Zelfs AD-collega Gudo vindt Angela te vaak op tv

Geplaatst op di 21 jan 2020 om 12:30

Angela de Jong krijgt zelfs binnen de eigen gelederen kritiek op haar veelvuldige tv-optredens. De mediajournalist van de krant, Gudo Tienhooven, vindt dat ze te vaak op tv komt. Dat zegt hij onomwonden in hun gezamenlijke AD Mediapodcast. Het gaat nu wel erg vaak over Angela in plaats van televisie, vindt hij. “Gaat de discussie niet te veel over Angela de Jong, terwijl we het over televisie moeten hebben? Dat is natuurlijk je eerste rol. Ik ben nu even advocaat van de duivel.”

Tienhooven denkt dat Angela beter wat gas terug kan nemen. “Het wordt op een gegeven moment jammer als de discussie over jou gaat en niet meer over de televisie zelf. Misschien moet je dan een stapje terug doen.”

Angela: “Voor wie is dat jammer, Gudo? Voor mij? Ja, voor mij is het jammer, want je leest dingen over jezelf.”

Ze begrijpt niets van de kritiek van haar collega. “Gudo, dan moet je even bij Hans Nijenhuis binnenlopen, want het staat in mijn contract dat ik vijf columns per week schrijf en af en toe doe ik er zelfs zes of zeven. Ook zeg ik af en toe ja tegen uitnodigingen op televisie.

Tienhooven: “Tegen alle uitnodigingen.”

Angela: “Nee, nee, nee, ik weeg iedere uitnodiging, maar als ik uitgenodigd wordt voor – en dat verzin ik niet – Sterren Dansen op het IJs of Expeditie Robinson, dan zeg ik nee.”

Tienhooven: “En dat doe je heel wijs. Maar is dit alles voor jou een reden om een stap terug te doen of juist niet?

Angela: “Je krijgt wel heel veel lieve mailtjes van lezers in dit soort dagen en die maken zich zorgen over wat de kritiek met mij doet. Van: ‘Ach meid, stop er nou mee, want dit is toch voor niemand leuk. Je roept zo veel haat over je af en doe het je zelf niet aan.’ Dat is heel erg lief, maar ik buig natuurlijk nooit voor types als Marcel van Roosmalen, die het heel graag zou willen.”

Foto: WNL
33 Reacties op “Zelfs AD-collega Gudo vindt Angela te vaak op tv”


 1. 1 NPO kijker

  Die Gudo heeft er kijk op! AD = kwaliteit.

 2. Anouk

  Denk dat Angela nu wel minder wordt, nu ze in het verliezende kamp van Jinek zit.
  Valt behoorlijk door de mand en objectief zit er natuurlijk niet meer in.
  Waarom heeft niemand haar bij het AD, of haar familie, tegen zichzelf in bescherming genomen?
  Voor meer info over de cursus “Hoe help ik mijn carriere om zeep?” kunt u terecht bij A.de Jong. Ervaringsdeskundige

 3. anoniemmm

  Angela de Jong AD

  hoe zit het met de betaalde oplage van AD

  zij is toch aangenomen om de oplage omhoog te krijgen

  AD oplage gaat alleen maar omlaag

  Eigenaar AD Belgie

  slaap je!!!

  collegas AD zeggen jullie er niets van!!!!!!!!!!!!!!!!!

  alles wat angela de jong aanraakt gaat stuk stuk stuk

  als hans bang is voor je angela

  en als

  angela zich schaamt vor hans

  hoe maak je een gezonde krant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Curryworst

  Heerlijk. De rake opmerkingen op de radio door Van Roosmalen heeft ze nog steeds niet verwerkt.
  De Jonge is meer van het uitdelen dan het incasseren.

 5. Onna

  Gudo tienhooven is een wat sneue man die wat tekort komt. Kijk hem vragen ze weinig omdat hij het niet heeft en dat prikt bij mannen als Gudo. Vervelend voor je Gudo :-)

 6. mark2

  Angela valt toch steeds weer door de mand, komt op de een of andere manier altijd onsympathiek over. betweterig wi.jf dat vooral kickt op zichzelf

 7. Net5 - Lindatv

  Die Marcel blijft lang in het hoofd van Angela rond hangen zeg…

 8. Frits

  Helemaal gelijk Gudo!!!! Ik ben fan van Angela maar niet van haar tv optredens!
  Angels moet columns schrijven en niet steeds in het nieuws zijn. Slecht voor haar imago.
  Die Nijenhuis moet zijn mond houden.

 9. 1 NPO kijker

  De RTL trollen zijn ook net kleuters

  Net zoals Angela kunnen ze niet incasseren.

 10. Sandra

  Je kunt je ook afvragen of je en public de advocaat van de duivel moet gaan spelen of dat dit ook achter de schermen had gekund .

 11. spuit11

  Hoeveel berichten komen er nog uit die podcast? Die is inmiddels twee weken oud.

 12. berenboot

  precies. Uit een podcast zo oud, dat er schimmel op staat

 13. 1.NPO kijker

  Marcel van Roosmalen is de beste

  De tere zieltjes van Angela en de RTL trollen kunnen daar niet tegen

  hahahahahahaha

 14. Der Alte

  Af en toe……….

 15. ron

  Guido je kijkt te veel tv, heb zelf in zijn geheel geen last van teveel angela op de tv.

 16. q8

  waar is Angela nu???
  t is wel erg stil om Angela,

 17. Van Hooff

  De critiek is volkomen terecht. Als je uitdeelde moet je ook kunnen incasseren. Angela lijkt op dat sneue figuur Dolf Jansen bij DWDD over de Oxfarm affaire waar hij ambassadeur van is. Kritiek hebben op iedereen maar als zijzelf onderdeel zijn van kritiek weten ze daar niet mee om te gaan. Vliegen naar maratons en tweede huizen moet kunnen alleen niet voor het gewone volk. Marathon kun je ook vanuit je achtertuin starten, bij het hek rechts en na 40 km bij je tuinhek weer terug.

 18. Tante Duiven Tilly

  Angela valt steeds meer door de mand en inderdaad het gaat om haar stukjes en niet om haar persoon. Hoogmoed en Ego zijn inmiddels haar struikelblokken. Daar kan de hoofdredacteur ook niets meer aan veranderen. Daar komt nog eens bij dat deze dame verbaal niet sterk is.

 19. Els Boot

  Haar tv optredens zijn idd ergerlijk geworden. Wat mij echter nog meer tegen de borst stuit is haar toon. Met kritisch zijn is niks mis maar mensen afbranden vind ik onfatsoenlijk. Dat is juist waar we allemaal zo’n hekel aan hebben. Af en toe heb ik zoiets van “kan er een doek over die kooi”. Mevrouw de Jong moet zich gewoon wat fatsoenlijker gaan gedragen en zich niet zo aangesproken voelen als mensen negatief op haar stukjes reageren. Dat is namelijk tamelijk kinderachtig

 20. Zo af en toe verschijnen

  Maar begrijp het dan. Ze is de slimste mens, van ADelijke bloede en heeft de wijsheid in pacht. Dan is het toch niet vreemd dat je raar gaat doen?

 21. Bart M.

  Heeft iemand van het AD ook eens gelijk.

 22. A

  Heb zeker waardering voor de columns van Angela, maar niet van haar te veelvuldige tv.optredens. Guido geeft gelijk, lijkt mij.
  Even een tandje terug, Angela. Is dat echt zo moeilijk ?? Je zou er jezelf een dienst mee bewijzen !

 23. man pan

  Wederom geen incasseringsvermogen. Dus mevrouw mag wel iemand compleet afbranden met sarcastische stukjes, andersom mag het niet?

  Zij en de AD gaan ook totaal niet in op het kritiek, namelijk in een talkshow zitten en daarna het volgende dag deze lovend bespreken. Krijg je al snel het gevoel van wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.

 24. Richard de Bie

  Angela de Jong heeft ook een mening Boeiend

 25. Caramba

  Hier is de obsessie met Angela ook redelijk groot.

 26. Simon Dekker

  WHAHAHA. TEAM MARCEL VAN ROOSMALEN.

 27. 123

  Toch best wel ironisch dat Angela in één van haar laatste columns letterlijk zegt: “Vergeet de talkshow-oorlog, kijk De Villamoord.” Alsof ze iets ‘goed’ wil maken tegenover KRO-NCRV, de oude werkgever van Jinek.

  Het spijt me, maar – hoewel ik haar altijd erg hoog had zitten, juist omdat ze de spijker op de kop sloeg – is ze sinds haar optreden bij Jinek én de bijbehorende stukjes (dat wat ze eigenlijk moest doen) onder nul gezakt.
  Prima dat je de programma’s onder een vergrootglas legt, maar nu is het niet meer geloofwaardig meer. Het is, zoals al vaker gezegd, net als met al die testen die het AD liet doen.

  Ik vind dat oprecht jammer: zij was juist een baken van objectiviteit. Die heeft ze nu zelf te grabbel gegooid. Zonde, en erg jammer. Ze is gewoon net ff te ver gegaan.

  Ik hoop wel dat ze ooit nog eens een keertje terugkomt op dat ene gênante moment in (en vooral over) Jinek, en dat ze dan eerlijk kan/wil zeggen dat ze Op1 onderschat heeft, en Jinek te hoog geschat heeft op een commerciële zender. Dat zou haar sieren.

 28. Arie Schoenlepel

  Valt me op dat sinds gezegd wordt dat ze te vaak met dr hamster wangetjes op tv komt, zij ineens minder op tv te zien is. Blijkbaar werkt dat. 👍🏼

 29. Kickbokser

  Meer Meer Meer Angela op tv!!!

  Minder Minder Minder Matthijs van Autocuekerk!!!!

 30. Renee

  Zij is niet meer serieus te nemen!

 31. Lau

  Angela is een narcistisic mens

 32. Jaap

  Die arrogante kop van Angela op de foto stamt nog uit de tijd waarin alles wat ze ook maar zei voor zoete koek geslikt werd. Dat is nu voorgoed voorbij nadat ze van haar voetstuk is gevallen, ze is nu plots ondergedoken. Ze laat zich dus toch wel beïnvloeden door de terechte kritiek op haar aandachtsgeilheid in de media.

 33. Joop Manuels

  Overal waar Te voor staat is niet goed Te veel Angela de Jong dus ook niet. Haar vak lijkt mij erg moeilijk wat ze mooi vindt hoef ik niet mooi te vinden of anders om. Smaken verschillen en inderdaad is ze wel vaak zelf in programma’s waar door ik in twijfel trek of ze onafhankelijk en objectief is maar iedereen zijn of haar mening.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.