Harry de Winter: ‘Leuk dat mijn Lingo nu SBS 6 redt’

Harry de Winter vindt het ontzettend leuk dat de revival van zijn tv-formule Lingo het momenteel zo goed doet op SBS 6. Dat geeft de tv-maker aan in het AD. Presentator Jan Versteegh weet met Lingo elke avond om acht uur een vast kijkerspubliek te bekoren. Op sommige avonden zit het taalspelletje zelfs de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden van RTL 4 op de hielen. Het is het grootste vooravondsucces van SBS 6 in jaren en dat vindt De Winter best wel geestig.

De formule blijft gewoon ijzersterk, aldus De Winter. “Soms verdwijnen programma’s van de buis, omdat mensen denken ‘dit kennen we nu wel’. Maar de NPO had Lingo natuurlijk nooit moeten laten gaan. Ik vind het nu stiekem wel leuk dat De Mol zijn matig lopende zender met ‘mijn’ Lingo heeft gered.”

Een andere wereldwijde hit van De Winter is het programma Taxi. Ook die formule is momenteel niet meer te zien in Nederland. “Ik riep het laatst nog bij de nieuwe directie van IDTV. ‘Jullie hebben twee formats liggen die gemakkelijk weer kunnen werken: Taxi en 12 Steden 13 Ongelukken.‘”

Ook voor dat laatste programma zaten mensen vroeger massaal voor de buis, want er ging een ongeluk gebeuren. Je wist alleen niet wie tegen wie botste. Wat Taxi betreft, het probleem is wel dat je iemand achter het stuur moet zetten die niet al te bekend is. Maar ik ga hier niet meer over.”

Het AD-interview met Harry de Winter kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen