Oud-tv-ster Edvard Niessing bijna doodgeslagen in tram

Edvard Niessing, oud-presentator van onder meer RTL Nieuws, is op Koningsdag mishandeld terwijl hij aan het werk was als trambestuurder. Dat onthult hij vandaag, zo’n negen maanden later, in De Telegraaf. De 71-jarige Niessing kreeg harde vuistslagen op zijn achterhoofd van twee ongelooflijk asociale passagiers. Waarom komt hij nu pas met het verhaal naar buiten? “Omdat een van de twee daders is aangehouden en zich op 13 februari moet verantwoorden bij de rechter.

Het begon allemaal toen twee jongens van in de twintig bij hem in de tram stapten. Ze hadden niet ingecheckt en daar sprak hij hen op aan. “Enkele haltes verder kwamen ze naar voren om uit te stappen en snauwden ze me eerst toe dat ik een sukkel was, om vervolgens keihard op mijn achterhoofd te beuken met hun knokkels.”

Het was heel heftig, aldus Niessing. “Ze hadden zo op me in staan beuken met hun vuisten, ik had wel dood kunnen zijn. Mijn bril vloog van mijn gezicht en belandde in stukken op de grond.

Gelukkig zat er een dokter in de tram die zich over hem ontfermde. Hij was er behoorlijk van overstuur. “Zelfs trambestuurders uit Amsterdam hebben bloemen gestuurd. Maar ik ben natuurlijk wel meer op mijn hoede, de schrik zit er toch behoorlijk in.

Eén van de daders moet zich dus over twee weken verantwoorden bij de rechter. De tweede dader blijkt al vast te zitten voor een ander geweldsdelict.

Foto: AvroTros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen