Evelien de Bruijn had vroeger kijkcijferkastje

Evelien de Bruijn is een van de mensen die jarenlang een kijkcijferkastje thuis heeft gehad. Inmiddels heeft ze die niet meer. Dat vertelt de presentatrice op Twitter. Veel mensen, vooral tv-sterren met lage kijkcijfers, vragen zich af wie in vredesnaam de mensen zijn met een kijkcijferkastje. Zij bepalen immers welke programma’s scoren en welke niet. “Vroeger had ik zo’n kijkcijferkastje. Maar toen ik in de media ging werken, ja, je snapt het“, zegt de Hart van Nederland-bekendheid.

De Bruijn moet wel grinniken om de oproep die Diederik Ebbinge heeft gedaan aan mensen met een kijkcijferkastje. Hij belooft zondag in de seizoensfinale van Promenade een verrassing voor hen in petto te hebben. “Mag ik hem voor één keer terug? Voor zondagavond?“, zegt ze.

De identiteit van mensen met een kijkcijferkastje is strikt geheim, omdat anders John de Mol bij iedereen langsrijdt met zijn rinkelende portemonnee. Heel soms duikt er iemand op die vróeger een kastje had.

Ook acteur Jon van Eerder had vroeger zo’n kastje. “Ja, ik weet toevallig dat Jon van Eerd ooit zo’n kastje had en die stond bij mij onder contract. Ik zei tegen Jon, want RTL Boulevard begon toen net: ‘Wat er ook gebeurt, ook al zit je in Limburg je voorstelling te doen, maar dat kastje staat aan!’ En het heeft gewerkt“, onthulde Albert Verlinde vorig jaar.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen