Winston Gerschtanowitz wil John de Mol opvolgen

Winston Gerschtanowitz ziet het best zitten om op termijn John de Mol op te volgen als algemeen directeur van zijn mediabedrijf Talpa Network. Dat zegt de SBS 6-presentator in gesprek met de Playboy. Gerschtanowitz is jarenlang de rechterhand geweest van John de Mol. Zou hij zijn opvolging overwegen? “Ja, daar zou ik niet voor terugschrikken. Ik heb de afgelopen tien jaar veel geleerd op corporate niveau, onder meer binnen ons eigen bedrijf DFFRNT Media“, geeft hij aan.

Die ervaring bij DFFRNT Media zou goed van pas komen, aldus Gerschtanowitz. “Daardoor heb ik voor mijn gevoel genoeg ervaring opgebouwd om een groot bedrijf te runnen.

Zou hij de schoenen van De Mol kunnen vullen? “Ik zeg niet dat ik het per definitie zo goed zou doen als hij, maar ik zou er niet voor terugdeinzen als hij me zou vragen om hem op te volgen binnen Talpa. Ik zou in ieder geval een kop koffie gaan drinken.”

Bestaat televisie over tien jaar dan nog wel? “Ik denk het wel. Uit onderzoek blijkt dat mensen net zo lang voor de televisie zitten als vroeger, alleen kijken ze er nu ook andere dingen op“, zegt hij. “Elke avond kijken er gemiddeld zo’n vijf miljoen mensen naar televisieprogramma’s. Het zal nog wel even duren voordat dat gaat veranderen.

Als het Gerschtanowitz ooit lukt om De Mol op te volgen, dan zou dat vrij geestig zijn. Zijn vroegere Boulevard-makker Albert Verlinde is immers in de voetsporen getreden van Joop van den Ende, de andere helft van het voormalig Endemol-duo.

Het Playboy-interview met Winston Gerschtanowitz kunt u deels lezen op Playboy.nl of via Blendle.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen