Chantal moet RTL-klus laten schieten voor Songfestival

Geplaatst op do 05 dec 2019 om 9:30

Chantal Janzen moet een bepaalde klus voor RTL laten schieten nu ze wordt uitgeleend om voor de NPO het Eurovisie Songfestival te presenteren. Dat vertelde ze woensdagavond in De Wereld Draait Door. Het Songfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei, maar de voorbereidingen beginnen al begin april. “RTL zei eerst: ‘Je mag het doen’, maar daarna kwamen ze erachter dat ik misschien iets voor RTL niet kan doen. Ze zijn wel zo aardig geweest om mij uit te lenen en dat vind ik heel fijn.

Hoe is het allemaal tot stand gekomen? “Ik ben begin november gevraagd. Ik zat te eten en ineens belde Peter van der Vorst dat hij mij graag wilde uitlenen. Ik dacht: voor wat?! Ze hadden eerst aan hem toestemming gevraagd of het wel mocht. Toen ging ik naar boven en toen gilde ik.

Haar gezin schrok ervan. “Mijn man vroeg toen aan mijn zoon van tien: ‘Weet je wat er is?’ Toen zei hij: ‘Mijn mama gilt nooit, dus als ze gilt dan is er iets heel leuks.’ Dat vond ik ook wel een pedagogisch mooi oordeel. Ik hoefde helemaal niet na te denken, nee. Ik heb er onwijs veel zin in en ik vind het een onwijs leuke eer.”

Veel mensen hadden niet verwacht dat de NPO bij een RTL-ster zou uitkomen. Janzen bij de NOS: “Ik vind het heel goed en het klinkt romantisch, maar de slogan is Open Up. Dit overstijgt ook alle zenders, dit is iets van Nederland. Ik vind het ook heel fijn dat RTL mij die kans gunt en de NPO eraan denkt. We maken goede televisie in Nederland en dat gaan we nu met z’n allen doen.

Heel erg gespannen is Janzen niet. “Ik heb gegoogelt hoeveel mensen er nou eigenlijk naar kijken. Ik ben niet nerveus, maar zoals mijn zoon altijd zegt: ‘Ik vind het leuk spannend.’”

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst laat in het AD nog weten: “We vinden het ontzettend leuk en eervol dat ze voor deze megaklus gevraagd is en bieden haar daarvoor graag alle ruimte. Nu kan de hele wereld kennismaken met haar humor en charme. Douze points voor deze keuze van de NPO.

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Chantal moet RTL-klus laten schieten voor Songfestival”


 1. Gwendolyn

  Onwijs.

 2. Norvo

  Wat een heerlijk uitgedachte manier om zo het teleurstellende Chantals Pyjama Party een stille dood te laten sterven. “Door het ESF was daar in het voorjaar geen tijd meer voor en toen stond het programmaschema alweer zó vol met andere leuke programma’s!”

 3. Annoniemus

  Een klus laten schieten …….ohhhhhhh watttttt errrrgggggg !!!!!

 4. man pan

  Verstandig keuze, je wilt niet iemand hebben die de zenuwen krijgt en verstijfd uit de autocue gaat lezen of hysterisch gaat gillen.

 5. Suzy Wang

  aggossie.

 6. Henk

  5x de Televizierster.
  Ze KAN het!!!!

 7. Dennis

  Wat moet Talpa zich ellendig kut voelen nu ze Linda, Wendy of Gordon niet mogen laten opdraven!

 8. KING ALERT

  Persoonlijk vind ik Wendy beter. Maar ik heb meestal een mening die anderen niet hebben.

 9. Marvin

  Beste keuze die ze hebben kunnen maken.

 10. Leo knots

  Ben geen fan van haar maar is wel een goede keus. Spreekt ook haar talen meen ik. Jammer van Jantje Smit

 11. gtstfites

  @King Alert
  Wendy beter? Naast Irene is zij de slechste presentatrice.

 12. Schokkend

  Al chantals’s expressies en uitdrukkingen zijn quasi-echt. Overdrijvende wenkbrouwen, een minachtende mond. Men is allemaal zo afgeleid door haar doen, dat het ze inclusief haar zal verrassen, wanneer ze door de mand valt als een verwendy

 13. N

  Doet ze het ook gratis?
  Netzo als al die vrijwilligers?

 14. Warmoes

  Prima de luxe! Top!

 15. Jensen

  Mijn keuze waren de mannen van VI eventueel met Marco van Basten

 16. kim

  klopt King iedereen is wel een beetje klaar met Wendy, Wendy loopt op zijn eind, Chantal is nu hot.

 17. J

  Gaat over Holland’s Got Talent wat zij nu niet kan doen, opnames lopen dit voorjaar en valt dus niet te combineren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.