut niet met elkaar?

De laatste keer dat Hoffman koketteerde met haar vliegschaamte was in november tijdens een interview met Shownieuws: “Ik heb last van vliegschaamte, dus daar worstel ik een beetje mee. Vanwege het milieu? Ja, ik probeer er wel bewust mee bezig te zijn. We hebben een iets fijnere auto nu, zodat we in elk geval wat meer Europa in kunnen en wat minder ver weg.

Nu laat Hoffman de KLM lekker wat kerosine verbranden, zodat ze allerlei mooie plekjes op aarde kan ontdekken. Haar eerste reisje in de aflevering van morgen? Porto. Je kunt sinds kort ‘rechtstreeks op de stad vliegen’, klinkt het.

Tja, hoe zit dit nou? Hoffman werd er gisteren naar gevraagd in Op1. “Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en ik heb echt getwijfeld om nee te zeggen. Ik vind het heel moeilijk, want ik ben juist heel erg bezig met mijn ecologische voetprint. Zeker na Genaaid & Gefileerd kan ik niet anders dan daar over nadenken, dus hier denk ik ook over na.”

Samen met de makers van Op1 begon Hoffman de zoektocht naar een geloofwaardig excuus. “Toen zei ik: ‘Jongens, ik weet het niet zo goed, maar ik zit een beetje in de duurzaamheidshoek enzo.’ Toen zei de eindredactrice: ‘Dat komt heel goed uit, want daar zijn we met 3 Op Reis ook al een tijd mee bezig en dit seizoen waarvoor je we vragen zijn we volledig is volledig CO2-gecompenseerd.’”

Hoe werkt die CO2-compensatie voor NPO-sterren en hun snoepreisjes? “Er worden twee projecten gesteund. Eén daarvan heb ik bezocht in Kenya en daar heb ik een special over gemaakt. Dat is een project waardoor het land wordt vergroend.”

Foto: Op1

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen