Peter op 12, Angela op 15 in lijst machtige mediamensen

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 13:30

Peter van der Vorst en Angela de Jong komen dit jaar nieuw binnen in DeMedia100, de jaarlijkse ranglijst van meest invloedrijke mediapersonen in Nederland. Ze staan op plek 12 en plek 15. Dat is woensdagavond bekend geworden. Van der Vorst stond als een van de presentatoren van RTL Boulevard niet eens in de top 100, maar nu hij de tv-baas van RTL is, is zijn macht flink toegenomen. De Jong schrijft met haar column nog altijd programma’s en tv-sterren kapot.

De programmabaas van RTL is de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar. “Met kernwaarden persoonlijk, herkenbaar en dichtbij is Peter bezig RTL opnieuw in de vaart der volkeren op te stuwen.

De gehele top vijftien bestaat uit John de Mol, Arjen Lubach, Eva Jinek, Linda de Mol, Christian van Thillo, Beau van Erven Dorens, Matthijs van Nieuwkerk, Peter de Mönnink, Chantal Janzen, Sven Sauvé, Jeroen Pauw, Peter van der Vorst, Jildou van der Bijl, Victor Knaap en Angela de Jong.

Heel veel waarde moeten we niet aan deze lijst hechten, want Anna Nooshin staat op 23, terwijl Jan Slagter – hofleverancier van ’s lands grootste kijkcijferkanonnen – op 25 staat.

Erland Galjaard heeft flink aan belangrijkheid ingeboet nu hij niet langer RTL-baas is. Als Talpa-adviseur staat hij op plek 35. NPO-bazin Shula Rijxman moet genoegen nemen met de 37ste plek.

De hele lijst kunt u hier vinden.

Foto: NPO, RTL
24 Reacties op “Peter op 12, Angela op 15 in lijst machtige mediamensen”


 1. Televisieman

  Machtig wil blijkbaar niet zeggen dat ze ook succesvol zijn getuige de vele Talpa namen in de top 15 (Jildou??)

 2. Peter vd Vorst - leugenaar

  Vuilnisman, mogen peter en angela ook mee

 3. 1-2-tje

  Ok dit zijn dus de 15 belangrijkste verantwoordelijken voor de ongekende bagger op publieke en commerciele tv. Vuilnisman kunnen deze zakken ook mee!!!!!

 4. 1-2-tje

  @Peter vd Vorst – leugenaar Je was mij even voor ;-)

 5. anoniemmm

  wie zegt dat

  angela moet voor de oplage van AD zorgen maken

  kleine oplage

  geen advertenties

  binnenkort betstaat de krant ook niet meer

  doe waar je voor ben angenomen

  wat moet AD met machtigste media vrouw die voor de krant

  niet niets niets opleverd

  als AD angela morgen weg stuurt dan moet je kijken hoe AD het beter gaat doen

 6. Remi

  … Angela op 15 ?
  Dacht het niet … deze Angela is met áfstand ons machtigste mediamens.

 7. aldus

  Deze lijst is 75 man/vrouw te lang en in de 25 die zouden overblijven ontbreken er een stuk of 5 die ook niet in de lijst van 100 staan. Opgesteld naar aanleiding van mensen die elkaar allemaal napraten.

 8. Babs

  Anja schrijft geen programma’s en ‘tv sterren’ kapot, zij geeft gewoon haar mening. En tja…dat is soms confronterend voor deze en gene.

  Ik moet zeggen, dat ze in mijn ogen vaak gelijk heeft…

 9. Ketleen

  Dat hele feest stelt niks voor, wat een aanfluiting er was geen hond belangrijk maar ze deden wel belangrijk.

 10. ome H

  Welke ‘macht’ heeft Eva Jinek dan???

 11. LD

  “Heel veel waarde moeten we niet aan deze lijst hechten, want Anna Nooshin staat op 23, terwijl Jan Slagter – hofleverancier van ’s lands grootste kijkcijferkanonnen – op 25 staat.”

  Media is meer dan alleen televisie he.. Vergeet niet het bereik dat Anna heeft elke dag op instagram met ruim 900.000 volgers.. Dat is iets anders dan 1x in de week hoge kijkcijfers scoren.

 12. Bep

  Die lijst slaat nergens op.

 13. boe

  Onzin lijstje. Er ontbreken nogal wat machtige mensen en er staan nogal wat nietsnutten in.

 14. Suzy Wang

  Machtig? Hoezo machtig? Ik hou niet van van de commercieleen. Kom er wel eens zappend voor bij maar daar blijf het ook bij. En die die dikke diepvrieskast heb ik niks te maken. ik heb n eigen mening.

 15. Kristof

  Nog 50 kilo erbij en dan lijkt ze sprekend op Roxeanne Hazes.

 16. anoniemmm

  peter

  angela

  reacties blijven weg

  m a w

  we zijn niet geinterseerd in dit soort

  onzin nieuws

 17. Solomon

  Geheel terecht natuurlijk staat John de Mol voor de negende achtereenvolgende jaar weer op kop in de nummer 1-positie, van harte gefeliciteerd nog !.. De nummers 3, 9 en 15 op de lijst van de meest invloedrijke personen in de media zijn natuurlijk allemaal lachertjes te noemen die hier totaal niet in thuishoren !.. De nummer 6 positie spant pas écht de kroon ?!.. Zeker wanneer het een neppert betreft die zonder goede reden vanuit het niets dit jaar voor het eerst op de zesde plaats in deze ranglijst is geplaatst ?!.. Alleen al daarom kan men deze lijst dus totaal niet meer serieus nemen !.. Eerder kan men dus spreken van De Media100% Fake lijst !..

 18. Kristof

  Een lijst zonder Peterrrrrrrr de Vries?
  Welke stagiair heeft dit in elkaar gedraaid… ?

 19. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ..

  Angela de Jong is de koningin en de inquisitie tegelijkertijd.
  Streng doch rechtvaardig oordeelt zij.
  Topperdetop.

  Die gaat never niet bij de incrowd van ladiesnight zitten. Daar is ze te professioneel voor.

 20. critikast

  MC heeft het niet zo op Angela. Nu wordt ze weer omschreven als iemand “die programma’s en tv-sterren kapot schrijft”. Wat een trieste weergave van de vele rake columns die Angela al heeft geschreven en waarin ze meestal de spijker op de kop slaat. Een vakvrouw die , zoals bijna iedereen in het Hilversumse wel doet, niemand naar de mond praat, niet slijmt met BN-ers, maar ongezouten kritiek durft te leveren als dat nodig is. Kom op Angela..ik ben een fan van je en gelukkig ben ik niet de enige. Je bent een topwijf !

 21. Heel Holland Blij

  Angela is de beste.
  De beste! En zo der Angela zou Nederland stuurloos worden.
  Met alleen nog ellendig goedkoop vermaak.

 22. bastiaan

  Macht, laat ze er gelukkig mee zijn met die zogenaamde macht TV met 80% bagger en geen fatsoenlijke programma’s kunnen maken.

 23. Insider

  Wat een onzin allemaal. Alsof Angela de Jong macht heeft. Die vrouw wordt overal zoveel belangrijker gemaakt dan ze werkelijk is. Gewoon een AD verslaggeefstertje. Thats it.

 24. Dominee Bonk

  Zowel roddel sukkeltje Vorst als roddelvarken De Jong hebben natuurlijk niets maar dan ook niets in te brengen. Dat kan ook niet, kijk naar hun hoofden. Dat zegt toch genoeg. Daar kan niet heel veel brein inzitten. Volgens mij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.