John van den Heuvel breekt in Blvd na arrestatie Taghi

John van den Heuvel brak maandag in RTL Boulevard toen er werd gesproken over de arrestatie van Ridouan Taghi. Dat was te zien op RTL 4. Van den Heuvel wordt al twee jaar beveiligd tegen Taghi’s dreiging. “Vandaag precies twee jaar geleden kreeg ik te horen dat er gedoe was en ik in de beveiliging moest. Vanaf dat moment ben ik nooit meer alleen geweest. Dat handle ik en het is zwaar, het kost veel energie, maar ik kon mijn werk doen, dus dat is prima. Maar mijn gezin idem dito.

Toen hij het over zijn gezin had, schoot Van den Heuvel even vol. “Dat is een moeilijke periode geweest en nog. Als je dat dan hoort, dan is het even een ontlading, maar ik heb ook meteen gedacht aan de nabestaanden van de kroongetuige. De broer is vermoord, de hele familie moest van de een op andere dag naar verre landen om onder te duiken, gezinnen raakten ontwricht. En wat dacht je van de nabestaanden van Derk Wiersum?

De misdaadjournalist kon het niet geloven toen het nieuws over de arrestatie van Taghi in Dubai hem bereikte. “Ik vond het wel netjes dat ze me even van tevoren hebben ingelicht, zodat ik het niet in een persbericht hoefde te lezen. Ik kon het even niet geloven zelfs.”

Ik volg deze zaak natuurlijk met enorm veel belangstelling en ik dacht even dat ik in de maling werd genomen. Daarna had ik echt een ontlading. Ik realiseer me echt als geen ander dat we er nog lang niet zijn en ook in deze fase nog erg alert moeten zijn, maar ik was wel heel erg opgelucht.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen