Zelfs AD-collega Gudo vindt Angela te vaak op tv

Angela de Jong krijgt zelfs binnen de eigen gelederen kritiek op haar veelvuldige tv-optredens. De mediajournalist van de krant, Gudo Tienhooven, vindt dat ze te vaak op tv komt. Dat zegt hij onomwonden in hun gezamenlijke AD Mediapodcast. Het gaat nu wel erg vaak over Angela in plaats van televisie, vindt hij. “Gaat de discussie niet te veel over Angela de Jong, terwijl we het over televisie moeten hebben? Dat is natuurlijk je eerste rol. Ik ben nu even advocaat van de duivel.”

Tienhooven denkt dat Angela beter wat gas terug kan nemen. “Het wordt op een gegeven moment jammer als de discussie over jou gaat en niet meer over de televisie zelf. Misschien moet je dan een stapje terug doen.”

Angela: “Voor wie is dat jammer, Gudo? Voor mij? Ja, voor mij is het jammer, want je leest dingen over jezelf.”

Ze begrijpt niets van de kritiek van haar collega. “Gudo, dan moet je even bij Hans Nijenhuis binnenlopen, want het staat in mijn contract dat ik vijf columns per week schrijf en af en toe doe ik er zelfs zes of zeven. Ook zeg ik af en toe ja tegen uitnodigingen op televisie.

Tienhooven: “Tegen alle uitnodigingen.”

Angela: “Nee, nee, nee, ik weeg iedere uitnodiging, maar als ik uitgenodigd wordt voor – en dat verzin ik niet – Sterren Dansen op het IJs of Expeditie Robinson, dan zeg ik nee.”

Tienhooven: “En dat doe je heel wijs. Maar is dit alles voor jou een reden om een stap terug te doen of juist niet?

Angela: “Je krijgt wel heel veel lieve mailtjes van lezers in dit soort dagen en die maken zich zorgen over wat de kritiek met mij doet. Van: ‘Ach meid, stop er nou mee, want dit is toch voor niemand leuk. Je roept zo veel haat over je af en doe het je zelf niet aan.’ Dat is heel erg lief, maar ik buig natuurlijk nooit voor types als Marcel van Roosmalen, die het heel graag zou willen.”

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen