Vertrek Lil’ Kleine bij The Voice lijkt onafwendbaar

Het vertrek van Lil’ Kleine als een van de coaches van The Voice of Holland is onafwendbaar nu hij week na week aantoont dat hij inderdaad de slechtste coach in de geschiedenis van het RTL 4-programma is. Volgens RTL Boulevard, het showprogramma van dezelfde zender, is de draaistoel ‘een maatje te groot’ voor de rapper. Ligt Lil’ Kleine er straks uit? Martijn Krabbé: “The Voice heeft over het algemeen elk jaar coachwisselingen. Of dat nu met Jorik gaat gebeuren weet ik helemaal niet.

Stacey Rookhuizen, voormalig jurylid van X Factor, vindt het vooral schandalig dat Lil’ Kleine onlangs weigerde om zijn mening te geven aan een kandidaat. “Als ik in X Factor had geroepen dat ik geen mening had, dan had ik dat spreekwoordelijk beroemde nekschot van Gordon waarschijnlijk gehad, want je zit daar wel om een mening te hebben en die moet je ook kunnen beargumenteren. Ik snap wel waar de kritiek vandaan komt.

RTL 4 zal de jaarlijkse coachwisselingen gebruiken om Lil’ Kleine eruit te wippen, verwacht Rookhuizen. “We weten niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren, maar er vinden heel vaak wisselingen plaats bij die coaches, dus ik denk dit jaar ook.”

Tv-kenner Rob Goossens van De Telegraaf kijkt met ‘stijgende grote verbazing’ naar de commentaren van Lil’ Kleine. “We hebben twee weken geleden al gezien dat hij niet echt geschikt was als jurylid, als collega was hij blijkbaar ook niet heel erg geschikt vanwege de ruzie achter de schermen en nu is hij ook als coach als wezen door de mand gevallen, omdat hij zijn sterren met de verkeerde munitie eigenlijk op het podium heeft gezet. Daar kan ik heel slecht tegen.”

Henkjan Smits wil niet eens woorden vuilmaken aan Lil’ Kleine. “Ik ga er niets over zeggen, want dan wordt het heel onaardig.”

Onaardig was Lil’ Kleine tijdens de opnames ook tegen collega Anouk. Hij heeft haar naar verluidt een ‘kankerhoer’ genoemd, waarna ze niet meer met hem in één studio wilde zitten. Tijdens de battles die momenteel op televisie te zien zijn is dat ook niet zo: RTL 4 maakt voor het eerst gebruik van gastcoaches.

RTL 4 riep tot nu toe altijd dat dat absoluut niets te maken had met die ruzie, maar zegt nu: “Bijkomend voordeel is wel dat het ook een oplossing bood voor de aanvaring tussen Anouk en Lil’ Kleine.”

Rob Goossens: “Vanmiddag had ik er wel een fles wijn op durven inzetten dat Lil’ Kleine er volgend jaar niet meer is, inmiddels durf ik er wel een jaarsalaris op te zetten. Ik denk niet dat hij terugkomt.”

Stacey Rookhuizen: “Ik denk ook niet dat hij terugkomt, maar hij heeft nu twee seizoenen meegedraaid in ongeveer het mooiste programma wat we hebben.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen