Slachtoffer Kaj huilt in Boulevard: ‘Ik voel me misbruikt’

Geplaatst op ma 20 jan 2020 om 8:45

RTL Boulevard heeft gisteren twee vermeende slachtoffers van het seksuele wangedrag van BNNVARA-ster Kaj van der Ree aan het woord gelaten. Eén daarvan, een anoniem meisje, barstte aan het eind in tranen uit omdat ze zich misbruikt voelt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het meisje, dat niet herkenbaar in beeld wilde, is beschadigd. “Het heeft best wel wat mentale schade opgeleverd. Ik ben me best wel smerig gaan voelen in mijn eigen lichaam. Ik voel me misbruikt.” 

Het meisje kwam in 2013 in contact met Van der Ree door een comment onder een van haar Instagram-posts. “De Skypegesprekken vonden plaats toen ik 13 of 14 jaar was. Ik denk 14. Hij is 9 jaar ouder dan ik, dus hij was op dat moment 23.

Wat gebeurde er tijdens die gesprekken? “Tijdens ons contract vroeg hij vaak naar naaktfoto’s. Er werd me steeds gevraagd of ik m’n kleding uit wilde trekken. Of ik m’n shirt wilde uittrekken en of ik aan mijn borsten wilde zitten. Daar trok hij zich dan op af en daar voelde ik me erg oncomfortabel bij. Ik drukte mijn beeldscherm omver zodat de camera omhoog stond. Ik wist gewoon niet hoe ik moest reageren.”

Kaj zette haar onder druk om ook naaktbeelden te sturen. “Op een gegeven moment begint hij met naaktfoto’s sturen en zegt: ‘Ik wil er wel wat voor terug.’ Dan voel je je op die manier best wel gedwongen om het dan toch ook maar te doen. Als je zo jong, kwetsbaar en onzeker bent en er zit iemand voor jou die voor jou dan heel veel betekent raar genoeg, omdat je er naar op kijkt…

Hij is heel erg manipulerend, legde ze uit. “Hij geeft je het gevoel alsof je de enige bent en alsof je het hem een soort van verschuldigd bent. Hij begint je dingen aan te praten van: ‘Wij hebben zo’n goede band en wat ik met jou heb, dat heb ik niet met iedereen. Ik zie je anders.’ Het is een soort van rolmodel en om hem dan na zo veel keer af te wijzen en hij blijft maar vragen, dan doe je het toch maar.”

Laiza

Laiza Vunderink, die de hele zaak rond Kaj aan het rollen bracht, kwam wél herkenbaar in beeld. Zij herhaalde ongeveer de uitspraken die ze eerder al deed in Shownieuws. “Ik heb hem leren kennen via Twitter. Toen begon hij me te DM’en toen ik een jaar of 14 was. Op een gegeven moment werd mij op Skype gevraagd tijdens een videochat of ik mijn kleding wilde uitdoen. Hij trok zelf zijn kleding uit en liet eigenlijk zijn geslachtsdeel zien.

Bij haar gebeurde ongeveer hetzelfde. “Hij liet gewoon steeds zijn geslachtsdeel zien en vroeg me steeds om het ook te doen en hij trok zich op me af. Dat vond ik eigenlijk wel een beetje raar, maar ik vond het ook lullig op dat moment om het uit te zetten, want dat durfde ik niet.

Peter R. heeft naaktfoto’s Kaj

De verhalen van deze meisjes worden ondersteund door Peter R. de Vries. “Misschien is het goed om even te zeggen dat je die dames hoort refereren aan het sturen van foto’s enzo. Nou, die zijn er ook inderdaad. Dat is niet maar een bewering van die dames. Wij hebben die foto’s gezien ook, die zijn er, dus in die zin zijn die verklaringen heel betrouwbaar, vind ik.

De interviews met deze twee vermeende slachtoffers van Kaj lagen vrijdag al klaar voor uitzending, maar zijn pas zondag uitgezonden. “Er is inderdaad zorgvuldig overleg aan voorafgegaan. We hadden die interviews vrijdag al klaarliggen, maar in overleg met de hoofdredactie en betrokken redacteuren hebben we ook gezegd: ‘Jongens, we zitten ook nog in het hoor-en-wederhoor-proces, laten we het alsjeblieft zorgvuldig doen.’

De consequenties zijn voor alle partijen groot, ook voor Kaj. Voor het geval dat er misschien nog een spoor van twijfel was over of dit wel echt was en of het allemaal wel klopt, hebben we het toch nog even laten liggen.

Dat spoor van twijfel is nu weggenomen, aldus De Vries. Hij heeft alle gesprekken gelezen. “Het was dwingend. Ik heb al die conversaties gelezen en dan zeggen meisjes ook letterlijk: ‘Ja, ik twijfel en ik voel me er niet goed bij.’ Dan zegt hij: ‘Je bent een sukkel.’ Als een gevierd artiest in die ogen van die meisjes dan tegen zo’n onzeker meisje zegt: ‘Doe niet zo sukkelig en stuur op.’ Tja…

Lees ook:
Bah: BNNVARA-ster Kaj probeerde Nikkie te outen (donderdag)
Kaj van der Ree over outen Nikkie: ‘Groot misverstand’ (vrijdag)
Kaj van der Ree beschuldigd van overschrijdend gedrag (vrijdag)
Kaj neemt advocaat in de arm, BNNVARA is in shock (vrijdag)
Vieze chatgesprekken Kaj van der Ree liggen op straat (zaterdag)
BNNVARA zet Kaj van der Ree op straat (zaterdag)
Kaj van der Ree staakt sexting met minderjarige meisjes (zaterdag)
Ook RTL beëindigt samenwerking Kaj van der Ree (zondag)
Jurre Geluk, ex-vrienden en ex-vriendin over ‘vieze’ Kaj (zondag)
Slachtoffer Kaj van der Ree: ‘Hij trok zich af op Skype’ (zondag)
Rob Goossens vindt statement Kaj van der Ree ‘perfect’ (zondag)
‘Kaj mogelijk schuldig aan bezit kinderporno’ (zondag)
Dionne Slagter ontkent: ‘Wist niets van wangedrag Kaj’ (zondag)

Foto: RTL
35 Reacties op “Slachtoffer Kaj huilt in Boulevard: ‘Ik voel me misbruikt’”


 1. NPO kijker1

  Hoe meer leugens Boulevard aan het verspreiden is hoe hoger de claim van smaad zal worden aan Boulevard en ook de Telegraaf.

  Want als ik alles wat ik lees waar is dan zat hij al jaren achter de tralies.

  De excuses die geschreven is door zijn advocaat is heel bewust naar buiten gebracht.

  Strafbaar is hij maar de straf wordt met de dag lager.

 2. rooie Rinus

  Nou dames, gewoon collectief aangifte doen, en niet zoals bij de andere BNNVARA coryfee het gewoon z’n beloop laten.

 3. Alex

  Ik weet dat đeze site ğeiłt op carrières kapot maken. Maar we weten het nu wel, hij was een vies mannetje, carrière is over, punt.

  Ander nieuws graag.

 4. rooie Rinus

  @alex Laat dit maar aan Peter de Vries over. Altijd de mond vol over het ontbreken van moraal als het gaat over bepaalde websites, maar als het zelf ergens in kan roeren, dan staat het vooraan.

 5. Albert

  @rooie Rinus trek je broek eens uit

 6. RTL familiezender?

  Hoe betrouwbaar is de RTL familiezender?

  Drankorgel Frits

  Geldgraaister Jinek

  Sexverslaafde Katja

  Slipjet Maasland

  De Villa

  Kaj

 7. Angela4ever

  Als je 14 bent en je wilt iets niet doen dan doe je het toch niet? Hoe labiel kun je zijn?
  En Kaj als rolmodel zien LOL

 8. Bep

  Zit het kantoor van Peter R de Vries erop?Heeft hij zich opgedrongen bij die meisjes?
  Ze weten toch wel dat je met de Vries elke zaak verliest?Het gaat niets om de klant maar om hun eigen gewin.

 9. N

  Het is toch wel jammer dat ze nu pas allemaal komen.
  Er moet iets veranderen, iets waardoor deze dames toch gelijk aan de bel gaan trekken.

  Het zou alle feministische boegbeelden sieren hierin het voortouw te nemen.

 10. Anne

  Slachtoffer Kaj van der Ree: staat gewoon zichtbaar op de RTL site ‘Hij vroeg me m’n kleding uit te doen’

 11. Simon Dekker

  @Angela4ever: mwah. 14 jaar? Dan ben je gewoon een dom kind. Als je naar iemand opkijkt en diegene zo zelfverzekerd lijkt te weten wat hij doet, tja…

  Die gast moet maar gewoon vakkenvuller worden voor de rest van zijn leven. Doei.

 12. jan

  wat een heerlijk niveau heeft boulevard…. uitmelken deze affaire… alles voor de kijkcijfers!! In plaats dat ze een helpende hand bieden…..

 13. K

  Kaj vroeg het ook om borsten aan Nikkie, maar die had niks. Zodoende wist hij het.

 14. potmeter

  Ik zeg maar een ding over rtl liegen,bedriegen en manupileren,
  de mensen zijn niet belangrijk voor hun !!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Piet

  Als ik de vader van één van die meisjes was geweest has hij nu een serieus gezondheidsprobleem gehad.

 16. Net5 - Lindatv

  En het goed praten van een viespuk is weer begonnen door de linkse mafia… die jongen is fout…En hoe meer het in het nieuws komt hoe beter…laat het een les zijn voor andere

 17. Sausje

  Dotan denkt nu ‘het had erger gekund dus’

 18. Dennis

  Misschien had ze ook gewoon Skype uit kunnen zetten of dit al eerder melden.
  Nu, na zo veel jaren, gaan huilen… vind ik ook heel triest!

  Ook al ben je 14 jaar, je kan met goed stel hersenen nadenken en weten dat dit niet oké is! Ze is niet ontvoerd, gedwongen seks of bij hem thuis geweest.

 19. Trumpo

  Goede eerdere reactie hier. Ben ook wel erg nieuwsgierig of kantoor van Lada de Vries zich heeft opgedrongen.

 20. Britt Scholte Lover

  al die meiden janken nu om iets wat in 2014 gebeurd is, kom dan eerder met dit verhaal en niet 6 jaar later als opeens Nikkie de jager uit de kast komt omdat Kaj van der R dit heeft aangedrongen

 21. Gerard

  Stond er een pistool gericht op deze meisjes? Het is toch hun eigen beslissing geweest om de kleertjes uit te trekken? Niet zeuren over mentale dwang.
  Zoveel overwicht heeft Kaj toch niet over deze meisjes?

 22. Marko

  Gerard

  Hoe zo was jij er bij.

 23. Joost

  Moe van deze smaad.

  Meisjes waren 14 en dat is precies een leeftijd waarop je het stiekem toch wel spannend vind allemaal. Ze hadden gewoon de chat kunnen sluiten.

  Natuurlijk was Kay een bekende met wat macht over de meisjes. Maar ik vind dat ze nu niet met zijn allen moeten gaan janken. Had dan eerder gekomen.

 24. robb

  Wat hij heeft gedaan valt niet goed te praten ,ik vind wel dat de tv media te ver gaan hij hoeft niet weer voor het gerecht dat heeft boulevard al gedaan .

 25. Ghanna

  Mensen rondom viespeuk Kaj van der Ree wisten dat hij ontoelaatbaar pedofiel seksueel gedrag vertoonde en hielden hun mond?
  Stelletje hufterige laffe wegkijkers.

  Het waren jonge meisjes dus geen jonge vrouwen viespeuk en manipulatieve smerige schoft Kaj van der Ree. Schaam je en laat je nooit meer zien en horenb op radio, youtube en televisie.

 26. Ghanna

  @ Joost

  Jij bent vast ook een viespeuk, het zal je dochter zijn.

 27. Snake Charmer

  Ach met 14 jaar moet je weten dat je je niet als een goedkope webcamgirl moet gedragen en nu beetje zielig doen.

  Die Kaj was zeker fout maar deze sletjes moeten nu niet zielig komen doen want ze gingen er zelf in mee. Op je 14e ben je niet zo dom en naief.

 28. animo

  Meisjes van 14-16 kunnen overkomen als 20 jarigen er valt hun ook iets te verwijten .

 29. Els

  Er hangt een muffe VARA lucht om deze Joetoebert.

 30. RA

  @ Snake Charmer

  Meisjes van 13, 14, 15 zijn kinderen en worden door Snake Charmer ‘sletjes’ genoemd. Hoe is het mogelijk.

  Er is hier sprake van een roofdier en slet en dat is die griezel Kay die misbruik heeft gemaakt van zijn positie bij kinderen door ze onder druk te zetten. Kaj van der Ree is een manipulatieve slet.

  Kaj van der Ree die ook het leven wilde verzieken van Nikkie Tutorials. Niet wetende dat Nikkie Tutorials zo veel sterker is als mens dan slapjanus Kaj van der Ree, zoveel meer invloed heeft dan loser Kaj van der Ree en dat karma een hele gemene bitch kan zijn.

 31. sukkel

  Narcist in zn slachtofferrol

 32. HBaz

  Ik had wel een foto van z’n geslachtsdeel verwacht. Die wil ik nou ook wel eens zien.

 33. Oliver

  @Hbaz, die heb ik (helaas) al moeten aanschouwen in de sportschool hahaha. Maar eerlijk is eerlijk…die mag er zijn..

 34. 60+

  Overdreven reacties allemaal vooral van Pi e t 10.15. Die meiden waren toen 14/15 en toen ook al mans genoeg om dit niet te accepteren.Uiteindelijk zoeken ze het zelf op. Op de Pc dan. D an kun je hem ook uitzetten.Nee doen ze niet,maar wel 5 jaar later klagen en huilen. Het is een hoop commotie om niks.Is van alle tijden alleen toen was diesocial medea er nog niet. Was wel lekker rustig toen herinner ik me

 35. Media Man

  Ik vond Kaj oprecht een leuke presentator en youtuber

  Jammer dit weer…. 😒

  En het is nu wel genoeg over Kaj

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.