NPO knipt einde uit Zwarte Piet-romcom Alles is Liefde

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 15:30

De NPO heeft gisteren, net als in vorige jaren, het einde van de romantische film Alles is Liefde niet uitgezonden. Het heeft niets te maken met het feit dat tout bekend Nederland zich in de romcom omringt met de omstreden kindervriend Zwarte Piet, maar met de Hilversumse afkeer tegen aftiteling. Bij Alles is Liefde komt juist tijdens de aftiteling het verhaal tot een einde, als de personages van Paul de Leeuw en Daan Schuurmans alsnog met elkaar in het huwelijksbootje stappen.

Waarom wordt dit niet gewoon uitgezonden? “Helaas heeft de NPO bepaald dat alle programma’s slechts een aftiteling van 30 seconden mogen hebben“, laat BNNVARA weten in een reactie.

Al met al heeft de NPO dus meer moeite met aftiteling dan met Zwarte Piet, want Alles is Liefde, waarin een hele hoop Zwarte Pieten zit, wordt nog wel gewoon uit te zenden.

RTL besloot dit jaar niet langer de horrorfilm SINT uit te zenden, omdat daar een paar Zwarte Pieten in te zien zijn. Met de tot op het bot verbrande zombiepieten die in de film te zien waren heeft de zender nooit moeite gehad.

Lees ook: RTL doet horrorfilm Sint in de ban vanwege Zwarte Piet (29 november)

Foto: NPO
42 Reacties op “NPO knipt einde uit Zwarte Piet-romcom Alles is Liefde”


 1. pepe

  NPO zend ook gewoon het paard van sinterklaas en waar is het paard van sinterklaas echte kinderfilms uit. Met zwarte piet erin. Waar RTL een dan des doods op ZP

 2. Albert Verlinken

  Who Cares. Wie geboren na 1970 kijkt nog lineair films op TV?

 3. Mark

  Doet RTL 7 en Veronica ook, als het verhaal nog verder gaat tijdens de aftiteling, of als er dan bloopers te zien zijn.

  Sterker nog: bij meer dan de helft van alle films slaat NET 5 en Veronica zelfs de begintitels over. Dus dan starten ze de film pas nadat “directed by” in beeld is geweest, zodat je er dus ergens middenin valt. Er zijn films waarbij het verhaal al begint tijdens de begintitels… Dan doet de BBC het beter, die zendt alles uit: vanaf maatschappij-logo, tot de laatste regels aftiteling.

 4. Ron

  Slim en erg attent.

 5. Criticus

  Dit is werkelijk SCHANDALIG!

 6. Chiel

  @Mark, als e twee minuten alleen maar titels in beeld zijn vind ik dat vrij logisch. Bij beeld en scènes is het wel gek. Bizar zelfs. Net als beeld bij aftiteling. Of bij (comedy) series.

 7. Remi

  Hoofdpiet van Muiswinkel en Dieuwertje begrijpen dit niet … ;)

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/376316457/donald-trump-nou-kom-op-impeach-me-dan?utm_source=t.co

 8. Jan

  Maar heeft Glennis Grace al gereageerd?

 9. Renske

  RTL zendt al jaren geen films en series meer uit met Zwarte Piet.

 10. Huismaker

  “Omstreden kindervriend ?”
  Uitsluitend bij het mediakartel (NPO/Radio1/RTL) is er een haat gecreëerd.
  Heel Nederland van Groningen tot Limburg en Zeeland tot de kop van Noord-Holland houdt al eeuwenlang van zwarte piet.
  Gevolg: steeds meer mensen kijken op internet en willen niets meer te maken hebben met de bedachte doctrine. Leve onze vrije mening.

 11. 1-2-tje

  Deugzenders hebben het te druk met bashen van Zwarte Piet. Is namelijk cultuur en die mag veranderen. Als het gaat om onverdoofd slachten en besnijden van kinderen dan mag je dat niet aan de kaak stellen want dan is het opeens het beperken van gelovigen in hun godsdienstvrijheid.

 12. Arnoud

  Kijk ook liever naar die donkere verleiders, mmm lekker.

 13. 1-2-tje

  @Arnoud? Kende vroeger een Arnoud op school, zielig jochie met beperkte fysieke capaciteiten.

 14. 1-2-tje

  @Arnoud? Kende vroeger een Arnoud op school, zielig jochie met beperkte fysieke capaciteiten. Werd altijd als laatste gekozen bij gym. Hoorde klater dat die zich had laten ombouwen tot mens zonder pikkie. Maar gelukkig ben jij een echte vent, toch?

 15. Hans

  Al dat geouwehoer over zwarte piet en over zogenaamd racisme.jammer dat Nederland, Nederland niet meer is. In frankrijk zeggen ze je kunt hier gewoon zijn en als het je niet aanstaat hoe het hier gaat dan sodemieter je maar op.Gelijk hebben ze

 16. Maria

  Ach ja, lekker bakkeleien over een fantasiefiguur terwijl alles draait om geld en macht.

 17. Mike

  tja, BNNVARA… uber fout

  NPO is gewoonweg een staatszender.

  Het is duidelijk dat een omroep als Ongehoord Nederland nodig is.

 18. Winterklaar

  Ik word schijtziek van dit land.

 19. Hans

  Winterklaar gelijk heb je het is hier een teringzooi,elke dag wat anders te zieken en als er even niets is dan zoeken ze wel rotzooi

 20. 1-2-tje

  @Maria Wil jе mijn stаf in jе sopgrоt? Ik beloof dat hij blаnk is.

 21. Stefan

  Alle mensen die van zwarte piet traditie houden worden de laatste paar jr automatisch neergezet als racisten. Dit jaar voor het eerst dat ik me soms schaamde wanneer ik zei dat ik hoop dat zwarte piet blijft bestaan. Zo’n mooi feest en traditie naar de klote!

 22. Je dikke tyfus moeder

  GOED besluit van de NPO, er is niks liefdevols aan racisme!

 23. :D

  Mongоoltje van 17:51, die zogenaamd niks geeft om het Sinterklaasfeest maar wel op elk artikel erover reageert, misschien moet je eerst even lezen voordat je jezelf voor paal zet.

 24. IP reclame

  Bij Hema is echt alles Hema!
  Daar sta je misschien niet bij stil, maar de mensen bij Hema wel.
  Bij elk plopje, gebakje, lampje, rookworstje, kruidnootje.
  Dan weten wij zeker dat elke kwaliteit echt goed is voor een Hema prijsje. ;)

 25. Opkomer

  Ik woon in amsterdam, en tot vorig jaar was het me gelukt om inpakpapier te kopen waar zwarte piet op staat. Al moest ik er wel steeds verder voor omfietsen. Dit jaar is het me gewoonweg niet gelukt. Blokker, intertoys, bruna, xenos, kruidvat, Action, Hema, Zeeman, overal hetzelfde liedje, de ontwerpers, inkopers en wie er over gaan hebben meestal de piet helemaal vermeden, of hij staat er met wit gezicht op afgebeeld. Stelletje angsthazen.

 26. 1-2-tje

  Moderator, wil jij eens kijken wie achter dit bericht zit. 1-2-tje Thu 05 Dec 2019 om 17:46
  Een trol misbruikt mijn alias. Een heel droevig figuur.

 27. :|

  Droeviger dan jij kan niet, dus waarom klaag je?

 28. Moderator

  1-2-tje, fuck you.
  Ik heb wel wat beters te doen!

 29. Joooost

  Het zijn gewoon tеringlijers bij die tv-bedrijven. Niet alleen de NPO, maar ook RTL en Talpa knippen steevast het eind weg, waardoor je helemaal niet het gevoel hebt dat een programma of film afgelopen is. Je pleurt zo het volgende programma in. Vandaar lekker Netflix. Laat die idioten zichzelf maar kapot maken, ik maak me er niet meer druk om.

 30. aammehoela

  Heb het al eerder gezegd hier. RTL is momenteel “linkser dan de NPO” als het om nieuws gaat. Soms triest, weigeren van Zwarte Piet, soms goed als het gaat om aandacht voor het veranderde klimaat (weer). Waarom zo weinig aandacht voor de Filippijnen. Afgelopen dagen meer dan tientallen doden en 350.000 mensen verplichte evacuatie vanwege een typhoon. Die komen wel vaker voor maar zo laat in het seizoen en dan nog zo heftig is niet normaal. Maar niet te zien in het acht uur journaal………… veelzeggend.

 31. Natalie

  “Omstreden Zwarte Piet” is inderdaad wel heel erg overdreven. 95 procent van Nederland is voorstander van deze kindervriendelijke volksheld, aldus de TV-programma’s Shownieuws en Hart Van Nederland.

 32. wapper

  het weglaten van aftitels is typisch iets uit usa, ook daar is het al sinds jaren aan de gang dat aftitels niet meer tezien zijn, of alleen director text etc.

 33. 1-2-tje

  Ik heb gewoon een hekel aan 9ers

 34. 1-2-tjuh

  Zojuist bij Pauw wordt in kader van de ZP discussie via een reportage van een regionale onbenul, de analogie getroffen met de paashaas. De paashaas zou vroeger zwart geweest zijn en nu wit, en niemand heeft daar bezwaar tegen gemaakt, dus ook ZP kan gemakkelijk weg. Pauw vind het geweldig, beste reportage van het jaar. Deze leugen is werkelijk zo brutaal. Zelfs al zou deze analogie ergens hout snijden, ZP is meer Nederlandse cultuur dan de paashaas. Ten eerste kan nergens aangetoond worden dat de paashaas vroeger zwart was. Ten tweede is dit ook vrijwel onmogelijk, Hazen zijn namelijk in Europa vrijwel altijd, met uitzondering van spaarzame albino’s, grijs tot licht bruin gekleurd. Dit natuurlijk vanwege de van levensbelang zijnde schutkleur. Deze KOZP cheerleaders en d66 gender neutrale deugmensen met, vermoedelijk (nu nog) een pikkie, halen een Haas en een Konijn door elkaar. Ja een (tam) Konijn kan door de fokker wit en zwart afgeleverd worden, het is daarentegen verboden om een Haas in gevangenschap te houden. Deze dieren zijn veel te wild en ongeschikt om in een kooitje te worden geplaatst. Voor zover de zoveelste, maar zeker niet laatste, brute manipulatie en flagrante leugens van de linkse media.

 35. Je dikke tyfus moeder

  Kijk nou naar die foto bij dit nieuwsbericht, kijk nou eens goed hoe belachelijk die zwarte piet eruit ziet…

  En men “strijd” voor het behoud hiervoor? Niks beters te doen ofzo?

 36. 1-2-tjuh

  De enige KOZP-er die niet dоod hoeft is Georgina Verbaan. Ik heb zo’n idee dat zij een heerlijk saрpig kutjе heeft. Ze eet geen vlees, maar dat stuk vlеes van mij gaat еr in als zoete koek.

 37. Kimberly

  In deze film zien we Carice nog met haar originele, ongeplastificeerde gezicht.

 38. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Commerciëlen heb al hrlemaal geen respect meer voor films. Endcredits eraf slopen doen ze al jaren maar tegenwoordig moeten ook de openingcredits het ontgelden. Men klapt gewoon ergens midddn in. Ziet er niet uit.
  Geen wonder dat de kijker naar streamingdiensten gaat. Al heeft Netflix ook dat irritante gedoe met eindes in een klein schermpje te proppen.

 39. Hansie

  En wat te denken van Amerikaanse series uitzenden en dan zomaar ergens middenin een gesprek overgaan op de reclame. Terwijl Amerikaanse programma’s om de 5 minuten een commercial break hebben, toch nog ergens anders knippen. De dialoog gaat verder na de boodschappen. Man man man man!

 40. Bernt Sneijders

  @Natalie.
  Je hebt helemaal gelijk en ik ben het helemaal met je eens.
  Hier op de Veluwe leven de mensen gelukkig wars van al het gelul in de grote stad en zijn er overal, echt o v e r A l zwarte Zwarte Pieten, en verder alleen maar plezier.
  Laat de grote stad z’n probleempjes maar op een andere manier oplossen.

 41. Ben

  En de kijker knipt de volledige npo eruit!!!

 42. Grace321

  Jaja wie gelooft dat (zwart) haha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.