Catherine Keyl erg kritisch over nieuw decor Nieuwsuur

Catherine Keyl is buitengewoon kritisch over het nieuwe decor van Nieuwsuur. De opzet doet haar aan een tandartsruimte denken. Dat heeft de televisielegende gezegd in het mediaforum van NPO Radio 1. Keyl is er verbaasd over. “Ik hoorde gisteren bij jullie dat het een warmer decor zou worden, veel prettiger om naar te kijken en veel intiemer, dus ik schakelde vol goede moed in en ik zag een soort uitgestrekte tandartsstoel waar ze met z’n drieën aan zitten. Gewoon knalwit.

Wit is niet gezellig, vindt Keyl. “Het is een witte presentatietafel en als er nou iets niet warm is, dan lijkt me dat een witte presentatietafel. Ik was dus een beetje teleurgesteld.

Nieuwsuur is bovendien slecht herkenbaar, zegt ze. “Ik vond dat het programma heel slecht herkenbaar is in de tussenliggende filmpjes en bij de presentatoren. Ik bedoel: als je zapt – en dat doet iedereen – dan weet je niet dat je bij Nieuwsuur terecht bent gekomen.

Er is toch wel een logo van Nieuwsuur in beeld? “Er staat een ’N’ tussen haakjes en dan denk je al meteen: waarom tussen haakjes? Maar goed, dat zal dan wel het logo zijn. Maar goed, het mag wel iets groter, dat je zeker bent dat je bij Nieuwsuur bent.”

Nee, Keyl vindt het helemaal niks. “Ik moest meteen aan de tandarts denken en ik denk dat het plaatje op tv ook wat wil.”

Lees ook: Catherine Keyl vindt seks zonder klaarkomen ook lekker (11 juli 2018)

Foto: NPO

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen