‘Goed dat Dionne Stax het niet is geworden’

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 10:30

Het is een goede zaak dat Dionne Stax niet is uitgekozen om het Eurovisie Songfestival te gaan presenteren. Dat is het snoeiharde oordeel dat vandaag klinkt in zowel het AD als De Telegraaf. Lange tijd ging het zeer hardnekkige gerucht dat Stax de show zou gaan doen, maar gisteren werd duidelijk dat voor Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit is gekozen. “Ik denk dat Chantal een betere keuze is dan Dionne, en dat iedereen het daarmee eens is“, zegt Koos van Plateringen.

 

Het lijkt erop dat de presentatie van het Televizier-gala Stax de das om heeft gedaan. Dat deed ze in oktober niet best. “De roep om Stax verstomde na haar glansloze presentatie“, aldus De Telegraaf.

Van Plateringen, groot kenner van het Songfestival, vertelt aan de krant dat hij tevreden is over het huidige trio. “Doutzen Kroes naast Jan voelde voor mij ook niet goed.

Hij vervolgt: “Sowieso vind ik het heel leuk dat ze bij de publieke omroep over hun trots heen stappen en met Chantal kiezen voor een goede presentatrice. Daar geef ik ze een groot compliment voor. Zij heeft glamour en inhoud.

Tv-recensent Angela de Jong vindt het ook sterk dat voor Janzen is gekozen. In het AD: “Binnen de NPO kan eenvoudigweg niemand aan haar en haar ervaring tippen. Al is het maar omdat daar de laatste jaren geen grote amusementshows meer gemaakt (mogen) worden. Het enige evenement dat een beetje in de buurt komt van het Eurovisie Songfestival is het Televizier Gala. En we weten allemaal hoe dat de laatste keer uitpakte met Dionne Stax.

Een andere naam die rondging voor de presentatie van het Songfestival is Michiel Huisman. Hij kan wel heel mooi Engels praten, maar heeft geen enkele presentatie-ervaring. “We hebben vooral gekozen voor drie mensen met een flinke dosis podiumervaring“, zegt Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker.

Lees ook:
Edsilia, Chantal en Jan presenteren Songfestival 2020 (gisteren)
Jan Smit kwam niet opdraven voor persfoto Songfestival (vandaag)
Chantal moet RTL-klus laten schieten voor Songfestival (vandaag)
Chantal en Edsilia zwegen maand tegen elkaar over ESF (vandaag)

Foto: AVROTROS
54 Reacties op “‘Goed dat Dionne Stax het niet is geworden’”


 1. Angela de Jong - eet van 2 walletjes

  Ik ben blij dat Jinek het niet is geworden.

  Dionne Stax komt er wel. Deze groeibriljant moet groeien.

 2. anonymous

  Nee, liever Dionne dan Edsilia

 3. Henk

  Stax is helemaal niks. Heeft de uitstraling van een gemartelde makreel.

 4. Arie Schoenlepel

  Michiel Huisman…. had NPO werkelijk gedacht dat hij daarin zou stinken?? Die jongen is Nederland een tijd geleden ontgroeid. Slechts een enkeling heeft namelijk echt acteertalent en Michiel behoort bij dat selecte groepje. Die komt voorlopig niet meer terug naar dit mini-drama-landje…

 5. Pieter

  Gelukkig die geldwolf Eva NIET.

 6. Pleister

  Goed dat het Dionne niet is geworden? Daar ben ik het mee eens, maarrrr even een testje voor de lezers hier:

  Wie was een betere keuze geweest naast Chantal en Edsilia?

  A) Dionne Stax
  B) Jan Smit

  Ik plaats alvast 1 stem op Dionne. Dat maakt voorlopig

  Dionne 1 — 0 Jan

 7. Albert Verlinken

  Wat heeft Edsilia ooit gedaan anders dan zingen? Zij is volgens mij een heel leuk mens maar wel een risico. De Poliepenprins uit Volendam is zo houterig als Pinokkio en heeft de uitstraling van een anti roos shampoo. Enkel Chantal kan echt wat zover we weten. Vrees dat het weer een tenenkrommende showtje wordt zoal alle voorgaande landen dit ook deden. Gemiste kans!

 8. Paniekpiet

  Nee nu zitten we opgescheept met een presentatrice die denkt dat de kijker zwakbegaafd is, een cokesnuiver uit Volendam en een mevrouw met een kleurtje omdat Sylvana anders weer wat te zeiken heeft..

 9. Zomaar

  Mits die 3 niet zingend opkomen, is het goed.
  Maar vrees het ergste.

 10. Ron

  Nee die is gewogen en te licht bevonden tijdens het Televizier Ring Gala wat dus eigenlijk onofficieel haar auditie was. Terecht dus dat Chantal het is geworden.
  Edsilia kan heel leuk en net als Chantal ontwapenend zijn maar heeft nog niet zoveel live TV ervaring dus het is even afwachten hoe dit zal uitpakken.

 11. anoniemmm

  Angela de jong AD

  je WAS zeker

  dat Eva

  jinek het zou worden

  waar basseerde je het op

  omdat je dom bent

  omdat je ging gokken

  omdat je doet alsof je deskundig bent en dat niet ben

  omdat je tv geil bent en dacht

  dan kom ik bij dwdd of pauw

  en dan zal ik jullie een lesje leren of dat ik jullie zal laten zien dat ik deskundig bent of ga je nu je piep piep stem laten horen en je gele tanden laten zien

  en zeggen ja ik ben dom jullie hebben me door

  schaam je vrouw angela de jong

  je fiets zweet lucht op de afdeling

  wordt stiekem over gepraat

  en nu ga je echt zweten en ruiken bah

 12. Zuurvlees

  Leuk voor Dionne dit, deze berichtgeving. Getverdemme.

 13. Cobweb

  Dionne ziet er niet uit en kan het niet. Dit is de juiste keus. Jan moest het zeker worden. Helemaal top deze 3.

 14. Minder of Mirjam

  Dionne is toch gewend om een grote zwarte microfoon dicht bij haar mond te houden (cc: H. Tan.)

 15. Lop

  Ik hoop dat ze het hoofdstuk humor overslaan, want dat gaat met deze 3 niet lukken. Edsilia is een leuke vrouw, maar heeft nog nooit een grote show gedragen. Jan kan dit ook niet. Typisch een polderoplossing Jan en Edsilia.

 16. ome h

  Waar maken we ons eigenlijk druk om? Presentatoren zijn toch een trekpop van de organisatie? En eerlijk gezegd, ik kan me nu de presentatoren van afgelopen jaar al helemaal niet meer voor de geest halen.

 17. Viola

  @Zuurvlees
  Dit is inderdaad niet leuk voor Dionne.
  Hard wereldje.

  Chantal heeft humor, Edsilia is vrolijk en Jan heeft ervaring dus het moet goed komen!3 frisse koppies bij elkaar als ze niet verkrampen.Dat deed Dionne en dat deed Rik v d Westelaken.Ze verstijfden van angst.
  Tip! Doe jullie kapsel en kleding en visagie zo normaal mogelijk. Feestelijk maar niet over the top, ik wil jullie nog herkennen.

 18. Jaap

  Chantal is een goede keuze maar die ander twee dat wordt het niet, Edsilia alleen vanwege “het kleurtje”. Dan had ik liever Dionne gezien, wel met een betere styliste en kapster.

 19. Viola

  @Jaap wat dacht je van Edsilia als ervaren deelneemster? 2x
  Hele muzikale familie met Tjeerd en Trijntje.Lieve, vrolijke, slimme vrouw. Goede keus.

 20. Eric

  Het zijn er meer niet geworden dan wel……
  Ik bespaar U de lijst met namen.

 21. Mart

  Dionne wordt alleen maar de hemel ingeprezen omdat zij (te veel) vergeleken wordt met Eva Jinek.

  Ook al is ze blond en heeft ze gewerkt bij de NOS, hoeft dit niet meteen te betekenen dat ze ook dezelfde capaciteiten heeft als Eva. En daar wordt de grootste fout gemaakt.

  Sneu voor Dionne, want ze heeft bijna geen kansen om te groeien. Iedereen brand haar nu af door de mislukte presentatie van de Televizier Ring, maar dat komt omdat diezelfde mensen haar lat al veel te hoog hebben gelegd

 22. Anita

  @Mart
  Hou eens op met je onsamenhangende gebrabbel!

 23. Erfgooier

  Dionne Stax is gestruikeld met haar uiterlijk bij het Televizier Ring Gala !

 24. Barend

  Pleister, Dionne.

 25. StefanV

  Ik vind het per definitie vreemd dat er is gekozen voor iemand die niet bij de publieke omroep werkt. Dat staat verder los van de geschiktheid van Chantal Janzen, want dat is geen probleem.

 26. Pikkie

  Hoezo vreemd? Wie had het beter gekund dan, van de NPO-stal?

 27. ikweethetbeter

  Het doet me denken aan Sjors en Sjimmy met de kleine boef .

 28. kidminnesota

  ‘Iedereen het daar mee eens’? Zou deze meneer misschien niet namens mij willen praten, ik ben het er helemaal niet mee eens. Geen enkele verrassing, kon je van te voren bedenken, en ja, er moest natuurlijk weer een kleurtje bij. Maar goed, ik zou ook niet weten wie het dan wel hadden moeten doen, we hebben natuurlijk niet veel talent op dit gebied. Weer wel goed het die Stax en haar vrijer niet is geworden, verder kan ik er niet veel positief in zien, maar beter hebben we kennelijk niet.

 29. Stefan

  Ik had liever Michiel Huisman, Marwan Kenzaki & Doutzen Kroes
  Knappe koppen die door iedereen in Europa herkend worden.
  Jan Smit ziet er niet uit, Chantal is typische kaaskop & Edsilia is middelmatige zangeress die nooit is doorgebroken.
  Alle tekst voor de presentatie van het songfestival is gescript dus iedereen kan het presenteren. Ik had liever knappe koppen op het podium zien staan dan kunnen al die Europeanen die geen Engels verstaan toch nog lekker genieten can de presentatoren.

 30. Ben

  Een nietszeggende troela. Las jarenlang klakkeloos alle noirdkoreaanse leugens op. Gaat met de rest van t noordkoreaanse journaal ook zo aflopen. Vooral die lege doos amber brantsen. Wat een verschrikkelijk lege noorddkoreaanse huls. Afschuwelijk.
  Steeds meer van deze lieden moeten vervangen worden. Trekken het niet meer. Ze weten inmiddels welke prijs liegen voor de npo heeft.
  Je word overal uitgekotst.
  En met dionne gaat t heel slecht aflopen. Daar kijkt geen hond meer naar.

 31. Ben

  Zelfs in het enge tv wereldje zijn figuren als eva engnek een te groot risico geworden. De anti zw piet figuren gaan allemaal op hun bek.
  En de gruwelijk doorgestoken kaart verkiezingsprogramma’s gaan haar de kop kosten. Let maar op. Gaat geen hond naar kijken.
  Net als jeroen engnek. Kijken nog geen 500.000 kijkers naar op npo.

 32. Gerard de Groot

  Dionne en Eva zijn van die breekbare poppetjes. Die vallen in het niets bij al die bombarie van heet songfestival

 33. Juliette

  Wel beetje zielig dit.

  Maar ook ik ben blij met Chantal ipv Dionne

 34. iemand

  Hopelijk kunnen ze fatsoenlijk Engels en alsjeblieft geen ingestudeerde grappen dan komt het goed.

 35. RaymondVL

  De enige prestatie die noemenswaardig is van Dionne Stax is dat ze zich heeft laten volblaffen door Humberto Tan.

 36. Micky77

  Dionne een prachtvrouw en absoluut een uithangbord voor NL maar misschien ook wel meer geschikt voor journalistieke programma’s. Uit haar presentatie blijkt echt geen glamour of eigen inbreng. Dus een beetje zoals het journaal is: zakelijk.

  Doutzen zou nog te veel een vraagteken zijn. Alleen om de looks (of internationale uitstraling) er neer zetten is te weinig. Zij zal meer moeten presenteren om te laten blijken dat zij daar ook echt geschikt voor is.

  Kan me wel vinden in het presentatietrio. Maar geef meteen toe: ik zal nog geen minuut van dat ESF gaan kijken.

 37. Grace321

  Gelukkig niet

 38. sukkel

  Stax kan alleen het nieuws opdreunen en zelfs dat doet ze slecht !!

 39. rene

  Gelukkig geen Stax, my god wat zag die meid eruit tijdens het televizier gala. Volgens mij had ze dezelfde stylist als Bassie en Adriaan.
  Chantal is een prima keuze!

 40. @ 13:17

  Mee eens daar kent iedereen haar van. En dat kost haar nu de kop.

 41. dennis

  Stax zal men niet meer zien, niet geschikt, was maar bij het yournaal gebleven meisje, miskoop van AVRO Tros.

 42. Hans

  Ik ben niet racistisch en heb niets tegen rollen maar ze is volgens mij gekozen juist omdat ze donker is. Want als ze dat niet doen staat dat niet netjes en weer een hoop geouwehoer. Echt weer nederland

 43. Hans

  Ik bedoel edsilia rombley uiteraard

 44. Hans

  Dionne was toch bij het journaal gebleven geldt ook voor Merel. Jullie worden gewoon gebruikt en voor lul gezet daar wordt ik misselijk van

 45. Medusa

  Ik begrijp de ophef over het songfestival niet. Chantal zal het goed doen. Edsilia is mij te hysterisch en Jan Smit beter is een engerd!

 46. Robert

  Dionne Stax een fantastische presentatrice, het is gewoon pech dat je je dag niet hebt.
  Wat mij opvalt is, dat als je dan een keer je dag niet hebt, veel mensen zo negatief reageren, jammer.

 47. Ome Cor

  @Robert: Dionne is een slaapverwekkende saaimuts met een monotone stem en een droef-blik. Helaas: niet geschikt.

 48. Smp

  @Hans “Volgens mij”. “Echt weer nederland”. De tуfus, wat ben jij een idiоot. Je doet een aanname en aan de hand van een aanname loop je te klagen over Nederland. HAHAHAHA, verder alles goed?

 49. Frank

  @Smp
  Hans heeft volkomen gelijk.

 50. Robert

  @ome cor
  Dit is echt onzin, kijk eens naar haar andere programma’s.

 51. Seatbelt

  @Frank

  Nee Frankje, zo werkt het niet. Je kunt niet op basis van aannames gaan zitten klagen. Ook niet als je aanname waarheid blijkt te zijn. Dit weet je namelijk niet, anders deed je geen aanname.

 52. Rene van Elk

  Dionne had eigenlijk gewoon bij de NOS moeten blijven.
  Het nieuws presenteren met wat ander werk erom heen is haar op het lijf geschreven. Ze is ook (gelukkig) te degelijk voor zulk entertainment.
  Ben benieuwd hoe ze het nieuwe programma gaat doen op de radio.

 53. Carola

  Gelukkig niet die Stax, totaal geen uitstraling goed gezien!

 54. Ome Cor

  @Robert: andere programma’s idem dito. Het is ouwelijk. Voor mij geen Dionne.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.