Deze twee Op1-duo’s vindt Koos Postema het best

Geplaatst op za 01 feb 2020 om 11:00

Koos Postema vindt de duo’s van de nieuwe talkshow Op1 niet allemaal even goed. Twee steken er wat hem betreft met kop en schouders bovenuit. Dat heeft de tv-bekendheid gisterenavond gezegd in de mediauitzending van De Wereld Draait Door. Postema kijkt graag naar het programma op de late avond van NPO 1. “Ja, best leuk. Ze zijn nog maar net bezig. Het eerste dat opvalt is dat ze de grootste tafel van Europa hebben. Er komt geen einde aan“, zegt hij. “Ze hebben wel echt heel veel gasten.

Stuk voor stuk geeft hij zijn mening over de duo’s. Zie het onderstaande overzicht.

Maandagavond – Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra: “Ik vind hem een leuke man, maar zij is van de radio. Dat meisje Vellinga is een meisje dat sneller spreekt dan god kan verstaan. Veenhoven, ja. O, wat praat die snel, vlug. Op de radio is ze wel goed.

Dinsdagavond – Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink: “Giovanca weet van de onderwerpen niet veel, geloof ik. Die is meer van de muziek, hè? Die moet niet met Arie Slob over de staking praten.

Woensdagavond – Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen: “Er zitten een paar goede bij, een paar leuke mensen bij. Die dochter van Evert ten Napel. Evert komt dan ook steeds kijken naar zijn dochter. Dat vind ik wel erg lief. Evert heeft zo’n harde stem, die dochter ook, maar die is goed. Dat is een leuke jonge vrouw. Daarnaast zit Charles Groenhuijsen, wat rustiger, een echte oudere journalist. Dat vind ik een aangenaam koppel. Die mogen wel wat langer met elkaar bezig blijven.

Donderdagavond – Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck: “Die Schimmelpenninck is een leuke jongen en dat is volgens mij iemand die best wel mee wil doen aan het experiment, maar het hoeft van hem niet, want hij heeft al dat Quote en hij schrijft aardige stukken in de Volkskrant. Is een charmante jongen, maar ik geloof niet dat hij het erg graag per se wil.

Vrijdagavond – “Aardig vind ik ook wel van die koppels Sophie Hilbrand met Hugo Logtenberg. Die Hugo kwam op een zondagmiddag het programma Buitenhof doen. Voor het eerst van zijn leven en het was meteen goed. Hij kwam voor het eerst op televisie, ene Hugo van het NRC, en hij blijft goed. Naast Sophie, die al heel lang op televisie is.”

Hij is dus het meest fan van het woensdag- en het vrijdagkoppel. “Die twee koppels vind ik de aardigste van de vijf.”

Foto: NPO
43 Reacties op “Deze twee Op1-duo’s vindt Koos Postema het best”


 1. rooie Rinus

  Spot on, en vooral pijnlijk aan t gezicht van de heer van Nieuwkerk te zien.
  Zowel de maandag als de donderdag zitten er vooral voor zichzelf.

 2. Ron

  Hij maakte ook nog wel een punt aan het begin van dit gesprek, en dat is in deze posting niet als quote weergegeven, dat Koos het ook teveel op elkaar vind lijken. Verzin eens wat nieuws; en daar geef ik hem volkomen gelijk in.

 3. Sum

  Koos Postema was vele jaren een talkshowtopper. Die man heeft recht van spreken.

 4. Sum

  Het is allemaal voorspelbaar en superbraaf.
  De moed ontbreekt.
  Maar dat is ook een symptoom van deze tijdgeest. Durf eens iets afwijkends te zeggen en je hoofd ligt op het hakblok.

 5. Curryworst

  Dus in de ene talkshow gaan ze het hebben over de andere talkshow.
  Alweer?

 6. Sloopkogel

  Koos Postema denkt zo’n gesprekje wel even als vanouds op routine vol te leuteren, maar even los van de vraag of hij dat vroeger dan wel kon, hij blijkt pijnlijk ver over de datum. Hou zulke mensen toch weg bij de camera, beter voor henzelf. Het zou voor hem pleiten als hij nu een ‘meerweeks dieptepunt’ tegemoet ging (en over dit tv-optreden de komende tijd opbiechtte ‘Ik heb me er ontzettend klote over gevoeld, maar echt fysiek. Ik kon niet eten, wat dan op zich een voordeel was. Ik voelde me fysiek echt heel slecht. Ik had er echt buikpijn van’). Maar hij is te ijdel om zich te kunnen voorstellen hoe gênant het was. Ze kunnen hem wat mij betreft tentoonstellen in Beeld & Geluid met Philip Freriks e.v.a.

 7. Chiel

  Nietszeggend onderwerp was het. Jammer. Is best wat zinnigs over te vertellen.

 8. Jantien Visser

  Ik ben het met Koos eens. Gooi de Maaandag-.Dinsdag en Donderdag-koppels er met een zwaai uit en misschien kijk ik dan ook weer.
  Sommigen van deze mensen trek ik echt niet ( noem geen namen ) maar dan zap ik weg. En als ik het doe, blijk ik te reageren als veel medelanders.
  Dus Op1, ga een grote opruiming houden en misschien dat Op1 dan levensvatbaar blijft.

 9. Gerard

  Ga terug naar 1 presentator. Ik zie het nut niet van twee. Je kunt de zwakste eruit halen en de beste overhouden.

 10. anoniemmm

  wie zijn verleden vergeet

  heeft het heden niet

  Meneer Koos Postema een slimme man met visie en passie

  Eva Jinek stop met drugs/join

  je ziet er zo heksig en opgewonden uit

  er is iets niet goed met eva.

  rtl controle op alcohol/drugs bij je personeel…..

 11. Apfelflapf

  Hij had een homo-trui aan .

 12. Peter Selie

  Was een onluisterend gesprek. Moet niet meer op tv komen om zijn menig te ventileren.

 13. sukkel

  Ha gelijk die ouwe man ….. Dinsdag Giovanca die bakt er niks van niveau schoolkrant en nare stem dan ga ik altijd zappen , jammer voor Thijs die doet het wel goed…

 14. gerdien

  Ik val in herhaling want ik was elders al over begonnen maar nu er een apart topic over is: wat een nietszeggend en oppervlakkig commentaar en wat een treurigmakend optreden van Koos Postema. Dit was niet alleen opa vertelt maar ook: opa is in het verleden blijven steken, dwaalt voortdurend af en heeft eigenlijk niks te melden. Als je dan zonodig weer over die talkshowoorlog wilt beginnen als DWDD kun je toch wel iets beters verzinnen.

 15. Apfelflapf

  Ik dacht dat die Hugo Logtenberg éen of andere autist is . Maar goed , werkt bij het NRC . Verder zie ik ook niet dat Paul Blokhuis en Eric Wiebes wereldvreemde pennelikkers zijn , want ze zijn politiek correct .

 16. FvD - de grootste

  Respect voor Koos Postema! – is niet meer de allerjongste onder ons.
  Heeft hij niet ooit bij Stalin in de klas gezeten?

 17. Kuis

  Schrijf dan die leuke opmerking over Evert ten Napel ook op in het artikel:
  “…Evert had zo’n luide stem dat hij geen radio nodig had om in heel Nederland gehoord te worden…”

 18. amsterdammer

  Ja ongelooflijk: in een talkshow over andere talkshows praten. Net zoals onophoudelijk ook op radio, journalisten elkaar gaan interviewen . Een doodzonde is dat! Maar hulde aan de ouwe Postema!
  Duidelijk is dat DWDD al lang opgeheven had moeten worden, iedere keer diezelfde koppen, zelfde muziek, zelfs als ze ziek zijn zoals gisteravond.

 19. aammehoela

  FvD – Forum voor Dictatuur.

 20. Sookie Stackhouse

  Ja en?

 21. Kijker

  Koos is goed! Glashelder en een mening! Hij ziet ook wel dat het niet goed gaat met Jinek. Daar verandert teveel: licht iedere week anders; gasten van RTL; te weinig inhoud enz

 22. ja ja

  KIJKER Wat dacht je van de gemiddelde RTL kijker? die zijn nog inhoudslozer
  zitten als leeghoofden op de bank met chips e bier , benen op tafel en maar kijken jongens . Maar naar wat eigenlijk?

  Geef het volk dom vermaak , en dat doen de com tv heel goed

 23. Erwin

  @Ja ja Het merendeel van de Nederlands is dom volk. Plurken en proleten zou Youp zeggen. Bontkragen, overdreven Snapchat-meisjes, tekkelhondjes, spierbundels en maar boos kijken. En maar klagen over alles. En maar stemmen op diegene die het hardste schreeuwt dat het anders moet. Mislukt, want te dom voor een goede baan. En continu boos. Láát er televisie zijn voor deze mensen, dan hebben ze wat om over te klagen bij de volgende keer aan de Lidl-kassa.

 24. De schaamte voorbij

  @Erwin
  Sat 01 Feb 2020 om 15:51

  – Het merendeel van de Nederlands is dom volk.
  – Snapchat-meisjes
  – tekkelhondjes
  – En maar stemmen op diegene die het hardste schreeuwt

  Zo te lezen staat Erwin – of all people – ook regelmatig “aan de Lidl-kassa”.

 25. Tom

  Laten we eerlijk zijn

  Niemand gaf iets voor OP1 en Jinek zou gigantisch winnen

  Na 1 maand tekent het duidelijk af!

  In evenwicht, met een voorsprongetje voor OP1

 26. Tre

  Wat een tenenkrommend interview was dat. Nul inhoud en gebrabbel van een oude man. Zonde want was interessant onderwerp.

 27. snoezigkleinhertje

  Dat domme gezwets van die Postuma was weer ouderwets walgelijk met name dat gezever over Barend & Van Dorp.
  Die Barend & van Dorp kwamen uit de sport hoek en over politiek kan iedereen wel lullen maar voor de rest wisten ze ook niks.
  Die clown van een Mulder was toen ook al vervelend dus hoe je zo’n stelletje mafkezen nou leuk kan vinden is nogal bevreemdend.

 28. watnuweer

  Apfelflapf
  Sat 01 Feb 2020 om 11:33
  Hij had een homo-trui aan .

  Dezelfde die jij in de kast hebt?

 29. Apfelflapf

  Koos Postema is een dikke homo .😂😂😂

 30. Apfelflapf

  Ik bedoel hij had een gedistingeerde ouwere mannen trui aan , sorry hoor .

 31. Apfelflapf

  En hij is geen dikke homo .

 32. Annoniemus

  De zich zelf grappig vindende Koos P had gelijk toen hij Carrie ten Napel er uit lichte als één van de betere van de tien Op1 talkshowhosten !

 33. Habekuk

  Hebben de onbenullen hier op dit forum werkelijk geen respect voor een man als Koos Postema. Jullie willen denk ik ook oud worden en dan met respect behandeld worden. Postema is een man met een grote staat van dienst en dat kan ik van de Tokkies op dit forum niet zien. Shake on you!!!!

 34. Riky Heerkens

  Wanneer Op1 vrijdags pas om 11 uur uitzend zullen ze veel kijkcijfers kwijt raken.aan Jinek. Janet de presentatoren van de vrijdag zijn erg.goed.

 35. Lies

  Met alle respect voor Koos Postema, een veteraan in televisieland met een lange indrukwekkende cv op zijn naam.
  Gisteren bleek dat meneer er nogal oude denkbeelden op na houdt en geen enkel inhoudelijk standpunt had over de presentatoren van deze nieuwe talkshow. ‘Meisje van de radio? dochter van? die is meer van de muziek he?’ enz….
  Mijn god zeg….

 36. snoezigkleinhertje

  Het word tijd dat ze die D66 regels op die Postuma loslaten dat scheelt weer een hoop zendervervuiling.

 37. Nils Holgersson

  Terechte kritiek op het formaat van de tafel

 38. Apfelflapf

  @Lies Het valt mij ook tegen dat de veteranen van de media zwichten voor de platheid van deze tijden .

 39. Gwendolyn

  Hij heeft niks over Welmoed gezegd, ik vind dat dat wel moet.

 40. Sietse Vliegen

  Wel moed ig van hem om eerlijk te zijn.

 41. RaymondVL

  Koos Postema, een levende legende. Prachtige rustige stem.

 42. EM

  blijkbaar snapt menigeen niet dat in DWDD elke laatste week vd maand 1x de tv van de afgelopen maand gewaardeerd wordt en dat doet men al die jaren al. elke keer met andere tv makers en Koos is nog steeds een ter zake kundig, of je het er mee eens bent of niet. 5 minuten tv en zoveel critici hier???

 43. Marry Hens

  Koos Postema is een levende legende. Een kanjer die men in ere moet houden. Door programmamakers moet Koos tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Koos kan dit niet meer aan en is af en toe de draad kwijt. Niets mis mee maar niet meer op TV. Koos verdient het niet om genadeloos gecorrigeerd te worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.