‘Twan Huys wil presentator worden van talkshow Op1’

Twan Huys ziet het wel zitten om een van de presentatoren van Op1, de nieuwe late talkshow van NPO 1, te worden. Er wordt vanuit de omroep voor hem gelobbyd. Dat schrijft Angela de Jong vandaag in het AD. Huys maakte zondag zijn rentree als tv-presentator als invaller bij Buitenhof; voor de kijker leek het alsof hij nooit was weggeweest bij de publieke omroep. Hij lijkt zijn commerciële avontuur definitief achter zich te laten voor een nieuwe uitdaging binnen de Patty Brard-vrije NPO.

Een onderdeel van die nieuwe uitdaging zou wel eens Op1 kunnen worden. “Vanuit de omroep is er ook een lobby gaande om hem in een van de Op1-duo’s te krijgen, als opvolger van Jinek en Pauw.”

Talkshowkiller De Jong vindt dat geen goed idee. “Het zou een teken van minachting voor de kijker betekenen, maar je kunt er wel een belangrijke levensles uit destilleren: koester oude vrienden. Ze kunnen zomaar handig zijn.

Hoe vond ze zijn Buitenhof-optreden? “Alsof het hele RTL Late Night-debacle slechts een boze droom was. Zo zat Twan Huys zondag ineens bij Buitenhof en interviewde Frans Timmermans. Een mooi staaltje van Hilversums witwassen, zoals ze dat in de wandelgangen noemen.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen