Erland Galjaard verdedigt zich voor inspiratieloos SBS 6

Het werd gisteren in Op1 pijnlijk duidelijk dat de glans er toch wel een beetje van af is bij de ooit zo gevierde tv-bobo Erland Galjaard. Waar hij zich jarenlang aan talkshowtafels op Humberto Tan-achtige wijze liet feliciteren met de successen van RTL 4, moest hij zich aan tafel bij Op1-ster Sophie Hilbrand verdedigen voor de inspiratieloze programmering van SBS 6, waar hij tegenwoordig werkt. Ze sneed onverbloemd aan wat de enige hits van SBS zijn: oud-successen van de NPO en van RTL.

Galjaard vertelde over zijn nieuwe functie van strategisch adviseur bij Talpa Network. “Het aantal programma’s dat nu onderscheidend is op de SBS-zenders is nog te weinig. Daar komt de strategisch adviseur om de hoek en die moet dan gaan proberen te helpen om te kijken of wij op bepaalde vlakken sterker kunnen worden. Er waren al een aantal goede merken en een aantal goede programma’s, maar dat moeten er aanzienlijk meer worden, want de concurrentie is fors.

Sophie Hilbrand moest duidelijk gniffelen om de opmerking over ‘een aantal goede programma’s’. Ze legde hem voor: “Een aantal goede programma’s die dus eerst bij de NPO succesvol zijn geweest en een aantal goede programma’s die succesvol waren bij RTL, toch?

Galjaard: “Je doelt op?

Hilbrand: “De programma’s die Linda heeft meegenomen en Man Bijt Hond en Lingo. Dat zijn toch de grootste successen op SBS 6?

Galjaard: “Ja, ja, ja. Ik had het eerlijk gezegd over Hart van Nederland in eerste instantie. Geen detail. Maar goed, ik vind overigens dat Linda alle recht heeft om haar programma’s mee te nemen. Niet in de laatste plaats omdat ik bij RTL zat toen het ontwikkeld werd en RTL daar, laten we zeggen, een bescheiden rol in heeft gespeeld. Ik heb daar niet zoveel moeite mee.

Hilbrand: “Ja, maar het zijn natuurlijk allemaal bestaande programma’s. Mensen denken toch een beetje dat John de Mol en Talpa heel groots is met mensen die enorm veel programma’s aan het bedenken zijn, en tot nu toe valt het wel een beetje tegen?

Galjaard: “Het kost ook tijd. Er is ook radio en er is ook online. Er wordt ook gekeken naar hoe de media er in de toekomst uitzien.

Entertainment-talkshow

Hilbrand probeerde nog een nieuwtje los te peuteren over de komst van een SBS-talkshow, maar dat lukte niet. “We hebben ook gehoord dat er misschien een entertainmenttalkshow komt nog.”

Galjaard: “Een entertainmenttalkshow?

Hilbrand: “Een entertainmenttalkshow.”

Galjaard: “Nee.”

Hilbrand: “Leuk idee?

Galjaard: “Nee, jullie hebben gewoon online gezien dat er redacteuren worden gevraagd en vervolgens denken jullie dat het dat is, maar het komt niet om 22.00 uur en ook niet zonder reclameblokken.

Wij proberen het rustig aan te doen.”

Klinkt als de kijkcijfers van Wendy van Dijk.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen