Winston Gerschtanowitz wil John de Mol opvolgen

Geplaatst op vr 10 jan 2020 om 13:15

Winston Gerschtanowitz ziet het best zitten om op termijn John de Mol op te volgen als algemeen directeur van zijn mediabedrijf Talpa Network. Dat zegt de SBS 6-presentator in gesprek met de Playboy. Gerschtanowitz is jarenlang de rechterhand geweest van John de Mol. Zou hij zijn opvolging overwegen? “Ja, daar zou ik niet voor terugschrikken. Ik heb de afgelopen tien jaar veel geleerd op corporate niveau, onder meer binnen ons eigen bedrijf DFFRNT Media“, geeft hij aan.

Die ervaring bij DFFRNT Media zou goed van pas komen, aldus Gerschtanowitz. “Daardoor heb ik voor mijn gevoel genoeg ervaring opgebouwd om een groot bedrijf te runnen.

Zou hij de schoenen van De Mol kunnen vullen? “Ik zeg niet dat ik het per definitie zo goed zou doen als hij, maar ik zou er niet voor terugdeinzen als hij me zou vragen om hem op te volgen binnen Talpa. Ik zou in ieder geval een kop koffie gaan drinken.”

Bestaat televisie over tien jaar dan nog wel? “Ik denk het wel. Uit onderzoek blijkt dat mensen net zo lang voor de televisie zitten als vroeger, alleen kijken ze er nu ook andere dingen op“, zegt hij. “Elke avond kijken er gemiddeld zo’n vijf miljoen mensen naar televisieprogramma’s. Het zal nog wel even duren voordat dat gaat veranderen.

Als het Gerschtanowitz ooit lukt om De Mol op te volgen, dan zou dat vrij geestig zijn. Zijn vroegere Boulevard-makker Albert Verlinde is immers in de voetsporen getreden van Joop van den Ende, de andere helft van het voormalig Endemol-duo.

Het Playboy-interview met Winston Gerschtanowitz kunt u deels lezen op Playboy.nl of via Blendle.

Foto: SBS, Wessel de Groot
44 Reacties op “Winston Gerschtanowitz wil John de Mol opvolgen”


 1. Chris

  Wat het goede van Winston is dat hij oprecht en sympathiek is. Hij is een mensen mens en niet alleen een fabelachtige presentator, maar ook nog eens heel erg down to Earth. Het is knap hoe iemand die met zo weinig is begonnen het zo ver heeft kunnen schoppen. Samen met zijn vrouw Renate, ook een warme vrouw, zie ik beide zeker als de nieuwe Wendy en Erland, John en Els, Joop en Marijke. Ik zie een grote carrière voor Winnie en met hem aan het roer bij Talpa zetten ze de fijne sfeer binnen de organisatie voort.

 2. Mick

  Nou koop meteen Tuschinski erbij en houd daar de premières van on-Nederlands grootse filmproducties.

 3. anoniemmm

  what you see

  what you get

  een perfecte man

  hard werker

  en nooit geprobeerd iemand te breken

  het gaat je ook lukken
  \

  veel geluk / goede zaken…………….

 4. Ron

  @Chris: ik begrijp uw cynisme en ironie in deze…

  Hij mag John zijn veters nog niet eens strikken, maar ondertussen kwijlt hij wel zijn schoenen onder, deze vroeg grijze proleet…

 5. Anoniem

  Mooi dat hij altijd zichzelf is gebleven en zo bescheiden. Toppertje

 6. Pieter

  Dromen is leuk, Talpa is toch einde verhaal

 7. Olivier

  @Chris
  Mocht je Joop van den Ende bedoelen; zijn vrouw heet Janine.
  Als je dan toch van dit soort zielige k#tstukjes schrijft, zorg dan dat je het kloppend maakt. Zelf zeker ook al veel bereikt. Droeftoeter.

 8. anoniemmm

  winston

  voorzichtig

  met Angela de Jong van AD

  RTL eva jinek schreeuw lelijk drugs opoe!

  rtl heeft drugs gebruikster indienst…………….

 9. Oja

  Dat hele Different is vooropgezet met dit idee. Vlieguren maken en klaarstomen. Simpel. Nu roepen dat ie wel wil opvolgen is pr campagne die start.

 10. Sven L.

  Zo werkt het niet ben ik bang. Winston heeft niet de goodwill in de wereld die De Mol wel heeft. Creatieve bedrijven gaan meestal ten onder zodra de drijvende kracht erachter vertrekt. Is in de horeca ook zo.

 11. yoshi

  SBS is steeds meer aan het zinken, heeft geen zin meer.

  Als je zender alleen maar op Linda de Mol en Meiland moet staan… Dat kan je ook niet een jaar bieden.

 12. snuifje

  Mooie ambitie! Dat is te prijzen mensen.

 13. Trumpo

  John de Mol heeft hem ooit genoemd als opvolger.

 14. Max

  HAHA Talpa overleeft het niet…….Voor bovenstaande assholes/ opruiers die het vast nog niet wisten: Talpa is meer dan alleen SBS6!

 15. Iemand in puin leiden

  Hij heeft meer in zijn donder dan kabouter PvdV en zijn kleine snuivertjes.

 16. Marin

  John verkoopt de boel straks aan RTL, daar wilde hij toch al mee samenwerken. De prijs wordt een beetje opgedreven. Dan kan hij het mooi verkopen.

 17. Chris

  @Olivier (overigens de naam van de zoon van Marijke, maar dit terzijde). Het spijt me dat ik je met mijn reacite weer op de kast heb weten te jagen. Er is weinig voor nodig, maar het was toch echt niet mijn bedoeling Olivier. Het spijt me, vergeef me, anders kan ik het niet zeggen.

 18. Dr. Bibber

  Die zag je al van mijlenver aankomen… Van betrouwbare bronnen weet ik dat dit manspersoon met dedain neerkijkt op alles wat hij lager acht dan hemzelf en dat is in zijn ogen zo’n beetje iedereen, dus dat lijkt me een geschikt talent om in aanmerking te komen als opvolger voor John de Mol; toch ook iemand met het persoonlijk inlevingsvermogen van een fruitvlieg. Het Gooisch matras draait duidelijk weer overuren.

 19. Janusz

  Je moet voor de grap eens navragen bij collega’s of ex wat ze van deze kerel vinden. Een voor een kotsmisselijk van die gast. Deze jongen kan los van een vlotte babbel helemaal NIKS.

 20. Nina Storms

  @Chris hahahahahahhaahah heerlijke reactie. Winston licht de hele boel op daar met concepten als Earth today wat 1 groot pyramidespel is voor investeerders, met zijn vriendjes uit oud zuid op comfortabele plekken. KIJK UIT! als je niets hebt met dure klokjes en autos dan zul je nooit bij dit groepje horen.

 21. MolTalk

  CEO van Talpa Network is niet John de Mol, maar Peter de Monnink. John is de founder/eigenaar en lijkt me niet dat je die zo maar kunt opvolgen, tenzij John de hele handel aan Winston verkoopt, maar dat kan ie in geen 100 jaar afbetalen.

 22. Mick

  SBS6 heeft in 2019 een gemiddeld marktaandeel van 8,7% behaald, dat is sinds 2009 eigenlijk niet meer geweest. Hoezo het gaat slecht, het groeit juist.

 23. Johnny de Mol Jr.

  Hahaha Winnie die grapjas! Eerst ik…

  En nu koffie halen, pa wil een koffiebroodje, ik een roombroodje van Tetteroo, hup rennen!

 24. @Mick

  Dat is mega laag, marktaandeel is echt wel hoger geweest dan 8 procent.
  SBS6 is gewoon mega sneu

 25. Chantal

  Hahahahahh het enige wat hij kan runnen is zijn huis in blaricum. Iedereen die onder m werkt kotst hem uit maar durven het niet te zeggen.

 26. de gelovige

  Blijven dromen.

 27. WaveX

  Letterlijk of figuurlijk zijn “ rechterhand”??

 28. ome H

  En dit is dan minder zwaar dan 50/50???

 29. sokkenbreier

  Wat is die Winston toch erg, wat een zelfoverschatting, het is toch om helemaal eng van te worden, ik zou,als ik John was, snel afscheid nemen van deze proleet.

 30. Joop55

  Net zoiets dat Peter Beense premier Rutte gaat opvolgen, mop van 2020, nu al.

 31. Marianne

  Natnek. Zit er tot z’n elleboog in bij ome John.

 32. Menno

  Haha, Winston. Kan iemand eens in dat DFFRNT media duiken? Maken die überhaupt omzet en/of winst?

 33. Bachanek

  Erg lang zal Talpa niet meer bestaan.
  Kutnaam eigenlijk… Talpa.

 34. Nils Holgersson

  Wat een goede interviews staan er toch in de Playboy

 35. Tispent

  Talpa betekent Mol.

 36. discuswerper

  Op termijn?? TALPA bestaat nog max. 1 jaar, dan mag een curator proberen nog een paar cent voor de rokende puinhopen te krijgen. Pannekoek

 37. Wanny

  Mooi. Dan is ie van de tv af.

 38. TwanDS

  2 jaar geleden namen Talpa en TCC global beiden een belang van 10% voor 2 miljoen euro waardoor het bedrijf dus na 1 jaar al op 20 miljoen werd gewaardeerd.
  Verder zijn ze mede eigenaar van Fitchannel en zijn er wat schimmige deals met
  Nina Storms / Brink. Zelf hebben de 3 directeuren er geen stuiver in zitten.
  Financieel directeur is vorige maand opgestapt omdat hij het zat was om de drie kleuters te managen. Sinds de oprichting gaat er elke maand meer uit aan lonen dan dat er binnenkomt. Behalve bij 3 privé bv’s natuurlijk…

 39. Peter

  Fitchannel neemt toch niemand. Alsof de trainer van linda de mol je kan helpen. Die zijn beiden zo vet als de pest. Heb gewoon basicfit en daarmee kun je ook thuis sporten.

 40. TwanDS

  @ Peter,

  Niet te simpel denken. Fitchannel gaat niet om het fit worden maar om de data
  van de sullige abonnees, die data wordt verkocht en aan merk endorsements wordt verdiend.

 41. Evert

  Ik denk dat John de mol junior samen met Linda de mol de Talpa onderneming over neemt

 42. proSiebenSat1

  Dat duurt niet lang meer bij dat different van Winston. Binnen een jaar failliet op alle onderdelen en john stopt er geen euro meer in. Winston naar rtl om weg te zijn van ome john en taco richt zich weer op de oud zuid neuqertjes van mid 20 en de boot.

 43. Greepix2

  Binnen jaar failliet dat dffrnt media op alle onderdelen. Winston vlucht dan naar RTL en tako keetelaar duikt de grachten op met boot en zijn hotel neuqertjes van mid 20. Win – Win situatie :).

 44. Jos B

  Wat een dronken aardbei zeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.