RTL gaat onverstaanbaar Baantjer tóch niet ondertitelen

RTL 4 gaat de revival van Baantjer tóch niet ondertitelen na de massale klachten over de slechte verstaanbaarheid van de personages in de dubbele première-aflevering van afgelopen maandag. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. De dubbele Baantjer zorgde vanwege het slechte geluid voor veel afhakers: er keken een teleurstellende 689.000 kijkers (11,5 procent) naar de seizoensstart. RTL beloofde direct ondertitels voor het vervolg aankomende zondag, maar ziet daar toch van af.

De geluidskwaliteit wordt volgens RTL sterk verbeterd. “We hebben het uitgezocht en de kwaliteit van de komende afleveringen is goed, waardoor ondertiteling niet meer nodig is“, zegt een woordvoerder tegen het AD.

En als de kijkers het alsnog niet kunnen verstaan? “Mochten kijkers graag gebruik willen maken van ondertiteling, dan kunnen ze dit inschakelen via Teletekstpagina 888. Bij Videoland is er ook een ondertiteling-optie.

Al met al is het voor RTL te hopen dat de kijkcijfers wat aantrekken, want nog geen 700.000 kijkers is voor een dure dramaserie op een vlaggenschip niet goed genoeg. “Excuus dat ze zender kan aanvoeren is dat de eerste twee episodes hetzelfde waren als de speelfilm van eerder dit jaar“, aldus het AD.

Baantjer wordt zondagavond om 21.45 uur hervat op RTL 4, direct na de Katja Schuurman-flop De Battle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen