Talpa Radio schorst Daniël Lippens na bizar weggedrag

Geplaatst op zo 01 dec 2019 om 11:47

Radio 538-ster Daniël Lippens wordt per direct geschorst door Talpa Radio vanwege de door hemzelf gestreamde levensgevaarlijke autorit, waarbij hij bijna drie mensen het ziekenhuis in reed. Dat heeft een woordvoerster van het mediabedrijf laten weten. Talpa keurt het roekeloze gedrag van Lippens ten zeerste af en neemt passende maatregelen. “538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af“, aldus de zegsvrouw.

Het radiobedrijf heeft al contact gehad met de dj. “We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden. Hij wordt voor een nader te bepalen periode geschorst van zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht.”

Hoe staat Lippens hier zelf in? “Daniël heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers en is zich ervan bewust dat hij zijn rijgedrag moet verbeteren.”

Het levensgevaarlijke weggedrag van Lippens was te zien in een livestream op Twitch. Op de beelden, die nog terug te vinden zijn op Dumpert, is te zien hoe de radio-dj een fietser aanrijdt en vervolgens nog een heel stuk doorrijdt. Twee andere mensen rijdt hij bijna aan.

De beelden leiden tot vele woeste reacties op zijn social-mediakanalen. Het schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat dat Lippens zo veel mensenlevens in gevaar brengt en dat hij zich daar niet van bewust lijkt.

Lees ook: Bizar: 538-dj Daniël Lippens als psychopaat over de weg (vandaag)

Foto: Talpa Radio
59 Reacties op “Talpa Radio schorst Daniël Lippens na bizar weggedrag”


 1. Cor Netto

  Daniël vindt zichzelf vast een coole gast, maar voor dit soort randdebielen is alleen ontslag op staande voet op z’n plaats. Heeft-ie tijd om rijlessen te nemen.

 2. Diederick

  Voor het eerst dat Talpa wél luisterde naar de kijkers en luisteraars.
  Jongens. Kom maar op met je verbeterpunten aangaande de programma’s en de uitgerangeerde c-kliek bij Talpa! Vandaag luisteren ze!

 3. Joop55

  Zoveelste dropveter bij 538 die wat op zijn kerfstok heeft staan.
  Eerst die Romijn en toen nog doe Paf, gaat lekker daar.

 4. Alex

  Naja, zijn show was al niet bijzonder, zover er goede radio gemaakt kan worden op die zender. Mooi een kans voor iemand anders om te bewijzen het beter te doen.

 5. Ton van Dam

  Wat. Een. Loser.

 6. FlyingLotus

  Tragisch, ben je een radiofiguur en word je bekend door beelden.

 7. Curryworst

  Waarom zou je überhaupt je eigen autorit door provinciedorp Hilversum livestreamen?
  Is iemand daarin geïnteresseerd dan, vind je jezelf zo belangrijk dat dit aandacht verdient, of snak je naar meer bekendheid want radio is ook maar radio.
  Wat dat betreft is het dit heerschap gelukt om aandacht voor zichzelf te generen. Echter niet zoals hij gehoopt had.

 8. Mamjosie

  Hier weer zo’n voorbeeld van hoe Talpa/John de Mol met mensen en meningen omgaat. Eng mens en enge organisatie. Verbaast me niks dat ze ons mooie forum toen offline hebben gehaald, maar gelukkig geven wij ons niet gewonnen!

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ.

  Verrassend.
  Hoogmoed kwam voor de val.
  Dit kwam als een boemerang terug, recht in de bakkes.
  Maarre, is die fietser al gevonden?
  En komt er nog een aangifte?

 10. ikweethetbeter

  Definitief ontslag zal beter passen .

 11. Sjongejonge!

  En dat gaat ook misschien ooit nog kinderen opvoeden…….

 12. Koen

  Snap ook niet wat nou precies de bedoeling ervan was?
  Was het grappig bedoeld?
  Het was in ieder geval levensgevaarlijk, goed besluit van Talpa!

 13. Soundos

  Inspirerende man.

 14. Pennenlikker

  Betreffende filmpje staat op dumpert, en echt…. WAT EEN ONTZETTENDE RANDDEBIEL!!! Hij rijd echt als een gestoorde maniak, fietsers inhalen waar dat niet kan enzo en er dan een aanrijden en dan door willen rijden; ja het is echt allemaal te zien in het dilmpje wat hij zonder gene online heeft gesljngerd.

  Terroristische aanslag met een auto is zijn rijgedrag gewoon, ik word niet zo snel boos, maar van dit filmpje gaat mijn bloed echt koken.

  Uitzetten die vent!

 15. Johnny👀

  Geef die man een vrachtwagen en laat hem een week ofzo door de binnenstad van a’dam rondrijden, elke fietser levert bonuspunten op.

 16. Solomon

  Goed zo Talpa Network !.. Dit soort figuren meteen terecht wijzen !.. Zij kunnen zowel de Nederlanse jeugd als uw onderneming schade berokkenen !.. Ga zo door !..

 17. Sum

  Dit was een bewussie.
  Hij was er op uit om ontslagen te worden, waarschijnlijk omdat hij ontevreden was over zijn werk.
  Een soort van suicide by cop, maar dan met de auto.

 18. Smulpaap

  T is sowieso n rare ontwikkeling de laatste jaren dat allerlei marginale radio figuren stuk voor stuk van dat misplaatste larger than life gedrag vertonen.

 19. jm

  “Daniël heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers en is zich ervan bewust dat hij zijn rijgedrag moet verbeteren.”

  Ja natuurlijk zegt ie dat, de l*lhannes! Hoop ontslag voor hem, de idioot.

 20. Ad Looij

  Daniël rijdt nog slechter dan zeurchauffeur Braddie

 21. kritisch avro-lid

  Dat je als beginnnende bestuurder van jonger dan 20 nog iets stoms doet…tja…zou niet moeten…. maar dat begrijp ik nog (enigszins). Dat je als 30-plusser dit soort gedrag vertoont, zou wat mij betreft tot een permanente intrekking van het rijbewijs moeten leiden

 22. Psycho-driver

  Dit exemplaar heeft dus 10 jaar een rijbewijs,,,,
  Dan ga je bij jezelf toch denken of dat wel zo verstandig is?
  En hoeveel slachtoffers heeft deze meneer Lippens gemaakt zónder dat er getuigen bij waren die hem tot stoppen maanden?
  Ik denk dat er nog wel een paar aangiftes kunnen opduiken de komende tijd.
  Hij rijdt als een kind zonder rijbewijs en negeert de meest basale verkeersregels.
  Politiek doe er wat aan, en maak Nederland weer veilig?

 23. Ome Cor

  Denk dat ie ‘n moeilijke jeugd heeft gehad en/of net een vervelende periode achter zich had gelaten. Rijbewijs afnemen, geldboete en ontslag.
  Misschien dat dan evt copy catters wel 2x na ga denken voordat ze zelf nog iets “leukers” gaan doen.

 24. Anouk

  Bij ons in de geh.zorg zie je dit ook.
  Dan geven ze het antwoord wat gewenst is, niet wat ze echt menen of vinden, maar wel waarvan ze weten dat dat het goede antwoord is.
  Van hen vind ik het vaak knap, van deze gek nemen we het natuurlijk niet serieus.

 25. Kees

  Wie? Nooit van gehoord!

 26. RaymondVL

  Ik kan hem wel gaan afbranden en de grond intrappen, maar……… wie is Daniël Lippens??

 27. pieter

  @RaymondVL, ik kan je helaas ook niet verder helpen…..

 28. Minder of Mirjam

  @Pennenlikker

  Lekkere standaard PVV/FVD reactie: “uitzetten die vent”. Hij is een NEDERLANDER! Hoe dom kun je zijn.

 29. Rww

  Wtf in de eerste twee filmpjes is te zien dat een man plotseling oversteekt waar geen zebra is en daarna een fietser zonder te kijken zich voor de auto gooit.

  Het incident op de gracht was minder slim.

 30. MediaMasters

  HET SPIJT ME…
  Is het niet een idee om met al die Talpa-dissidenten een mea culpa show op SBS6 te maken. Daar moet de creatieve afdeling van John toch een leuk conceptje omheen kunnen bedenken. Evert Santegoeds, Patty Brard, Beau, Edwin, Rick Romijn, Barry Paf en nu Daniël Lippens (de Nachtwacht van 538) en er zullen nog vele volgen. Het nieuwe HET SPIJT ME met een verplichte boetedoening live op SBS6. Dan sla je 2 of 3 vliegen in één klap en wie weet wordt dit de nieuwe wereldhit waar Talpa zo wanhopig naar zoekt. Met huisvriend Peter R als biechtvader en Bram M als advocaat van de duivel; spannende reconstructies, vox populi van de straat, paar deskundigen, een publieke jury die de strafmaat bepaald. Hoppa; zondagavond 21.30u – 1 miljoen kijkers!

 31. Feder

  Deze wegpiraat was al eerder als bestuurder van een auto betrokken bij een ernstig ongeluk, waar hij blijkbaar ook zelf schuldig was. Zie https://www.radiofreak.nl/slamfm-djs-betrokken-bij-ernstig-ongeluk/

  Van dat ongeluk heeft hij blijkbaar niet genoeg geleerd…

 32. Pennenlikker

  @Minder of Mirjam stuur hem maar ergens heen; Afghanistan, Iran, Noord-Korea, India ofzo….

  En ik stem altijd blanco; ik stop mijn stembiljet dus oningevuld in de bus. Al die mong olen in de eerste en tweede kamer krijgen mijn stem niet; mogen wat mij betreft ook allemaal vertrekken naar Roemenië ofzo….

 33. Pennenlikker

  @Minder of Mirjam stuur hem maar ergens heen; Afghanistan, Iran, Noord-Korea, India ofzo….

  En ik stem altijd blanco; ik stop mijn stembiljet dus oningevuld in de bus. Al die mong olen in de eerste en tweede kamer krijgen mijn stem niet; mogen wat mij betreft ook allemaal vertrekken naar Roemenië ofzo….

 34. Debiel

  Heeft Daniel zijn rijbewijs gekregen bij een pakje boter?

 35. Ron

  Schorsing vind ik nog te laf eigenlijk voor de daden die hij heeft begaan. Ontslag past meer bij deze aso poepvlek.

 36. MediaPrak

  Jaja 538 het ‘stoute’ jongerenzender van Nederland. Maar bij ’t minste geringste wordt een medewerker, kleinburgerlijk, op non-actief gezet. En als’ straf’ maakt hij dan een podcast over roekeloos rijgedrag…. En dan vind je ’t gek dat Evers in gesprek is met Radio 2 en Zwijnenberg al enkele weken in z’n bedje ligt.

 37. René van Gellekom

  Daniël Lippens is een minderwaardig mens.

 38. Johanna van Kesteren

  Hij is geschorst? Maar rijdt nog wel rond? Dat lijkt me niet kunnen.
  Deze roekeloze jongeman heeft willens en wetens het leven van amdere weggebruikers in gevaar gebracht en dat allemaal ter meerdere eer en glorie van zichzelf. En als je het mij vraagt zat hij de hele tijd meer op z’n beeldscherm te letten dan op het wegverkeer om hem heen.
  Derhalve lijkt de invordering van zijn rijbewijs meer op zijn plaats, op basis van de beelden lijkt me dat niet zo moeilijk, en daarbovenop een aantal verkeersboetes wegens roekeloos rijden, niet verlenen van voorrang, bijna aanrijden van een voetganger, vluchtpoging na een aanrijding (poging he, hij stopte vanwege die moedige getuige) en zo verder.
  Kansloos rotjong, om zo met mensenlevens te spelen. Ja, ik ben heel erg boos.

 39. Juriaan

  Waarom vertonen veel van die dj’s steeds weer tokkiegedrag?

 40. henk

  Wat een eng nek. Zit ook uren te gamen in de nacht.

 41. Moud

  Dit soort situaties gebeuren dagelijks, maar komen niet in de publiciteit.

  Ik praat dit (rij) gedrag absoluut niet goed, maar vraag mij wel af, waarom al deze aandacht voor een DJ (of misschien wel een bn’er) alsof het voor/door een niet bn’er minder erg is.

 42. Meindert

  Dit is wel de limit Hej.
  Zo een publiek figuur die bijna iemand doodt.
  Marco Bakker is al jarenlang bijna werkeloos na een dito ongewenste situatie.
  De nabestaanden is een enorm enórm groot leed aangedaan en in een split second is het hele leven van die mensen verwoest. Voor altijd. Onherstelbaar.
  En dan zie je dit rotkind rondrijden alsof hij in een botsautootje op de kermis rondrijdt. Dat moet stoppen. Rijbewijs inleveren, auto in de staalpers, ov-abonnementje scoren en voortaan gaan lopen/fietsen/treinen. En hopen dat je niet je gelijke tegenkomt en van je dokken gereden wordt..

 43. Meindert

  Sokken.

  Revalideren kost veel tijd.

 44. Gob Reus

  Dat Talpa neus dieet is niet goed voor onzekere jongetjes. Dan ga je gekke overmoedige dingen doen.

 45. Asjemenou

  Even extra gas geven nadat hij die eerste twee fietsers is langsgereden, om vervolgens vol de volgende fietser te raken.

 46. GTA V

  Plankgas voetgangers
  Kudtfietsers
  Voorrangsregels fuckit.
  Alles voor de kijkcijfers.
  #nietcool

  Rijbewijs kwijt-overnieuw beginnen.

 47. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Daniel schaamlippens

 48. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  De eerste fietser had voorrang vanaf dat fietspad.
  De voetganger erna had ook voorrang.
  En op de gracht reed Lippens als een moneaul

 49. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  *MONGEAUL

 50. Daniel L.

  Ook, het spijt ,
  Me zo.
  Ik kon er ook nix aan doen loop
  Die stomme mensen.
  Om te beginnen die stomme ouwe lul op een fiets die niet eens sorry zegt als ie bijna mn auto ramt met an kutfiets. Dat had toch wel anders gekund: hij zag me aankomen voor crying out loud.
  En dan Hassan de Ongelofelijke, die loopt al óp de weg waarvan hij gewoonweg wéét dat ik ‘m nodig heb, en dan tóch oversteken, wtf! En dan is het ergste nog dat hij doet alsof ik fout zat, terwijl HIJ, DE KNUPPEL., op mijn weg zit te lopen.
  En dan die kutfietsertjes in Amsterdam. Het zijn altijd dezelfden. Stomme hipsters en veganistische meisjes met de geur van een hamsterkooi om zich heen.
  Hoezo, kromme trapper, trapper was al krom, je hebt geeneens geld voor een scheermes vieze gaat vaak, maar ik betaal wel. Liever betalen dan een poffert op mm kop.

  Morgen ga ik naar de politie
  Dan ga ik aangifte doen van m’n onkunde.
  Ik kan namelijk niet autorijden.
  Rijbewijs inleveren en voortaan met het openbaar vervoer.

 51. Inspector Clouseau

  Helemaal gelijk.
  Deze bestuurder moet zijn rijbewijs inleveren en opnieuw beginnen, dit lijkt nergens op.

 52. Benny

  Lekker gewerkt pik.
  Online mensjes aanrijden.
  Ik hoop dat je een flinke douw krijgt.
  Mafkees in het verkeer, het is niet helemaal je plekje.

 53. DHL

  Daniël isxreeds vele jaren een kansloos stuk vreten.
  Misschien helpt een gevangenisstraf. Misschien helpt het niet.
  Toch is één ding zeker: binnen kan hij weinig kwaad.
  En buiten is gij een gevaar voor zijn omgeving.
  Opsluiten die gast. 8 jaar, poging tot moord.

 54. oijoepio

  Niet schorsen, gewoon ontslaan. Belachelijke actie en niet eens grappig. Ook nog een heel slecht voorbeeld en rolmodel, weg met deze gast.

 55. anoniemmm

  media courant

  daniel lippens

  verdient toch geen publiciteit

  hij moet oprotten

  dit heeft hij thuis geleerd

  sorry ouders

  opvoeding van jullie zoon

  rapport cijfer 3 min

 56. Menno

  Veroordelen is het verstoppen van je onzekerheid.

 57. Mark

  Hoe oud is dat kind? Op de foto ziet ie eruit als 16, dus dan mag je nog niet eens rijden. Denk dat die vaak om zijn rijbewijs gevraagd wordt…

 58. 🐦u weet wel

  Met coke in den neus, maak je vaak de verkeerde keus. Merry Xmas Daniel!

 59. BRAAK

  Tuig is het!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.