NPO strikt geen wereldster voor finale Songfestival

De NPO heeft ervoor gekozen om geen wereldster in te huren om op te treden tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft Eric van Tijn, de muziekbaas van het liedjesfestijn, maandagavond gezegd in Op1. De Israëlische omroep had vorig jaar Madonna op het podium gezet, maar zoiets gaat in Nederland niet gebeuren. “Er komen Nederlandse topartiesten, maar het leuke is natuurlijk dat ik hier aan tafel zit en geen één naam mag noemen“, aldus Van Tijn.

Er is niet aan gedacht om artiesten van het niveau van Beyoncé en Justin Timberlake in te schakelen, aldus Van Tijn. “Nee, het is Nederlands topniveau, wat hetzelfde niveau is. Wij hebben zulke goede artiesten.”

Wie staat er straks op het podium? “Het is heel irritant dat ik niemand kan noemen. Ik mag gewoon geen enkele naam noemen. Je kan wel doorgaan, maar ik ga toch geen ja of nee zeggen.”

De onderhandelingen zijn nu gewoon gaande. We zijn er op persoonlijk vlak al lang uit en ik ben ook al lang bezig met die te gekke artiesten, dus het is voor mij ook een feestje, maar we moeten nog even wachten.”

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen