Edsilia Rombley leert autocue lezen voor Songfestival

Terwijl Jan Smit nu bij de nonnen in Vught zit om Engels te leren, volgt Edsilia Rombley een autocuecursus nu de presentatie van het Eurovisie Songfestival dichterbij komt. Het lezen van de autocue is namelijk helemaal nieuw voor haar. Dat vertelt ze in de VARAgids. Rombley mist naar eigen zeggen iedere ervaring voor de presentatie van het liedjesfestijn. “Ik ben geen presentatrice. Ik weet hoe het is om op tv te zijn, maar het lezen van een autocue is nieuw voor mij“, vertelt de zangeres.

Hoe gaat ze dat oplossen? “Ik ga oefenen om niet als een robot over te komen en niet overduidelijk van links naar rechts te lezen.”

Het houdt niet op bij autocuecursus. “Om me bewuster te zijn over hoe ik presenteer krijg ik mediatraining. Ik ben soms heel wild, hyperactief, wel érg enthousiast en lekker hysterisch. Ik moet dat beter leren doseren. Als ik in beeld ben, is het bijvoorbeeld niet zo handig om te gaan stuiteren.”

Ook gaat ze Smit achterna naar Vught. “Ik ga nog bij de nonnen in Vught langs om mijn Engels een beetje bij te spijkeren. Ik voel me vereerd dat ik het mag presenteren, dus doe er alles aan om goed voorbereid te zijn.”

Als je niet eens weet hoe je de autocue moet lezen, is het Songfestival dan niet een stapje te ver? Rombley merkt dat niemand eigenlijk die vraag stelt.

Presentatoren zoals Irene Moors, Humberto Tan, Jandino en Wendy van Dijk appten: wat leuk, we gunnen het je zo. Ik was heel blij dat veel mensen zeiden dat ze het snapten dat ik was gevraagd.

Het VARAgids-interview met Edsilia Rombley kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen