Jan Roos voelt zich miskend door mediawereld

Jan Roos vindt het merkwaardig dat zijn kwaliteiten niet worden erkend door de mediawereld, terwijl hij in de afgelopen jaren wel eclatante successen heeft geboekt. Dat zegt hij in de podcast Littekens van presentator Wilfred Genee. Roos wijst op zijn succesverhaal, die zou zijn begonnen bij Omroep PowNed. “We maakten met PowNews revolutionaire televisie. We hadden 500.000 of 600.000 kijkers. Ik ken menig talkshowhost die daar een moord voor zou doen, Wilfred“, plaagt hij.

Ook maakte Roos een radioprogramma voor die omroep. “Mijn radioprogramma Beste Jannen op zondagnacht was het best beluisterde programma ooit op Radio 1. We hadden gewoon 175.000 mensen in het eerste uur van 00.00 tot 01.00 uur ’s nachts.”

Het leverde hem bijna een prijs op. “Ik ben ook genomineerd voor de Gouden RadioRing, dat is de grootste radioprijs in Nederland. Die won ik net niet, maar ik zat wel bij de laatste drie en daar zitten alleen maar hele grote producties en wij zaten met een team van drie.”

Genee haalt naar eigen zeggen zijn schouders op voor een niet-gewonnen prijs, maar voor Roos ligt dat anders. “Het punt is dat er met mijn successen geen gevolg aan wordt gegeven en voor jou maakt het niet zo veel uit. Ik kijk wat zuurder terug op mijn carrière, want na het genomineerd zijn voor dat soort prijzen ben ik nooit gevraagd om voor iemand radio te maken.”

Roos voelt zich miskend. “Het is wel zielig dat iemand die talenten heeft niet verder komt dan af en toe nare opmerkingen over iemand maken.”

Daar is hij toch zelf verantwoordelijk voor? “Dat ligt aan mij, omdat ik niet geloof in slappe lulkoek, politiek correcte nonsens, heilige huisjes. Of: laat ik over die partij maar geen lelijke dingen zeggen, want ik verwacht dat ik er nog een schnabbel van krijg. Ik ben daar compromisloos in, dus dat is lastig.”

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen