Pauw zwaait af: enorme shift in talkshowland op komst

Jarenlang was NPO 1 de dominante talkshowpartij op de late avond, maar nu Jeroen Pauw vanavond afscheid neemt van zijn talkshow, lijkt er een enorme verschuiving op komst in talkshowland. Eva Jinek begint in januari op RTL 4, terwijl NPO 1 enorm loopt te rommelen met allerlei duo’s op de late avond die nog niet eens vastliggen. Maar eerst zijn alle ogen vanavond nog gericht op Pauw. Waarom heeft hij eigenlijk geen Humberto-achtige afscheidsweek bedongen?

Pauw heeft niet het idee dat zijn vertrek in de schaduw staat van het vertrek van andere presentatoren. Tegen Nu.nl: “Eerlijk gezegd heb ik de afgelopen anderhalve week het ‘in de schaduw staan’ van wie dan ook helemaal niet ervaren. Eerder dat het zoeklicht er behoorlijk op stond, omdat er ongelofelijk veel aandacht is geweest voor het feit dat ik stop met het programma.

Keert hij straks terug als één van de duo’s in Op1? “Niet per se, hoor. Ik snap dat het nog niet heel goed is geformuleerd door iedereen“, zegt hij. “In een voorstel dat ik heb gedaan, heb ik gezegd dat ik het leuk zou vinden om tijdens bepaalde gebeurtenissen mee te doen. Mocht dat zo uitkomen. Maar dat wil ik even afwachten. Het is niet zo dat ik binnenkort opgesteld sta in een duo op een dag.

Wie zitten er vanavond aan tafel bij Pauw? Xander van der Wulp, Peter Kee en Lamyae Aharouay spreken het politieke jaar door, Hélène Hendriks en Johan Derksen vertellen over het sportjaar, het trio Martijn Koning, Britt Dekker en Jan Slagter over het tv-jaar en Peter R. de Vries en Saskia Belleman over het crimejaar.

Pauw is om 23.00 uur te zien op NPO 1. Beau, met daarin onder meer Tjitske Reidinga, Mattie Valk en Frans Bauer, begint om 22.30 uur op RTL 4.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen