Harry de Winter: ‘Leuk dat mijn Lingo nu SBS 6 redt’

Geplaatst op vr 27 dec 2019 om 12:30

Harry de Winter vindt het ontzettend leuk dat de revival van zijn tv-formule Lingo het momenteel zo goed doet op SBS 6. Dat geeft de tv-maker aan in het AD. Presentator Jan Versteegh weet met Lingo elke avond om acht uur een vast kijkerspubliek te bekoren. Op sommige avonden zit het taalspelletje zelfs de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden van RTL 4 op de hielen. Het is het grootste vooravondsucces van SBS 6 in jaren en dat vindt De Winter best wel geestig.

De formule blijft gewoon ijzersterk, aldus De Winter. “Soms verdwijnen programma’s van de buis, omdat mensen denken ‘dit kennen we nu wel’. Maar de NPO had Lingo natuurlijk nooit moeten laten gaan. Ik vind het nu stiekem wel leuk dat De Mol zijn matig lopende zender met ‘mijn’ Lingo heeft gered.”

Een andere wereldwijde hit van De Winter is het programma Taxi. Ook die formule is momenteel niet meer te zien in Nederland. “Ik riep het laatst nog bij de nieuwe directie van IDTV. ‘Jullie hebben twee formats liggen die gemakkelijk weer kunnen werken: Taxi en 12 Steden 13 Ongelukken.‘”

Ook voor dat laatste programma zaten mensen vroeger massaal voor de buis, want er ging een ongeluk gebeuren. Je wist alleen niet wie tegen wie botste. Wat Taxi betreft, het probleem is wel dat je iemand achter het stuur moet zetten die niet al te bekend is. Maar ik ga hier niet meer over.”

Het AD-interview met Harry de Winter kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR
30 Reacties op “Harry de Winter: ‘Leuk dat mijn Lingo nu SBS 6 redt’”


 1. NPO4

  Ouwe meut allemaal!

 2. Gerit

  Hahaha Lingo scoort de laatste weken nog slechter dan gtst rond 4000 -5000 duizend kijkers

 3. K.C.T.

  Harry de Winter (joods) deze man is een notoire antisemiet, deugende policorrecte palestijnenpijper, in de hechte joodse gemeenschap zien ze hem als “nestbevuiler”.
  Shalom Chanoeka

 4. Huismaker

  De Winter van “links vullen en rechts vullen”. Wellicht door zijn vriendjes bij de commerciëlen nog extra bij verdienden. Want wees nou eerlijk ? Wie kijkt hier naar, behalve een paar wanhopige huisvrouwen en vastgeplakte bejaarden ?

 5. Peter

  Wie kijkt er nou naar SBS 6 om te zien of het waar is wat hij zegt?
  Ik peins er niet over.
  Sterker nog: ik kan me de dag niet meer heugen dat ik sbs6 keek.

 6. ja ja......

  voor het genre programma , zijn de kijkcijfers helemaal niet slecht
  GTST is werkelijk een drama ,
  De vergelijking slaat ook nerges op

  je gaat THE VOICE KIDS in kijkcijfers ook niet vergelijken met Het klokhuis

 7. ja ja......

  NIET TE VEEL VERTELLEN MENEER WINTER

  De vijand RTL leest mee!

 8. Tina

  Harry de boomer is zo blij dat zijn oubollige formats nu weer helemaal hip en happening zijn. Het lijkt daardoor net alsof hij nog relevant is.

 9. 100% Gegarandeerde Talpa PULP

  Piet Paulusma redt Talpa ook nog steeds.

  Gisteravond wederom meest bekeken programma op 6.

 10. koos

  Lingo dat SBS6 redt? ….

  ????? misschien de eerste tien afleveringen ja, nu is het gewoon triest om te zien dat ze er nog steeds mee door gaan, NPO was er niet voor niks mee gestopt

 11. Anja

  Zijn bedachte Lingo programma SBS redden.
  Harry Harry Harry toch klim op het hoogste punt van je Ego en spring eraf zou ik zeggen.

 12. Adriaan

  Ik snap niet dat 12 steden 13 ongelukken niet opnieuw leven ingeblazen is/wordt. Prima voor nieuw talent, en bovendien is het ‘leerzaam’. Met alle afleiding van tegenwoordig kan dit prima in afleveringen verwerkt worden.

  Zelf heb ik regelmatig flashbacks naar bepaalde situaties/ongelukken uit dat programma en rij misschien door dat programma zelfs veiliger.

 13. Pieter

  Hij moest eens weten dat IDTV baas Taco Rijssemus de ziel aan de duivel heeft verkocht door ook een dee van de internationale rechten van lingo over te dragen aan Talpa. Alleen daardoor kon er serie verkocht worden en is er weer wat financiele zekerheid bij idtv, wat al jaren stevig verlies draait.

 14. aldus

  Ja, ja; Nog een keer de uitleg dan: GTST scoort rond de 20% in de doelgroep. Lingo heeft de laatste weken een paar honderd duizend minder kijkers en in de doelgroep scoort het 10%. Niet genoeg dus. Net als All you need is love op kerstavond boven de 40% in de doelgroep scoort en Meiland slechts 15%. Als het commerciële televisie is, telt maar 1 ding: doelgroep. Iedere andere vergelijking slaat nergens op. Dat MC en alle kranten dat nog steeds niet doorhebben is jammer maar geeft aan hoe het is gesteld met de mediakennis van de meeste media.

 15. Fox Mulder

  Die Harry toch.

 16. Herrie in de oven

  Deze vijand van de staat Israël wil even aan zelfbevlekking doen. Wat deugt Harry toch.

 17. Ketleen

  Harrie is een gemene Jood, oef

 18. sokkenbreier

  oh, wet erg allemaal!

 19. Wyatt

  Lingo hype is nu wel voorbij.

 20. 🐦 Meneer de Uil

  Nog zo’n legendarisch moment dan De Winter zichzelf weer ongegeneerd aan het bewierroken was. Alleen dit keer had ie de verkeerde voor zich. En wat er toen gebeurde:

  https://www.youtube.com/watch?v=ypZFBi34pR8

  Om deze classic nog maar ’s even onder de aandacht te brengen als het Mannetje met het Baardje weer eens loopt te orakelen.

  @respecthansjansen

 21. Bakfietsmaffia

  Harry van nieuw raar Joods geluid. In de volgend wereldoorlog… is hij de volgende landverr ader. Dit zei mijn nicht Josiene vandaag nog.

 22. Bakfietsmaffia

  Harry van nieuw raar jhoods geluid. In de volgend wer eldoo rlog… is hij de volgende landverr ader. Dit zei mijn nicht Josiene vandaag nog.

 23. Curryworst

  Ik wil Lucky Letters terug. En Waku Waku. Boggle. Cijfers & Letters.
  En Rad van Fortuin. Voor een Briefkaart op de Eerste Rang. Zo Vader Zo Zoon.
  Maar vooral de PinUp Club.

 24. Einde van NL

  De Winter is een karakterloos glad mannetje, meer positiefs is er niet over deze nep jeudische kabouter te melden.

 25. Nick

  Misselijke vent dit, om meerdere redenen.

 26. 123

  12 Steden, 13 Ongelukken is gewoon cult; dat mag, wat mij betreft terugkomen!

 27. Annoniemus

  Harry kan het niet laten , veren in zijn eigen reet steken !!

 28. Wim

  Redt SBS? Hart van Nederland is hard achteruit gegaan in cijfers. En show programma’s, die daar helemaal niet thuis horen, scoren ook niet erg goed.

 29. RaymondVL

  Harry, je neus groeit!!! Oh nee, dat is normaal bij jou.

 30. Sjoerd

  Harry is de grootste rat in de TV wereld. Rechten voor Lingo in Nederland heeft hij gejat. Het is niet zijn format ook al verdiende hij er veel aan. Dat karma hem nog niet te pakken heeft genomen is doodzonde.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.