Albert denkt dat SBS meer groeipotentie heeft dan RTL

Albert Verlinde denkt dat SBS een heel sterke basis heeft om te groeien in het komende televisiejaar 2020. Hij denkt dat de zendergroep meer groeipotentie heeft dan concurrent RTL. Dat zegt hij in gesprek met Veronica Magazine. Verlinde, die nog altijd op de reservebank van SBS 6 zit, heeft veel vertrouwen in de zendergroep van Talpa Network. “RTL en SBS zullen steeds meer naar elkaar toe trekken, waarbij SBS het grote voordeel heeft dat ze een bredere zendergroep heeft.”

De showkenner wijst op het sterke profiel van de vier Talpa-zenders SBS 6, Veronica, Net5 en SBS 9. De RTL-zenders RTL 4, 5, 7 en 8 hebben een iets minder sterk profiel, aldus Verlinde.

Het zou wel eens de doorslag kunnen geven, denkt Verlinde. “Veronica is een sterk merk, SBS9 pakt goed door. Dus ze zijn niet alleen maar van die ene zender, SBS6, afhankelijk. Die moet het wel goed doen, maar het totale pakket heeft meer kans om door te groeien dan RTL.

Er wordt nu wel flink gemorreld aan hét grote nieuwsmerk van SBS 6: Hart van Nederland. Daar is Verlinde wel kritisch over. Hij vindt het ontslag van te oude presentatrices onhandig.

Verlinde: “Er is een oud gezegde: ‘Gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt’. Vernieuwing is prima, maar wat is dan je alternatief?

Het ontslag van Piet Paulusma vindt hij dan weer geen probleem. “De exit van Piet Paulusma begrijp ik. Je kunt voor of tegen zijn, maar de zender heeft het over een andere boeg gegooid en dat ziet er fantastisch uit. Als dat het einde van Piet betekent, so be it.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen