John de Mol ontsloeg Jochem van Gelder uit woede

Geplaatst op za 14 dec 2019 om 8:30

John de Mol heeft Jochem van Gelder in 2017 op straat gezet bij SBS 6, omdat hij boos was over zijn langdurige deelname aan Wie is de Mol. Dat onthult de presentator vandaag in het AD. Van Gelder weigerde bij SBS 6 het ene na het andere programma. “Ik heb destijds drie keer een programma geweigerd bij John de Mol. Die pasten mij niet. De tweede keer werd ik ontboden op zijn kantoor, moest ik uitleg geven. Hij zei dat als ik het niet deed, dat uit angst was.

Dapper bood Van Gelder de mediatycoon weerwoord. “‘Als hij ergens allergisch voor was, was het angst’, zei hij. Maar ik wilde hem duidelijk maken dat het pas angst was als ik omwille van een goede verstandshouding met hem alles maar zou doen.

Eén van de programma’s die hij af had gewezen was Reunited. “Daarvoor zou ik lang naar het buitenland moeten. Maar dat heb ik in het verleden veel moeten doen en wilde ik echt niet meer.”

Toch ging hij wél voor Wie is de Mol naar het buitenland. “Talpa belde meteen. ‘Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Mijn streven was om het een week vol te houden. Maar dát is nooit gebeurd want alles zat mee en voor ik het wist zat ik in de finale. Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest, was voor De Mol de druppel. WidM is de reden geweest dat ik door De Mol werd ontslagen.

Van Gelder heeft er eigenlijk wel begrip voor. “Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op.

Bij SBS 6 deed Van Gelder op een gegeven moment alleen nog Lachen Om Home Video’s, maar hij wilde méér. Momenteel schijnt hij nog televisie te maken in de krochten van de regionale omroepwereld en dat ziet niemand, maar vindt hij zelf wel helemaal geweldig.

Het AD-interview met Jochem van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
41 Reacties op “John de Mol ontsloeg Jochem van Gelder uit woede”


 1. Solomon

  Uhhh… Vergeet je Tandenborstel Niet !..
  Rolf Xavier Wouters !..
  2020 Talpa-TV

 2. man pan

  Dus zo slecht is John de Mol dus niet, als IT’er vlieg je eruit als je voor de tweede keer een klus weigert.

 3. Esmee

  Solomon

  Graag ontopic blijven!

 4. Riekie

  Jochem maakt niet alleen regionale tv, hij zit ook bij RTL. Maakt daar een klein programma op de zondagmorgen, Later als ik groot ben, maar dat doet dit echt heel goed en is erg leuk om te kijken

 5. Hallo zeg

  Heel Talpa wordt geregeerd door angst

 6. Paul

  Snap nu ook waarom al die BN’ers zich laten len voor al die domme lach of ik schiet spelprogramma’s.

 7. Wanny

  John zou blij moeten zijn als zijn presentatoren aan WIDM meedoen. Dat geeft een enorme boost in de populariteit.

  Kijk maar naar de kijkcijfers van Sinan na WIDM.

 8. #gisteren is history

  Ja, werk weigeren betekend overal ontslag. Soms ook wel op staande voet.

 9. MarkoV

  Wat een onzin MC! Even Google toepassen voor je een zuur stukje schrijft beste meneer MC. Jochem maakt ook programma’s voor rtl4 en rtl5.

 10. Shula

  Juist door de angstcultuur bij SBS nemem presentatoren alles maar aan dat voorbij komt, bedacht door de Mol of zijn mensen.
  John’s stal zou half leeg zijn wanneer iedereen eerlijk zou zeggen wat hij of zij dacht.
  Daarom promoten al dan niet BN’ers de meest idiote formats links en rechts op andere zenders. De Mol als dokter Bibber die je gaat opereren.

 11. Peanut

  Wat is er mis met het maken van een programma voor een regionale zender? Beetje rare redenatie. En idd is hij ook op 4 te zien.

 12. Mark2

  @riekie: ik heb het interview gelezen… daar wordt op normale manier verteld wat hij nog allemaal doet als zzp-er en dat hij daar happy mee is.op deze site wordt er een vuile sneer naar gegeven… anders is het niet negatief genoeg namelijk…

  Je hebt helemaal gelijk!

 13. M@rk - Etten-Leur

  Alles van Talpa flopt toch! Jochem moet blij zijn dat hij daar weg is! Wat een zielig zootje daar!

 14. Jos

  Voor John de Mol is er maar 1 mol en dat is hijzelf

 15. Opa

  Bij Talpa is iedereen bang. Ja-knikken en klakkeloos flops maken en uitzenden.

 16. Uhhh

  Jochem van Gelder op de televisie was altijd al één grote vergissing….

 17. CB

  Kloppen de verhalen over een angstcultuur bij Talpa? Hoe zit dat precies?

 18. Luuk Ikink

  Geen nieuws over het slip(je) van Bridget vandaag?

 19. Hennie

  Van Gelder stijgt in mijn achting. Wat man pan en anderen hierboven uitkramen is natuurlijk totale onzin. IT’ers en presentatoren zijn iN dit geval helemaal niet te vergelijken. Een programma kan vallen of staan met een presentator. Zet je de verkeerde presentator op je programma dan is het gedoemd te mislukken. De Mol mag blij izjn met een presentator met zoveel zelfinzicht. Zoek dan een programma dat hem past als een handschoen. Maar nee, De Mol wil alleen jaknikkers. Dat je zo meer programma’s laat mislukken dan nodig is blijkbaar bijzaak. Verklaart in ieder geval wel waarom zo’n groot aantal Talpaproducties flopt.

 20. Hennie

  Van Gelder stijgt in mijn achting. Wat man pan en anderen hierboven uitkramen is natuurlijk totale onzin. IT’ers en presentatoren zijn in dit geval helemaal niet te vergelijken. Een programma kan vallen of staan met een presentator. Zet je de verkeerde presentator op je programma dan is het gedoemd te mislukken. De Mol mag blij izjn met een рresentator met zoveel zelfinzicht. Zoek dan een programma dat hem past als een handschoen. Maar nee, De Mol wil alleen jaknikkers. Dat je zo meer programma’s laat mislukken dan nodig is blijkbaar bijzaak. Verklaart in ieder geval wel waarom zo’n groot aantal Talрa-producties flopt.

 21. Sjaak

  Jochem van Gelder is een princesje, hij denkt dat je een salaris krijgt en dan werk afwijzen omdat je het niet leuk vindt. Die man leeft in een droomwereld.

 22. Johnny👀

  Ik zie het wel voor mij hóe die Mol met zijn geverfde coup en misvormde knuistjes op tafel slaat en schuimbekkend staat te krijsen..kom op nou, je lacht zo’n clown toch keihard uit en verscheurt het contract voor zijn misvormde dikke neus doormidden.

 23. Guttegut

  Als je er bij ome John niet tot zijn endeldarm in zit kan je het wel schudden. Gordon heeft daar nul probleem mee bijvoorbeeld.

 24. Kimberly

  Jochem is een leuke, sympathieke kerel. Verdient beter. Helaas regeren in Hilversum de eikels en arrogante slangen.

 25. Ome Cor

  Die Sjon de Mol is een groot gevaar voor mensen in Nederland en dan met name de groep die dagelijks een portie Talpa inneemt. Pas op: er zitten ernstige hersen-weekmakers in. Da’s slecht nieuws voor de volksgezondheid, de economie en uiteindelijk de rating van Nederland.
  Ik zou zeggen, een aanklacht tegen de menselijkheid formuleren.
  Misschien is er een slimme advocaat die hier eens naar kan kijken

 26. Bertus

  John heeft groot gelijk!!

 27. Judith

  Misschien even iéts strengere eindredactie voeren, Mediacourant? Voordat je de millennialstagiair weer lollig bedoelde eindzinnetjes laat tikken…

 28. Judith

  Misschien even iéts strengere eindredactie voeren, jongens? Voordat je de millennialstagiair weer lollig bedoelde eindzinnetjes laat tikken…

 29. Viola

  Jochem doet ook Pech in het buitenland bij Rtl5.
  Het is geen Pauw maar ik heb geen hekel aan Jochem, gewoon een aardige vent met een normaal leven die niet op de bruiloft van Patty was( hoop ik voor hem).

 30. sukkel

  Jochem heeft gelijk …..

 31. Joke

  Televisie maken in de krochten van de regionale omroepwereld of bij loserbrigade Talpa maakt weinig verschil.

 32. Gerard

  van Gelder moet oppassen dat hij niet een tweede Henny Huisman wordt.

 33. Greg

  J. de Mol die allergisch is voor angst ??? Hihihi. Iedereen is bang voor hem ! En doet dingen die ze niet willen uit angst. Dat is de werkelijkheid. Wat een rare man.

 34. ABN

  Waarom zijn ”de knuistjes van de Mol misvormd” ? (zie post hierboven.)

 35. A.M.

  Jochem is gewoon elke week bij Omroep Gelderland te zien, niks mis mee hoor en er is al helemaal niks mis met de regionale tv.

 36. Richard

  Ken geen mensen, bij wie het ZO om geld gaat, als bij J. de Mol het geval is. Vraag me af wat je daar nu eigenlijk aan hebt.

 37. Hendrik

  Humor. De Mol zet je eruit als je meedoet aan de Mol :P

 38. Lau

  Ergens begrijp ik wel dat Talpa er niet blij mee was. Je hebt een presentator die telkens nee zegt tegen een programma, is niet fijn. Aan de andere kant werd hij ook vaak op verkeerde programma’s gezet. Hij is geen presentator voor grote programma’s.
  Homevideo’s was perfect voor ‘m en ze hadden oldschool Praatjesmakers moeten maken. Nu kreeg hij een opgepimpte versie. Ze hadden ‘m een contract op projectbasis moeten geven.

 39. Victor Klootwijk

  Verstandige man, die John de Mol.

 40. Annoniemus

  Ik zou zonder boos te zijn geworden Jochem v Gelder er ook uit gelazerd hebben !

 41. critikast

  En opnieuw vindt MC het nodig om de regionale omroepen door het slijk te halen. Ik kijk dagelijks met veel plezier naar mijn regionale omroep en ik concludeer dat veel programma’s mij veel meer genoegen geven dan menig programma van “hilversum”. Maar MC heeft het over “de krochten van de televisie”. Blijkbaar houdt de tv-wereld voor MC op bij de grens van Hilversum en wordt alleen daar echte televisie gemaakt. In de luister- en kijkcijferlijst worden de 13 regionale omroepen in ons land nooit opgenomen. Natuurlijk niet, want van die cijfers ligt in Hilversum iedere omroep wakker. MC doet mee aan het basgen van de regionalen. Op grond waarvan is mij volstrekt onduidelijk, maar beschamend is het wel !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.