Fidan Ekiz: ‘Laf dat ik NPO 1-talkshow weigerde?!’

Fidan Ekiz ergert zich er mateloos aan dat feministen haar een gebrek aan lef verwijten nu ze het presenteren van een latenighttalkshow op NPO 1 heeft afgeslagen. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. Ekiz ergert zich er dood aan. “Als een man in mijn situatie hetzelfde was gevraagd, dan had hij na goed nadenken ook geweigerd. En dan vond iedereen ’t prima. Maar ik moet volgens het Feministisch Wetboek ’ja’ zeggen. Dat kun je in zekere zin seksistisch noemen.

Het weigeren van de talkshow was volgens Ekiz een teken van professionalisme. “Het besef dat je in de schoenen gaat staan van iemand die een tamelijk lange weg heeft afgelegd voordat ze die schoenen kon aantrekken.”

Het is niet niets om een late talkshow te presenteren, aldus Ekiz. “Ik heb op de redactie van Pauw & Witteman gewerkt en weet dus wat erbij komt kijken om vijf dagen per week een goede talkshow neer te zetten.”

Aanvankelijk was ze in de race om samen met Tijs van den Brink vijf dagen per week een talkshowduo te vormen. Daarna was ze in beeld om samen met Jort Kelder één van de vijf presentatieduo’s van Op1 te worden.

Dat is natuurlijk een heel ander verhaal. Mensen hebben het vaak over succes, maar ik geef daar eerlijk gezegd niet zo om. Ik vind het leuk om mijn verhaal te vertellen, ook op tv, zonder daarbij te worden gedreven door streberigheid. Ik ben gevraagd voor een paar actualiteitenprogramma’s. Hoef niet zo nodig en kan daardoor kwaliteitseisen stellen.

Het interview met Fidan Ekiz kunt u lezen in De Telegraaf.

Foto: NTR, Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen