Talpa Network koopt TVGids.tv en Gids.tv aan

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 13:45

Talpa Network heeft onlangs het bedrijf TVGids TV B.V. overgenomen en is nu eigenaar van de merken TVGids.tv en Gids.tv. Dat heeft het mediabedrijf van John de Mol laten weten. Beide sites, en de bijbehorende apps, bieden de consument programma-informatie en een tv-gids. “TVGids.tv (circa 1,4 miljoen gebruikers per maand) is dagelijks voor honderdduizenden mensen het start- en oriëntatiepunt voor het kijken naar lineaire TV via de apps voor iPhone, iPad en Android.

De website Gids.tv bereikt maandelijks meer dan 3 miljoen mensen en richt zich op de meest populaire videocontent die er te zien is, aldus Talpa. Oprichter Stijn Veeger en het redactie- en development-team zijn bij Talpa Network in dienst getreden.

Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network, zegt over de recente acquisitie: “We geloven én in de online groeipotentie van TVGids.tv en Gids.tv én in de toegevoegde waarde van deze complementaire platformen binnen ons portfolio. Natuurlijk vanwege de mooie bezoekersaantallen maar ook vanwege de promotiemogelijkheden voor lineaire en non lineaire TV en de data die beschikbaar komt.”

Hij vervolgt: “Met Stijn Veeger halen we bovendien iemand aan boord met specifieke digitale kennis die we Talpa Network breed kunnen gebruiken. Deze acquisitie vormt weer een mooie stap in de optimalisatie van ons content- en dienstenaanbod aan de consument waarbij we ook onze kennis en het aantal contactmomenten vergroten en dientengevolge consumenten en adverteerders weer beter kunnen bedienen.

Stijn Veeger, die als Director Digital Business Development binnen Talpa Network onder meer verantwoordelijk wordt voor TVGids.tv en Gids.tv, zegt: “In een snel veranderend medialandschap zien wij aan onze stijgende gebruikersaantallen dat de consument behoefte heeft aan een gids die je wegwijs maakt in het almaar groeiende oerwoud van content. Onder de vleugels van Talpa Network kunnen wij de huidige positie van onze gidsen versterken én uitbreiden met nieuwe functionaliteiten waarmee we de consument een nog rijkere content-ervaring gaan bezorgen.

Foto: Talpa
27 Reacties op “Talpa Network koopt TVGids.tv en Gids.tv aan”


 1. N

  Koop dan.

 2. Adriaan

  Mooi kut. Tijd voor een andere tv-gids app dus. Iemand suggesties? Geen zin om alleen maar promotie voor Talpa-zenders te zien in mn app.

 3. Hans

  @Adriaan:Je gedraagt je als een kleuter met zo’n reactie.

 4. Joop55

  TV, begrip dat voor het laatst relevant was in 2010.

 5. Wouter

  Die baggergids? Staan allerlei internationale zenders in die het niet doen. Gewoon een lege pagina. Heb ze er vaker een mail over gestuurd, want ooit deden ze het wel, maar ze doen er helemaal niks aan.

  BBC HD, ITV, CNBC Europe, Ketnet/Canvas, VTM HD, vtmKzoom, Mediaset Italia, Sudwest Fernsehen, La Une HD… Doen het allemaal niet.

 6. Chiel

  @adriaan: superguide

 7. Joris

  Wanneer gaat Talpa MC opkopen?

 8. Hans

  @Adriaan:

  http://tvgids.nl/ en http://tvgids.nl/nustraks met de daar bijhorende gratis app verkrijgbaar in de App Store en Play Store.

 9. Jaap de Jongere

  Als de prijs goed is, dan is MC zoo verkocht.

  Maar wel iets anders opzetten dan.

 10. jahaha

  goed om te horen, meteen de app verwijdert van mijn telefoon

 11. Gwendolyn

  Wat een onzin.

 12. Simon

  Ben bang dat die TVGids.tv Talpa content gaat pushen en daar zit ik echt niet op te wachten.

 13. Help

  Pff neeeee, die app van KIJK is echt amateuristisch slecht. 9 van de 10 keer lukt het niet iets terug te kijken. Welke clowns werken daar aan zo’n app?

 14. Robert

  Ik had al zo’n vermoeden, via de app kreeg ik de laatste tijd veel push berichten met reclame voor Talpa pulp….

 15. Ben Zine

  Superguide is super handig zelf in te delen , zie in één scherm je favoriete zenders. Zenders die je toch nooit kijkt neem je gewoon niet op in je lijst.

 16. KoalaNL

  Talpa moet betere programma’s maken. Bedrijfjes opkopen kan tegenwoordig iedereen die geld heeft.
  Die Media100 website zal ook wel van Talpa zijn, als ik de namen zie.

 17. Alex

  Gewoon de ZiggoGo app weer gebruiken.
  Simpel en effectief.

 18. Kermit de Kikker

  Superguide is toch van Veronica en dus van Talpa?

 19. Knox

  Ja @Kermit

 20. Jelte

  @Kermit @Knox
  Volgens mij is Superguide van Veronica Magazine dat juist weer van Sanoma is :)

 21. Jan

  Dus daarom is hebikietsgemist. Tv uit de lucht gehaald!!!

 22. Timon

  Slim van Talpa
  .
  SBS en RTL zijn zwakke zenders en zullen als ze niet oppassen ingehaald worden door de buitenlandse tv zenders. Veel overbodige zenders met slechte profilering.
  Het zal overigens niet lang duren voordat Facebook ook gaat investeren in online streaming.

 23. Heel Holland Boycot Sjon

  Met al die bagger-zenders en nu met die shabby internetsites om te zien welke kut-programma’s die nu weer heeft geprogrammeerd om uit te zenden tussen de reclameblokken door.
  Wanhopige acties leiden tot niks.

 24. Ronnie

  Wie is er dan nog een gids nodig????

 25. MolTalk

  En weer een zak geld verspild.

 26. Kritische Huisvrouw

  Volgende stap van Sjon: Talpa koopt de rechten op van de telefoongids. Het kan zijn dat die ooit weer populair wordt. Net als de tv-gids.

 27. Nils Holgersson

  Je kunt nog zoveel bereik en kennis aankopen, binnen Talpa slaat alles en iedereen dood.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.