‘Nikkie ‘blabla’ Plessen is rijp voor een factcheck’

Nikkie Plessen, modeontwerpster en een van de sterren van RTL Boulevard, is rijp voor een factcheck. Er klopt heel veel niet van wat deze vrouw zegt. Dat stelt journaliste Nikki Sterkenburg op Twitter. Sterkenburg slaat aan op een interview dat Plessen geeft in Grazia. Hierin zegt ze zich te hekelen aan interviews waarin foute bedrijfsresultaten worden genoemd. “Je bent journalist, doe je huiswerk even goed. Dingen worden soms klakkeloos overgenomen, terwijl ze te checken zijn in de registers.

Journaliste Sterkenburg vindt Plessen volstrekt ongeloofwaardig. “‘Je bent journalist, doe je huiswerk even goed,’ aldus de vrouw die ooit tegen een collega van een glossy zei: ‘Ik heb advertentieruimte gekocht dus ik eis een positief interview.’

Plessen ergert zich eraan als dingen ‘soms klakkeloos’ worden overgenomen, terwijl ze zelf ooit in opspraak raakte voor het klakkeloos overnemen van teksten en afbeeldingen van een andere ontwerpster. “Ik vond het een leuke tekst en een mooi plaatje, dus heb ik dat gebruikt. Wist ik veel dat die ontwerpster ook in Nederland zat“, zei ze er destijds over in Jackie.

Sterkenburg: “Haha ja, die is ook mooi. #NeverForget. Lees: ‘Wist ik veel dat ik er niet mee weg zou komen.’

Ene Mariëlle twittert: “Vorige week beweerde ze bij RTL Boulevard dat bij binnen haar kledingbedrijf geen uitbuiting plaatsvindt, omdat ze alle voorschriften heeft ondertekend en je het in de jaarverslagen kunt terugvinden. Ik ben zeer benieuwd of er dan helemaal geen outsourcing plaatsvindt.

Sterkenburg daarop: “Ik zou zo graag de vrouw eens factchecken. Ze beweerde ook ooit in een glossy dat Tyra Banks het merk in de VS zou uitrollen. Nooit meer iets over gehoord. Voor het succes kan je alleen maar bewondering hebben, maar er klopt een hoop niet van wat ze zegt.

Zie ook:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen