NOS houdt EK Vrouwenvoetbal weg bij RTL en SBS

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 13:35

De NOS houdt het EK voetbal voor vrouwen in 2021 weg bij de commerciëlen. De publieke omroep heeft de rechten voor het toernooi bemachtigd. Dat heeft ze vandaag laten weten. Directeur Gerard Timmer van de NOS is blij met het in huis houden van het voetbal. Hij wilde niet hebben dat het voetbal bijvoorbeeld naar Veronica zou gaan. “Sport verbindt, en als er één team is dat dat de afgelopen jaren heeft aangetoond, dan is dat het Nederlands vrouwenelftal.

De NOS en het vrouwenvoetbal zijn een match, vindt hij. “We waren erbij toen Oranje in 2009 voor het eerst meedeed aan een EK, in 2017 toen ze in eigen land Europees kampioen werden en dit jaar toen ze tweede werden op het WK. Het is fantastisch dat ook het komende EK bij de NOS, bij de publieke omroep, te zien zal zijn.

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen 2021 vindt plaats in Engeland van 11 juli tot en met 1 augustus 2021.

Het Nederlands vrouwenelftal is de titelhouder. Momenteel staat Oranje bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK, met 18 punten uit zes wedstrijden.

Foto: NOS
26 Reacties op “NOS houdt EK Vrouwenvoetbal weg bij RTL en SBS”


 1. Leo knots

  Belastinggeld verspillen voor voetbal. Belachelijk

 2. Remi

  … Tussen de 7 lesbiennes en een ‘omgebouwde’
  is Jackie Groenen een verádeming … !

 3. Bob

  Scheelt weer een paar suikerklontjes.

 4. Vlаdimir

  Remi, stеrf eens aan een ontsteking! Dat eeuwige gezеik van jou!

 5. Freddy

  Respect voor wat de Leeuwinnen bereikt hebben de afgelopen jaren!

  En Jackie (foto) is zeker de leukste Leeuwin!

 6. Deen

  Sport verbindt, blabla. Mooie praatjes voor iemand die de kwalificatie wel bij Veronica laat.

 7. johan

  En de NPO maar klagen dat er te weinig geld is voor goede journalistieke programma’s. De publieke omroep in Nederland is helemaal vercommercialiseerd. Maar dan wel dankzij onze belastingcenten. Met dank aan Arie Slob.

 8. Bart

  Veronica doet het hardstikke goed met het vrouwenvoetbal, jammer dus!

 9. 1-2-tje

  Vrouwenvoetbal, in tegenstelling tot Ladies Night, wel een item waar zure linke zeikwijven en mietjes graag naar kijken. Voetbal is van niveau lik haar kutje. Leeuwinnen verliezen nog van jongens elftal van onder de 15 jaar en het G elftal. Maar maakt niet uit (lesbiscje) vrouwen en mietjes hebben toch geen verstand van voetbal. En past wel lekker bij de NPO onze nationale gender neutrale gestapo.

 10. ome H

  Leeuwinnen zijn 10% voetbal en 90% marketing, dat hebben ze wel slim gedaan.

 11. Henk

  Er zit heel veel belastinggeld in sport en in voetbal. Lijkt mij daarom logisch dat deze wedstrijden voortaan eerst aan de NOS aangeboden worden.

 12. RaymondVL

  “Het niveau is misschien een beetje lager… en de balcirculatie flink wat trager. Maar potverd*mme mensen ze staan er toch maar mooi, dus hou eens op met ze*ken en je hele misogyne zooi! Want wij gaan wijvenvoetbal kijken, lachen man lachen man hoi hoi hoi!!. Wijvenvoetbal kijken, rennen rennen rennen met je k*t!” Blijft een passend liedje van Hans Teeuwen.

 13. J.R.

  Het is natuurlijk niet zo gek dat het niveau lager is dan bij de mannen. De mannen hebben een enorm hoog salaris en kunnen zich fulltime bezig houden met voetbal. De vrouwen hebben naast het voetballen vaak ook een baan omdat ze alleen hun onkosten en reiskosten krijgen. Ook studeren de meeste ernaast omdat ze na hun voetbalcarrière niet financieel binnen zijn zoals de mannen.

 14. 1-2-tje

  @ J.R. Jij bent echt een kenner hoor. Al die “dames” leeuwtjes zijn full professionals. Ondanks de beperkte kwaliteiten willen ze hetzelfde verdienen als de Oranje Leeuwen. En het absurde is dat ze dat ook nog gaan krijgen van de KNVB. De gestoorde gender gelijke gestapo slaat ook daar toe.

 15. Deen

  1-2-tje, klop eens aan bij een psychiater.

 16. 1-2-tje

  @Deen. Ja ik zal voor jou wel de research doen, en een goede voor jevinden. Want die huidige die jou nu wekelijks op de afgesloten afdeling bezoekt heeft geen enkel helend effect op jou. Geef maar het adres van de kliniek en je celnummer door.

 17. Deen

  Jezus, je komt precies met de reactie die ik verwacht had. Totaal niet ad rem of verrassend. Zal wel aan je verstandelijke vermogens liggen.

 18. J.R.

  @1-2tje

  Wat nou kenner. Alles wat ik hiervoor schreef zijn feiten. Die meiden hebben ernaast nog een baan of volgen een studie, dat is een feit. Nergens hebben ze ooit gezegd dat ze hetzelfde willen verdienen als de mannen, maar fatsoenlijk in je eigen onderhoud kunnen voorzien lijkt me niet meer dan normaal.

 19. :|

  J.R., waarom reageer je op een trоl?

 20. 1-2-tje

  Voor de zgn. “dames” “voetbalkenners” , de feiten

  Voetbalbond KNVB gaat het Nederlands vrouwenelftal over vier jaar evenveel uitkeren als hun mannelijke collega’s. De komende twee jaar wordt de vergoeding voor de vrouwen „substantieel” verhoogd, om in 2023 op gelijke hoogte met de mannen te belanden. Dat heeft de bond maandag bekendgemaakt.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/03/oranje-leeuwinnen-verdienen-over-vier-jaar-evenveel-als-de-mannen-a3962410

  4 augustus 2017, “Het niveau is er gewoon,” zegt Leoni Blokhuis, zaakwaarnemer van acht speelsters van Oranje. “Een groot deel van de basiself voetbalt in de buitenlandse competitie en kan daar full prof zijn. Die zijn heel intensief bezig met trainingen en het leven als voetballer. https://www.parool.nl/sport/hoe-de-oranje-leeuwinnen-de-ek-finale-haalden~b270cc8e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 21. Geronimo

  Als een commerciële partij als RTL of Talpa moet je het gewoon aan hen laten. Kun je weer een paar leuke docuseries van maken. Verder blijf ik erbij dat vrouwen op de een of andere manier niet gemaakt zijn voor dit spelletje.

 22. Pinguin

  Als er nou iets niets verbindt is het dat vrouwen’voetbal’ wel. Lager niveau dan een G-elftal, schandalig dat er belastinggeld naar toe gaat!

 23. Zo zit het

  Nederlands elftal met mannen levert 5 miljoen kijkers op (gemiddeld). De vrouwen scoren 2,2 miljoen kijkers tijdens de halve finale en finale. Dus echt minder kijkers. Maar als het bij Veronica zou zitten betekent het dat sommige wedstrijden op SBS 9 moeten daar Veronica niet overdag uitzend. Los daarvan vind ik het best dat het bij de NPO is. Doe maar op NPO 3. Ik kijk via de NOS-app wel naar de samenvatting. Een gehele wedstrijd kijken is niet om aan te zien. Dan vind ik het vrouwenvolleybal en vrouwenhandbal een stuk beter om te zien.

 24. Smp

  Vreemd dat “lesbiennes” als Lieke Martens en Dominique Bloodworth een relatie met een man hebben dan.

 25. Britt Scholte Lover

  Allemaal lesbiennes, 9 van de 11 zijn dat!

 26. Nils Holgersson

  Wat @Deen zegt.

  Wel meebieden met het grote geld van een eindtoernooi, niet met de kwalificaties. En waar is de nationale vrouwencompetitie te zien NOS?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.