Jeroen Pauw gaat BN’ers interviewen voor overlijden

Jeroen Pauw werkt aan een nieuw tv-programma waarin hij bekende Nederlanders van zeventig jaar en ouder interviewt en dat pas na hun overlijden wordt uitgezonden. Dat bevestigt de presentator vandaag in De Telegraaf. Pauw liet zich inspireren door het laatste interview dat prins Bernhard gaf. Vlak voor zijn overlijden sprak hij met twee journalisten van de Volkskrant, op voorwaarde dat het interview pas na zijn dood zou worden gepubliceerd. Zoiets doet Pauw nu ook.

De tv-maker is al enkele maanden bezig met de opnames. De personen in kwestie kunnen het resultaat nog bij leven zien, terwijl de tv-kijker het programma pas na het overlijden te zien krijgt.

Wie er meedoen aan het programma is nog niet bekend, maar De Telegraaf heeft al enkele deelnemers gesproken. “Praten op camera is bijna een tweede natuur, maar dit kun je maar één keer goed doen“, zegt een van hen anoniem.

Aangezien het programma pas op de buis komt als één van de geïnterviewden komt te overlijden, is het op dit moment nog lastig om iets te zeggen over de premièredatum of de uitzendende omroep.

BNNVARA en RTL laten weten niet de uitzendende partij te zijn.

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen