John de Mol ontsloeg Jochem van Gelder uit woede

John de Mol heeft Jochem van Gelder in 2017 op straat gezet bij SBS 6, omdat hij boos was over zijn langdurige deelname aan Wie is de Mol. Dat onthult de presentator vandaag in het AD. Van Gelder weigerde bij SBS 6 het ene na het andere programma. “Ik heb destijds drie keer een programma geweigerd bij John de Mol. Die pasten mij niet. De tweede keer werd ik ontboden op zijn kantoor, moest ik uitleg geven. Hij zei dat als ik het niet deed, dat uit angst was.

Dapper bood Van Gelder de mediatycoon weerwoord. “‘Als hij ergens allergisch voor was, was het angst’, zei hij. Maar ik wilde hem duidelijk maken dat het pas angst was als ik omwille van een goede verstandshouding met hem alles maar zou doen.

Eén van de programma’s die hij af had gewezen was Reunited. “Daarvoor zou ik lang naar het buitenland moeten. Maar dat heb ik in het verleden veel moeten doen en wilde ik echt niet meer.”

Toch ging hij wél voor Wie is de Mol naar het buitenland. “Talpa belde meteen. ‘Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Mijn streven was om het een week vol te houden. Maar dát is nooit gebeurd want alles zat mee en voor ik het wist zat ik in de finale. Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest, was voor De Mol de druppel. WidM is de reden geweest dat ik door De Mol werd ontslagen.

Van Gelder heeft er eigenlijk wel begrip voor. “Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op.

Bij SBS 6 deed Van Gelder op een gegeven moment alleen nog Lachen Om Home Video’s, maar hij wilde méér. Momenteel schijnt hij nog televisie te maken in de krochten van de regionale omroepwereld en dat ziet niemand, maar vindt hij zelf wel helemaal geweldig.

Het AD-interview met Jochem van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen