Luuk Ikink zou RTL Boulevard niet inruilen voor Jinek

Luuk Ikink zou RTL Boulevard niet opgeven als hij het aanbod krijgt om elke avond de tafelheer van Eva Jinek te worden in haar late talkshow op RTL 4. Dat zegt de presentator in de podcast 30 Minuten Rauw van zijn Boulevard-collega Ruud de Wild. Ikink zou het aanbod van Jinek afslaan. “De charme van een late-avondprogramma is fantastisch, want je hebt publiek, het gesprek van de dag en de gasten van de dag, maar met Boulevard hebben wij nu een programma waar iedereen over praat.”

Kennelijk is Boulevard volgens Ikink een beetje het epicentrum van Hilversum. “Heel veel mensen vinden ons programma fantastisch en heel veel mensen vinden ons programma helemaal verschrikkelijk. Dat vind ik allemaal leuk. Dat je bij een programma werkt waar zo veel over wordt gesproken elke dag weer.”

Wel vindt hij dat Jinek het heel goed doet. “Ik denk dat ze heel tevreden zijn met hoe het nu gaat. Ik denk dat Beau goed op weg was, dat zag je ook aan de cijfers, maar Twan zat echt niet op zijn plek daar. Ik denk dat het Humberto ook gelukt was als hij was blijven zitten.”

En zou hij te porren zijn voor een eigen talkshow? “Nou, misschien. Ik denk dat als je het twee jaar geleden had gevraagd, ik nee had gezegd, want de sidekickrol en co-hostrol vind ik heel leuk. Dat past mij ook heel goed. Dat wil ik lang blijven doen, maar ik kan me het inmiddels wel voorstellen. Sinds ik Eilandpraat doe is het gevoel van zelf een tafel leiden wel steeds leuker. Dat smaakt naar meer.”

Wat als de NPO hem vraagt voor een eigen programma? “Nee, zeker niet. Ik wil juist Boulevard heel lang blijven doen. Ik heb drie jaar geleden bedacht dat ik het wil doen en lang wil doen.”

 

Het is Ikinks doel om lang bij Boulevard te blijven. Heel lang. “Mijn doel is om dit programma heel lang te doen en om heel lang honkvast op één plek te blijven zitten. Dan helpt het denk ik wel als je een beetje stabiel bent.

Blijft Boulevard zoals het nu is? “Ik denk dat hoe het nu staat, dat dat wel een beetje is hoe het dit jaar blijft.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen