Vertrek Lil’ Kleine bij The Voice lijkt onafwendbaar

Geplaatst op ma 27 jan 2020 om 11:00

Het vertrek van Lil’ Kleine als een van de coaches van The Voice of Holland is onafwendbaar nu hij week na week aantoont dat hij inderdaad de slechtste coach in de geschiedenis van het RTL 4-programma is. Volgens RTL Boulevard, het showprogramma van dezelfde zender, is de draaistoel ‘een maatje te groot’ voor de rapper. Ligt Lil’ Kleine er straks uit? Martijn Krabbé: “The Voice heeft over het algemeen elk jaar coachwisselingen. Of dat nu met Jorik gaat gebeuren weet ik helemaal niet.

Stacey Rookhuizen, voormalig jurylid van X Factor, vindt het vooral schandalig dat Lil’ Kleine onlangs weigerde om zijn mening te geven aan een kandidaat. “Als ik in X Factor had geroepen dat ik geen mening had, dan had ik dat spreekwoordelijk beroemde nekschot van Gordon waarschijnlijk gehad, want je zit daar wel om een mening te hebben en die moet je ook kunnen beargumenteren. Ik snap wel waar de kritiek vandaan komt.

RTL 4 zal de jaarlijkse coachwisselingen gebruiken om Lil’ Kleine eruit te wippen, verwacht Rookhuizen. “We weten niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren, maar er vinden heel vaak wisselingen plaats bij die coaches, dus ik denk dit jaar ook.”

Tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf kijkt met ‘stijgende grote verbazing’ naar de commentaren van Lil’ Kleine. “We hebben twee weken geleden al gezien dat hij niet echt geschikt was als jurylid, als collega was hij blijkbaar ook niet heel erg geschikt vanwege de ruzie achter de schermen en nu is hij ook als coach als wezen door de mand gevallen, omdat hij zijn sterren met de verkeerde munitie eigenlijk op het podium heeft gezet. Daar kan ik heel slecht tegen.”

Henkjan Smits wil niet eens woorden vuilmaken aan Lil’ Kleine. “Ik ga er niets over zeggen, want dan wordt het heel onaardig.”

Onaardig was Lil’ Kleine tijdens de opnames ook tegen collega Anouk. Hij heeft haar naar verluidt een ‘kankerhoer’ genoemd, waarna ze niet meer met hem in één studio wilde zitten. Tijdens de battles die momenteel op televisie te zien zijn is dat ook niet zo: RTL 4 maakt voor het eerst gebruik van gastcoaches.

RTL 4 riep tot nu toe altijd dat dat absoluut niets te maken had met die ruzie, maar zegt nu: “Bijkomend voordeel is wel dat het ook een oplossing bood voor de aanvaring tussen Anouk en Lil’ Kleine.”

Rob Goossens: “Vanmiddag had ik er wel een fles wijn op durven inzetten dat Lil’ Kleine er volgend jaar niet meer is, inmiddels durf ik er wel een jaarsalaris op te zetten. Ik denk niet dat hij terugkomt.”

Stacey Rookhuizen: “Ik denk ook niet dat hij terugkomt, maar hij heeft nu twee seizoenen meegedraaid in ongeveer het mooiste programma wat we hebben.”

Foto: RTL
49 Reacties op “Vertrek Lil’ Kleine bij The Voice lijkt onafwendbaar”


 1. BOB

  Boeie

 2. Nora

  Alsof niet iedereen dit al zag aankomen toen hij als coach werd voorgesteld. Blijkbaar heeft de gemiddelde MC’er meer verstand van tv maken dan Sjon de blinde Mol.

 3. Erland G.

  Volgens insiders in Hilversum zitten volgend jaar in die stoelen:

  -Waylon
  -Anouk
  -Maan
  -Typhoon

 4. Ron

  Leuk om Stacey weer eens te zien, mag vaker aanschuiven bij Boulevard. Verder helemaal eens met haar commentaar.

 5. Nicole

  De Mol is de baas van Talpa en die beslist

 6. Ray

  Rappers en dj’s (niet zo zeer die van de radio, maar die lui die in clubs hun playlist afspelen) kunnen niks. In iedere andere hoedanigheid stellen ze steevast teleur.

 7. Patty

  Lil kutjoch is er alleen maar bijgehaald omdat hij een grote following heeft.
  Was onderdeel van een hitje samen met die andere “rapper” Ronnie Flex.
  Deze gasten zijn gaan geloven dat ze echt iets kunnen, maar dat kunnen ze niet.

 8. Ciska Litoris

  if you pay peanuts you get monkeys gaat voor 90% op bij lul’ kleine behalve dat ie nog teveel betaald krijgt!

 9. Annelies

  Zonde van het programma dat zo’n ventje daar zit

 10. sukkel

  walglijk mannetje had al veel eerder moeten oprotten wat een slechte coach zeg

 11. Marq

  Haal gelijk dat hele kutprogramma maar van de buis.net als al die andere bagger “talenten” shows.duurt veel te lang.de ene is nog niet afgelopen of de andere begint alweer.over creatieve armoede gesproken.en alles maar blijven uitmelken.kom eens met iets totaal anders.iets nieuws.

 12. Actries van Houten

  The Voice is een van de weinige shows van RTL4 die ik wel eens keek. Maar dat joch is niet om aan te gluren, laat staan horen. Dus ik moet dit jaar opnieuw verstek laten gaan als kijker.

  Hopelijk zet De Mol of wie dan ook dit nu snel recht en wordt The Voice weer echt een show die draait om talent. Zowel bij de zangers als bij de coaches.

 13. El

  “Stacey Rookhuizen: “Ik denk ook niet dat hij terugkomt, maar hij heeft nu twee seizoenen meegedraaid in ongeveer het mooiste programma wat we hebben.””

  Heeft Lil Kleine ook nog in een ander programma 2 seizoenen meegedraaid? The Voice lijkt me niet het mooiste programma namelijk…

 14. JasperV

  Onbegrijpelijk dat RTL dat stuk onbenul ooit als coach heeft aangesteld. A.u.b weg met die volstrekt overschatte knul.

 15. Rambo

  Die zit daar door Erland Galjaard en John de Mol. Zoveelste troef van Erland kort voor z’n vertrek, RTL zit met de gebakken peren. Peter van der Vorst zegt zelf te luisteren naar zijn kijkers en kritiek, hij moet daadkrachtig optreden en Lil Kleine niet opnieuw vragen voor een seizoen The Voice.

 16. Piepmuis

  Lil Kleine is vreselijk. Ali Bral over de houdbaarheidsdatum. Blijven over als echte goede coaches Waylon en Anouk. Aub geen Maan die jankt alleen maar en ook veel te jong. Marcel van Di-rect zie ik wel zitten.

 17. HadieDave

  Waar gaat deze onzin over.

 18. oja

  ondertussen wel benieuwd naar de samenwerking tussen lil en talpa op social gebied. ook zo’n zeperd? Die gast kan toch niks, alleen schreeuwen zoals in sommige culturen normaal is. Beetje blaten. Get lost.

 19. Thanos

  Hij is slecht maar mensen gaan ook klagen als zijn vervanger bekend gaat worden. Zal wel hazes worden ofzo.

 20. MolTalk

  Marco Borsato en Maan in de dubbele draaistoel van Nick en Simon, dat lijkt me pas goed voor de kijkcijfers.

 21. Shaggagal

  @Thanos Andre Hazes is al veeel meer een artiest dan Lulkleine…

 22. xandertje

  Lil’ Kleine lacht zich suf. Verdiend mega veel geld ook al omdat John de Mol samen met hem een nieuw lifestyleplatform voor jongeren van 15 tot 24 jaar, heeft opgericht. \hij is medeoprichter en ambassadeur van het nieuwe merk, dat jongeren wil inspireren om hun dromen na te jagen.

  Welke dromen? Drank en drugs? Willen ouders wel dat hun kinderen met dit soort (rappers) worden besmet?

  Nederland gaat zo steeds meer kapot.

  WAYLON: TAAL GAAT KAPOT
  Waylon zei het afgelopen vrijdag bij Jinek “zegggg je moederrrrrr” zo praten de kinderen waar mijn zoontje mee omgaat. Dat wil ik niet.

 23. StefanV

  Behalve patat bakken bezit Lil Kleine geen enkel noemenswaardig talent; zeker geen talent dat media-aandacht rechtvaardigt. Deze veel te hard omhooggevallen rapper heeft helemaal niks te zoeken in een tv-programma waarin mensen worden beoordeeld op hun zangtalent.

 24. Anoniem

  Rapper snelle gaat hem vervangen

 25. zoe

  Hoe eerder hoe beter want hij is een aso jong.

 26. xandertje

  Rapper snelle rapt niet die praat en dan gaat er autotune overheen. Zo kan elke jongen een hitje maken. Nou ja het melodietje daar gaat het om dat kan hij wel leuk verzinnen. Dus hij zou bijv. van de winnaar(s) de eerste single kunnen schrijven. Maar coach… nee!

 27. Janniek

  DE mol is niet meer de baas van Talpa producties, dat is nu onderdeel van iTV. De mol heeft 3 jaar terug de biel verkocht. Vanaf 1 januari is hij geen eigenaar meer. Dus hij heeft weinig tot niets meer te vertellen.

 28. Janniek

  DE mol is niet meer de baas van Talpa producties, dat is nu onderdeel van iTV. De mol heeft 3 jaar terug de biel verkocht. Vanaf 1 januari is hij geen eigenaar meer. Dus hij heeft weinig tot niets meer in te brengen

 29. Dries Roel Vink

  Jorik is een EIKEL!

 30. aqua

  Ik begrijp niet dat ouders zulke jongen voorbrengen.

 31. Suq Madiq

  Is dat dat kereltje dat op zijn scrotum druppelt na het urineren?

 32. Bramderammer

  ..wat een armoe…

 33. DOOIE HOND

  IN MEMORIAN.
  de hond van Jorik.
  Onschuldig gestorven aan rondslingerende drugs.
  Bowgi, we zullen je altijd missen.

 34. maria

  Ook ik denk dat die minkukel niet terugkomt.
  Naast zijn gebrek aan vakmanschap heeft hij geen enkele kennis van de Engelse taal dus als hij zegt “Ik geloof direct wat je zingt” dan word ik onpasselijk. Daarnaast krijgt hij geen enkele zin in het Nederlandse grammaticaal goed uit zijn strot. Terecht zegt Waylon dat het gesproken Nederlands nu waardeloos is en hij bedoelt natuurlijk Jorik-kanniks. Laat staan het geschreven Nederlands…ik zou zijn “aantekenboekje” wel eens willen zien.
  En dan je kandidate “krijg toch allemaal de klere” uit 1982 ofzo laten zingen..tjonge, jonge. Dat is pas gebrek aan kennis en kunde. En dan die “zie ik handjes?” zodra hij drie woorden zogenaamd Amsterdams hoort. Wat een nagemaakte!

 35. Martin k

  De mol ziet zijn talent echt wel en is al bezig met nieuwe programma’s voor jorik zoals, snuif us in , hulp bij honden euthanasie, zuip je rot.
  Hij is tenslotte wel een voorbeeld voor de jeugd!!!!!!

 36. NPOMAN

  Weg met die vent, heeft geen verstand van muziek en spreekt geen woord Engels, dat moet Ali voor ‘mij doen! Hij zit daar alleen maar ’n partijtje populair te zijn!!

 37. Warmoes

  Slampamper Kleine zit er inhoudelijk al vanaf dag 1 voor spek en bonen bij. Wat een totale verbazing en ophef ineens na 2 jaar.

 38. Donald Dumb

  Helemaal geen Lil Kleine meer, waar dan ook.
  Oorzaak van de verloedering van de muziek én onze huidige tieners…

 39. Wie is de mol?

  NPOMAN=Warmoes=Donald Dumb

  10 puntjes voor mij.

 40. Nicole

  Leuk, alle betaalde RTL trollen komen weer tevoorschijn.

  Ze kunnen er alleen niets aan veranderen dat hun broodheer PvdV er een puinzooi van maakt.

 41. Heel Holland Bakt

  Leuk, alle betaalde RTL trollen komen weer tevoorschijn.

 42. Sven L.

  Typhoon zou prima keuze zijn. Zei ik hier laatst nog. Oorspronkelijke artiest die mooi het ‘urban-gedeelte’ kan beslaan. Ali B. ook eruit; svp vervangen door een zanger/zangeres. Mijn 1e keus zou de frontman van Kensington zijn.

 43. Warmoes

  @Wie is de mol? je bent para

 44. Dominee Bonk

  Iemand als Lil te Kleine moet en mag niet in de media. Er zijn al veel te veel uiterst domme (stupide) wezens op tv, de zogenaamde clan van de 50 eeuwig terugkerende BN’ers. Die razend idiote Anouk moet natuurlijk ook weggejast van het scherm. Die mensen hebben allemaal kapsones en horen gewoon bladeren te harken in een plantsoen, gezien hun hersenvolume. Amen maar weer. God zij met mij.

 45. Bette

  Exit Lil’ Lamzak.

 46. de deskundige

  Wij moeten met zijn allen dit figuur negeren en zorgen dat hij geen voet meer aan de grond krijgt.
  Hij is een ASO van de bovenste plank.

 47. Talpa HR

  Hi Jorik, loop je morgen even bij ons langs? John vroeg zich af of het falen van NewWave te maken heeft met het verval van jouw imago. We willen het graag met je hebben over omscholing, maar we zien niet echt een specifiek talent voor iets. Hoe goed ben jij met groenvoorziening? Of parkeerplaats management? Tot morgen Jor!

 48. Nils Holgersson

  Het jaarsalaris van Rob Goossens jast Lil’ Kleine er in één weekend doorheen.

 49. Commerciele Yoghurt

  Genoten van Marco Borsato. Wat gaf hij heerlijk subtiele steken onderwater aan de mislukte coach Kleine.
  En nu maar hopen dat er in het volgend seizoen GEEN polderrappers als coaches zitten.
  Het programma heet “The Voice”. Geen van die rappers kan zingen, Snelle is een uitzondering maar net begonnen, dus weg ermee!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.